Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Difuzoare ( Coaxiale & Componente )

Reply

Thread Tools
Old 13-07-08, 13:45   #1
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

Default alegerea boxelor pt viitorul sistem audio

Salutare. Sunt posesorul unui citroen xsara..si vreau sa incep un proiect ca marime mediu pe masina. Prima investitie o sa fie un Alpine Alpine CDE-9880 ca mp3 player. Dilema apare in momentul in care as vrea sa incep sa aleg cele 4 difuzoare . 2 de 16,5 pe fata si 2 de 13,5 pe spate. Nu stiu exact care ar da cel mai bun randament. Tentat as fi sa merg pe MTX uri si pe fata si pe spate, dar necunoscand foarte bine partea asta de audio pe masinii nu imi pot da seama dak dau claritatea, bassul necesar pentru o auditie cat mai bine. Pe viitor urmeaza sa imi cumpar si o statie si un subwoofer unde cred ca o sa merg pe JBL. Daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi, as fi recunoscator, cateva idei de cat mi-ar lua manopera la montajul subwooferului cu statia, cablaje, etc. Sa imi fac si eu o idee mai buna apropo de ce am de facut. Merci frumos!
soryngs is offline   Reply With Quote
Old 14-07-08, 00:34   #2
xpert_customs

Stage 5

xpert_customs's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: alegerea boxelor pt viitorul sistem audio

seria xt de la mtx merita toti banii....sunt difuri foarte ieftine care se aud ok pe casetofonul original....daca vrei ceva mai performant fara amplificare...incearca hertz dieci sau focal acces...
Old 14-07-08, 03:52   #3
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

Quote:
Originally Posted by xpert_customs View Post
seria xt de la mtx merita toti banii....sunt difuri foarte ieftine care se aud ok pe casetofonul original....daca vrei ceva mai performant fara amplificare...incearca hertz dieci sau focal acces...
Imi voi cumpara si un amplif..ideea e ca vreau sa mi le iau pe rand..si sa stiu ce sa imi cumpar din timp..sa se potriveasca ca performante si calitatea sunetului sa fie ok..merci frumos pentru sfat, apreciez
Old 14-07-08, 17:18   #4
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

up plz help
Old 15-07-08, 08:22   #5
xpert_customs

Stage 5

xpert_customs's Avatar

Member of:
[VW]

zii un buget...
xpert_customs is offline   Reply With Quote
Old 15-07-08, 14:22   #6
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

Quote:
Originally Posted by xpert_customs View Post
zii un buget...
alpine cde 9880 care e 6 mil 200
pe boxe fata as da cam 2-2,5 mil maxim
cele din spate la fel pana in 2 milioane
subwoofer cu statie nu vreau ceva extraordinar de puternic, sa imi dardaie toata masina, nu gasesc ceva interesant in treaba asta, ci doar calitatea sunetului sa fie inalta. sa zic ca pe sub+amplif as da cam 6-7 milioane cred ca as obtine un sunt bun in bugetul asta..cred, sper.

Oricum ma intereseaza dak e buna combinatia alpine + boxe mtx sau hertz. As aprecia un sfat avizat
Old 15-07-08, 14:36   #7
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Quote:
Originally Posted by soryngs View Post
alpine cde 9880 care e 6 mil 200
pe boxe fata as da cam 2-2,5 mil maxim
cele din spate la fel pana in 2 milioane
subwoofer cu statie nu vreau ceva extraordinar de puternic, sa imi dardaie toata masina, nu gasesc ceva interesant in treaba asta, ci doar calitatea sunetului sa fie inalta. sa zic ca pe sub+amplif as da cam 6-7 milioane cred ca as obtine un sunt bun in bugetul asta..cred, sper.

Oricum ma intereseaza dak e buna combinatia alpine + boxe mtx sau hertz. As aprecia un sfat avizat
daca vrei calitate,sq atunci mergi clar pe helix,la banii la care sunt db sau esprit nu gasesti altceva cu sq asemanator,poate doar second
deci parerea mea ar fi sa mergi pe fata pe un sistem helix DB 62.1 Dark Blue format din 2x dif 16.5 + 2 crossovere + 2 tweetere,se gasesc pe la 280 lei,le poti gasi si mai ieftine de atat...la 280 lei e pomana curata,sau daca vrei mai ieftin putin coaxiale tot helix dar din seria esprit,mai exact E 106 Esprit cam la 220 lei
pe spate Helix DB 69.1 Dark Blue - ~190 lei
sub - helix DB 12S Dark Blue
amp - mac FEARLESS 2000 ~ 400 lei...
si cu astea ti`ai tras linie audio helix de sta matu`n coada
tu zici ca vrei sq,ce ti`am aratat acolo e axat pe sq,dar sa nu`ti imaginezi ca subu ala nu e in stare sa`ti zdruncine masina,chiar din contra
bafta

a da si nu`ti fa griji,nu are absolut nici o importanta ca tu compini alpine cu mtx sau cu helix sau cu hertz sau cu pioneer,hu e acolo sa isi faca treaba cu orice firma nu tine cont
susp3ctu is offline   Reply With Quote
Old 15-07-08, 14:40   #8
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

