Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Difuzoare ( Coaxiale & Componente )

Reply

Thread Tools
Old 08-04-05, 10:07   #1
godaro

Stock

Default zbarnaiala plastic usi - boxe in portiera

salutare tuturor.
m-am gandit sa creez un topic special pt problema plasticelor de pe usi.
pt multi este o problema, insa pt posesorii de PGT 307 e \"speciala\" rau de tot. cer sprijinul colegilor de pe forum in speranta ca cineva a mai rezolvat problema fetelor de usi

datele problemei:
-PGT 307 HB, boxe stock (din carton !!!), HU stock
-fetele de usi sunt formate din mai multe bucati imbinate destul de neglijent
-DIFUZOARELE PRINSE DIRECT DE FETELE USILOR. exista un inel firav din burete care separa difuzorul de plasticul usii
-nu vreau sa prind difuzoarele de tabla usii intrucat nu vreau sa dau gauri in ea
-surprinzator, dar tabla usii este insonorizata cu un material textil tare. deci nu mai vreau sa ma ocup de insonorizarea tablei usilor

Consecinte:
-distorsiuni serioase la volum mai mare + joase
-imposibilitate montare sistem ulterior performant (intrucat vibratiile plasticelor raman)

Pana acum am incercat sa rigidizez fetele usilor din fata cu o solutie asemanatoare dynamat. am decupat fasii din acest material si am lipit peste imbinarile (interioare) ale fetelor usilor din fata pt a mai atenua vibratiile. rezultatul se simte, in sensul diminuarii distorsiunilor in usile fata, insa tot mai raman. in continuare, sunetul pe spate este oribil

ce imi recomandati? cum pot rigidiza PERFECT plasticele usilor:
-cu pasta fonoabsorbanta (smacuit TOT plasticul usii prin interior)
-cu folie fonoabsorbanta (lipita pe toata fata de usa)

ce ziceti, ce se poate face in acest sens?
pana nu rezolv problema zbarnaielilor, nu ma pot apuca de \"investitii\" serioase in scule
godaro is offline   Reply With Quote
Old 09-04-05, 00:16   #2
fuscobal

Stage 5

Trebuie incercat sa faci ceva suport MDF pentru difuzor pe care sa-l prinzi pe scheletul metalic al portierei si sa pui mult dynamat( eventual si dynaxorb in spatele difuzorului). Intr-adevar pana nu rezolvi problema asta, nu are rost sa investesti in scule !
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 11-04-05, 07:28   #3
godaro

Stock

nu as vrea totusi sa gauresc tabla usii. mi-e tarsa sa nu fac alta dandana pe acolo (sa rugineasca in timp, sa pierd garantia, sa stric niscaiva structuri de rezistenta ale usii.

sunt nevoit sa raman cu diful prins de fata de usa. ceea ce trebuie eu sa fac este sa RIGIDIZEZ acele plastice. oare daca pun folie fonoabsorbanta pe toata suprafata interioara a fetei de usa merge!? scap de zbarnaiala? n-as vrea totusi sa aflu un raspuns negativ DUPA ce am dat o carutza de bani!
Old 14-04-05, 18:51   #4
fuscobal

Stage 5

Ce garantie si structuri de rezistenta la usi omule? Pune macar Fono si rigidizeaza panourile alea. Daca vrei ce-i mai bun, iei Dynamat. Poti sa-l pui tu sau la diverse service-uri dar te costa manopera cat nu face !
Old 15-04-05, 08:41   #5
godaro

Stock

tu cum vezi rigidizarea panourilor?
pe fatza am lipit niste fisii de folie bituminoasa gen dynamat exact acolo unde se imbina componentele panoului. tu ce crezi ca ar mai trebui sa fac? oare sa acopar TOT panoul cu dynamat? operatiunea asta ar costa 6-7 mil lei, si asta doar pe fatza, fara a fi sigur ca scap de zbarnait.

tocmai asta as vrea sa aflu de la voi: cum fac panourile usilor perfect rigide?
nu uitati ca difuzoarele mele vin prinse direct de panouri. oare ce fel de inel de protectie ar trebui sa pun intre difuzoare si panouri: inel din burete, inel decupat din dynamat , inel de MDF?

nu pot sa ma apuc sa dau banii pana nu discut cu cineva priceput. cei din service baga pe gat tot felul de solutii scumpe, de aceea nu ma incred in recomandarile lor.
Old 17-04-05, 00:42   #6
fuscobal

Stage 5

Solutia ideala este : un strat de Dynamat pe interiorul tablei exterioare si alt strat intre scheletul metalic si fata interioara de plastic(fibra) a usii. Intre cele 2 straturi, teoretic, se formeaza o incinta. Practic incinta perfecta nu va fi deoarece tot exista scapari dar nu ca inainte. Difuzorul este ideal a fi prins de scheletul metalic al portierei de preferinta printr-un inel MDF sau daca nu prin cel de plastic !
- Copyright 2026 4Tuning -