Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 12-02-06, 16:09   #1
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Doresc o sugestie - cel mai bun subwoofer ptr. Heavy Metal

Salut! As avea nevoie de o sugestie referitoare la un woofer care sa se comporte cat mai bine pe muzica de la heavy metal in sus. Eu sunt fan JBL si din ce-am citit pana acum am inteles ca W10GTI ar fi cel mai potrivit pentru asa ceva, dar as mai vrea si alte pareri inainte sa ma hotarasc.
Subwooferul cu amplificatorul de rigoare (de preferat JBL amandoua)trebuie sa completeze un sistem format din Amplif JBL PX300.4 si 4x JBL T595 Limited de 150RMS fiecare. Masina este un Megane 2 Hatch.
Va multumesc in avans,
R a g n a r o K is offline   Reply With Quote
Old 12-02-06, 17:50   #2
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

poti sa incerci cu succes si un w12gti....
dar pt heavy metal iti sugerez sa nu insisti foarte tare cu subwooferul.
e cam nasol sa auzi niste ManOwar cu prea mult bass.
in concluzie ar trebui intai sa incerci sa vezi ce difuzor te incanta pe tine
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 12-02-06, 18:16   #3
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

pt k bass ul sa nu fie prea tare si prea articulat si jos , trebuie sa mergi p o incinta inchisa (sealed), care e perfecta pt toate tipurile d muzik dar numai buna d rock prin atac rapid si bass compact si bine definit si sa ai un amplif dedicat d subwoofer care sa aibe un filtru subsonic pe care o sa l setezi dupa gust ..dar undeva mai sus p la un 20-30 hz

gen muzical cautat : manele
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 12-02-06, 18:23   #4
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

intr-adevar, prea mult bas in muzica asta nu se potriveste! dar am nevoie de ceva bass in plus, asta e sigur... si trebuie neaparat ca difuzorul de bass ales sa aiba reactii rapide si precise pentru a \"tine pasul\" cu o pedala dubla pe toba mare (de exemplu). deocamdata astea erau variantele: W10GTI sau W12GTI... m-am gandit si la JBL P1220e cu gandul ca GTI-urile ar putea fi prea mult...dar pede alta parte cu GTI poti sa faci si ceva design... si referitor la tipul de incinta pentru woofer, care crezi ca e mai potrivit: bassreflex sau inchisa?
Old 12-02-06, 18:36   #5
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]

Daca vrei sa asculti la nivele mari atunci ti-as recomanda sa folosesti 4 difuzoare de 8\" in loc de doua de 10\" in incinta bass reflex. Motivul pentru folosirea difuzoarelor de 8\" se datoreaza unei greutati mai mici a membranei, deci teoretic un bas mai rapid (Atentie la Mms din parametrii Thiele Small ai difuzorului). Daca vrei sa asculti la nivele decente, doua difuzoare de 10\" in incinte inchise ar trebui sa faca treaba cu brio...
Old 12-02-06, 18:49   #6
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

pot sa iti recomand 2*p1020d II
e un difuzor care e si frumos si suna si bine...
acum tu poti sa iei ce crezi
Old 12-02-06, 19:03   #7
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

nivelul de ascultare este unul decent 95% din timp...dar sunt momente (unele piese) in care dau in sistem cat poate sa duca! ganditi-va la AC/DC - Thunderstruck si ma intelegeti! imi trecuse o idee prin cap sa plasez subwooferele intre scaunele spate. cum... bancheta se rabateaza 2/3 cu 1/3...1/3 ramane cum e si 2/3 devine 1/3 prin interventia unui flex ...dupa etapa asta, spatiul lasat gol de bancheta si spatar e folosit la gazduirea unei incinte in care sunt montate 2 difuzoare, cu magnetul in afara (asta era parte ade design...) credeti ca ar suna aiurea sa am subwooferele direct in habitaclu? eu ma gandesc ca evit astfel interferente, reflexii si alte probleme de genul asta...
Old 12-02-06, 19:09   #8
R a g n a r o K

Stage 2

R a g n a r o K's Avatar

Member of:
[RENAULT]

si ideea cu 2x P1020d II cred ca e buna, fiindca as putea sa mai cumpar inca un PX300.4 si as merge pe fiecare woofer cu iesirile REAR (care are setari pentru subwoofer) si cu restul de difuzoare pe iesirile FRONT...dar credeti ca ar avea sistemul o mai mare \"versatilitate\" cu un difuzor de 10\" si unul de 12\", sau ar fi foarte complicat de setat corect (reactii diferite, etc)
Old 12-02-06, 22:22   #9
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

nu e indicat sa folosesti difuzoare de diametre diferite
- Copyright 2026 4Tuning -