Quote:
Originally Posted by susp3ctu View Post
daca vrei calitate,sq atunci mergi clar pe helix,la banii la care sunt db sau esprit nu gasesti altceva cu sq asemanator,poate doar second
deci parerea mea ar fi sa mergi pe fata pe un sistem helix DB 62.1 Dark Blue format din 2x dif 16.5 + 2 crossovere + 2 tweetere,se gasesc pe la 280 lei,le poti gasi si mai ieftine de atat...la 280 lei e pomana curata,sau daca vrei mai ieftin putin coaxiale tot helix dar din seria esprit,mai exact E 106 Esprit cam la 220 lei
pe spate Helix DB 69.1 Dark Blue - ~190 lei
sub - helix DB 12S Dark Blue
amp - mac FEARLESS 2000 ~ 400 lei...
si cu astea ti`ai tras linie audio helix de sta matu`n coada
tu zici ca vrei sq,ce ti`am aratat acolo e axat pe sq,dar sa nu`ti imaginezi ca subu ala nu e in stare sa`ti zdruncine masina,chiar din contra
bafta

a da si nu`ti fa griji,nu are absolut nici o importanta ca tu compini alpine cu mtx sau cu helix sau cu hertz sau cu pioneer,hu e acolo sa isi faca treaba cu orice firma nu tine cont
Merci frumos pentru sfaturi, o sa merg pe coaxiale, desi am auzit ca ar fi bune tweeterele skimbate, problema mea e ca ma descurc sa skimb si eu 4 boxe, dar cand vine vorba de tweeterele din fata nu ma descurc ca nu am cine stie ce experienta apropo de treburile astea. vreo recomandare? am tweeterele kiar langa oglinda si bat in parbriz si alea fiind stock iti dai seama ca imi distorsioneaza sunetul.
Old 15-07-08, 15:40   #9
susp3ctu

Stage 5

susp3ctu's Avatar

Quote:
Originally Posted by soryngs View Post
Merci frumos pentru sfaturi, o sa merg pe coaxiale, desi am auzit ca ar fi bune tweeterele skimbate, problema mea e ca ma descurc sa skimb si eu 4 boxe, dar cand vine vorba de tweeterele din fata nu ma descurc ca nu am cine stie ce experienta apropo de treburile astea. vreo recomandare? am tweeterele kiar langa oglinda si bat in parbriz si alea fiind stock iti dai seama ca imi distorsioneaza sunetul.
vad ca esti din bucurest,poti sa te duci sa iti iei de la b3loud,ti le si instaleaza,si poti vorbii cu baietii sa iti bage tweeterele in usi,cum sunt la bmw,e foarte placut sunetul,tweeterele alea de la helix intra foarte frumos in usi,practic pentru asta sunt facute
in caz ca nu stii cum vin la bmw iti atasez o poza

eventual ti le poti pune si ca in a 2`a poza...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bmwE36panel1.jpg
Views:	218
Size:	27.8 KB
ID:	590957   Click image for larger version

Name:	e46.jpg
Views:	244
Size:	291.6 KB
ID:	590958  
susp3ctu is offline   Reply With Quote
Old 16-07-08, 11:46   #10
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

hai up
Old 17-07-08, 12:57   #11
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

up up
Old 17-07-08, 14:47   #12
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Parerea mea e ca ar tb sa renunti la ideea de difuzoare spate si sa pui un set sanatos de componente fata (tw+midbass) daca vrei ceva mai de SQ incearca DLS, Focal, Helix, Herz o serie mai de mijloc. Ca ar tb sa-ti ajunga banii care vroiai sa-i dai pe fata+spate. Ia un amplif de 4 canale. Pui pe 2 canale dif fata si pe 2 in punte sub-ul.

Spor la tb!
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 15:07   #13
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

Quote:
Originally Posted by AlexBanu View Post
Parerea mea e ca ar tb sa renunti la ideea de difuzoare spate si sa pui un set sanatos de componente fata (tw+midbass) daca vrei ceva mai de SQ incearca DLS, Focal, Helix, Herz o serie mai de mijloc. Ca ar tb sa-ti ajunga banii care vroiai sa-i dai pe fata+spate. Ia un amplif de 4 canale. Pui pe 2 canale dif fata si pe 2 in punte sub-ul.

Spor la tb!
crezi ca poti sa ma consiliezi in proiectul asta pe care l-am inceput? ca am o vaga idee ca te pricepi foarte bine la partea de audio. eventual iti las idul meu pm. fac cinste clar
Old 17-07-08, 15:20   #14
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Evident, poti sa expui aici ideile gandurile parerile, e mai bine pt ca o sa auzi mai multe pareri nu doar parerea mea...
AlexBanu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -