Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Arata-ti sunetul! > Sistemul Audio de pe Masina Mea

Sistemul Audio de pe Masina Mea Sistemul Audio de pe Masina Mea

Reply

Thread Tools
Old 15-12-08, 10:42   #1
MateiSL

Stock

Thumbs up Seat Leon II - SQ Car "Brax Team"

Dupa aproape 3 ani de cand am masina m-am hotarat sa fac "cateva" schimbari legate de sistemul de sunet.

Sincer nu prea am ascultat multe masini modificate, doar sonorizari premium - bose, b&o, harman/kardon. Seat-ul meu cred ca are unul dintre cele mai slabe sisteme de sunet montate din fabrica, cu toate ca pe alte forumuri nu il critica multi. Acum mai bine de un an am schimbat difuzoarele cu unele pioneer dar nu am obtinut vreo imbunatatire majora a calitatii sunetului. Prin octombrie am trecut pe la un magazin audio din Galati si am ascultat mai multe subwoofere. M-am lasat "convins" si am cumparat un sub SPL Dynamics, de 8" in incinta sealed, si un amplificator DLS - un model mai vechi .

Necunoscand pe nimeni care sa fie cat de cat avizat in domeniul asta am mers pe lui AlexBanu si a lui Marinu. Vreau sa va spun ca nu credeam ca se pot face asemenea lucruri la noi in tara si mai ales cu atata seriozitate.

Marian a refacut sistemul de prindere al difuzorului, a insonorizat portierele fata si a tras toate cablurile.

Acum sa va spun ce am achizitionat pana in aces moment.
HU: Alpine CDA 9887r
Tw: Brax Matrix 1.1
Amplif pentru dif: Helix A4 Competition
Traseu de 0awg,

Saptamana aceasta sper sa vina si setul de difuri Helix RS 806 si sa le pot monta provizoriu pana in ianuarie, cand Marinu va avea timp sa modifice si montantii pentru a acomoda tw.

Singurele achizitii, care nu stiu inca ce vor fi, sunt sub si amp pentru el, dar astea le las pentru mai tarziu. Pentru moment nu am probleme cu bateria dar cred ca va trebui schimbata si ea.

Poze nu stiu daca s-au facut in timpul instalarii pentru ca din pacate timpul nu mi-a permis sa stau la atelier. Promit sa pun cateva dupa ce vor fi montate si difurile.

Revin cu noutati.

Multumesc.

Last edited by Marinu; 16-12-08 at 15:50.
MateiSL is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 11:17   #2
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Seat Leon II - SQ Car - BRAX TEAM

Pe partea de conectica s-a mers pe Stinger si Aurix traseu de 0AWG.
Borna de plus Stinger Pro, soclu siguranta + siguranta GANL 150A Stinger PRO, distribuitor de la 0-4AWG su 2 sgurante midi 60A - Stinger HPM,RCA-uri custom Stinger HPI, cablu difuzoare Aurix SILRIX-S16 (16AWG).
Amplificarea se va face independent pe fiecare canal. Sursa fiind un head-unit Alpine CDA-9887R Imprint Sound in mod 3way net si amplificatorul pentru sistemul de componente un Helix A4 Competition. Pe partea de insonorizare s-au folosit materiale gen Dynamat Extreme Bulk si Pasta Brax..

Last edited by AlexBanu; 15-12-08 at 11:21.
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 11:42   #3
Marinu

Stage 5

Marinu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Competitor CNCA]

Din pacate am omis sa facem poze in timpul insonorizarii, insa vom face cateva cand montam mid-basii in usi si cand vom modifica montatii pentru gazduirea STAR-urilor sistemului tweeterele Brax Matrix 1.1.

More at: https://www.facebook.com/ArtInMotionExclusive

Last edited by ReLLaXX; 16-12-08 at 01:53.
Marinu is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 15:31   #4
Ingerasul99

Stage 5

Ingerasul99's Avatar

Member of:
[DACIA]

Felicitari pt ca te-ai lasat pe mana unor oameni cu cap,sper sa fi multumit incontinuare de investitie.Spor la treaba baietilor.
Ingerasul99 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 18:11   #5
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]

frumooossss

sa puneti poze de la instalare pls.
la leon 2 stiu ca sunt fff naspa de lucrat usile sa obtii ceva decent din ele.
pe partea de bass pt ce o sa optezi ?
daca tot ai inceput cu helix- brax asculta 2 x P12. mie imi plac la nebunie, la volum mic-mediu suna fara concurenta la banii aia dar la volum mare il pierzi.
ma rog, e relativ ca la volum mare si tweeterele o iau razna si deranjeaza.

Bafta si ne vedem la garaj sau la Adunarile (betiile) Audiofililor

Come to the DDark side..... We have cookies!
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 19:42   #6
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Welcome 2 the club dupa cum s-ar spune . Dragut setup , cred ca va rezultate bune . Ai aceeasi configuratie ca si mine pe partea de dif-uri , adica Brax Matrix 1.1 si Helix RS806 . ai sa fii uimit cat kick pot sa aiba dif-urile de la helix . . Spor la bricolat , instalat si ascultat .
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
[URL="http://www.audiopil.ro"]
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 22:11   #7
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Cam cate foi de Dynamat au intrat la fiecare usa ? Pe partea de sub , la ce te-ai gandit ? Sealed sau BR ? Dupa cum zicea si Ybr-u , ramai la Helix-Brax daca asa ai inceput , pot sa-ti recomand din experienta Helix Esprit E300 ( 12" - 400 W RMS ), difuzor pe care l-am avut intr-o incinta destul de dubioasa de la un Alpine si care mi-a placut cum suna , chiar daca era dez-avantajat extrem de mult de incinta . Eu am acum un Precision P12V (Bass-Reflex , cutie de fabrica ),un woofer bun, dar care nu face fata izolatiei extrem de bune dintre portbagaj si habitaclu , deci trebuie sa trec pe 2xEsprit E250 in incinta sealed . Totusi , raman la parerea cu Esprit E300 in cutie de fabrica sealed . "Parerea mea" !!!

Last edited by ReLLaXX; 16-12-08 at 01:25.
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 22:41   #8
aproapeom

Stage 4

felicitari pentru masina si sper sa-ti iasa exact cum te astepti, mai din primele incercari
aproapeom is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 22:46   #9
ap2008

Stage 3

Off topic ....pasiunea pentru muzica este cu totul altceva fata de pasiunea pentru a avea un sistem audio cat mai bun....cat mai de "top".....daca iti place muzica poti sa o asculti si pe niste boxe "piqner" sau cd-player "panascanic".....muzica e muzica....daca ai si banii sa o asculti in cele mai bune conditii, bravo tie sau parintilor ca au dat banii pentru muzica din masina copilului lor....un fel de "Goe" mai modern.(vorbesc la modul general si nu vizez vreo persoana anume)....Imi pare rau ca din cauza unor useri mai mult sau mai putin seriosi ajung foarte multe sa se sparga in capul lui marinu sau lui lil'd.....nu-i corect....

On topic....felicitari pentru sistem si bafta multa in continuare cu el...sa-ti alegi un sub cat mai pe gustul tau....

P.S. sfat: incearca sa-ti treci pe asigurare si antifonarea portierelor ca sa nu ai vreo surpriza neplacuta (masina lovita, geam spart)....ca e chiar nasol sa revaci antifonarea ca n-a fost unul atent

Last edited by ap2008; 15-12-08 at 22:47. Reason: cateva corecturi
ap2008 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 23:08   #10
ap2008

Stage 3

Hai mai bine sa-i lasam topicul omului curat....sa se bucure si el de noile achizitii....
On topic....daca tot vrei sa bagi bani multi in muzica din masina atunci cumpara-ti doar ce-ti place tie ca sunet si nu ce-ti spun altii ca suna bine.....oricum in cazul helix/brax/hertz/dls/focal...chiar suna bine.
Ce parere ti-a facut 9887 comparativ cu 9835/9855/9853/9812 daca le-ai ascultat?
Old 16-12-08, 01:07   #11
MateiSL

Stock

Chiar nu am deschis acest thread pentru a ma lauda sau pentru a face reclama cuiva, chiar daca merita. Singurul motiv la care m-am gandit a fost sa cunosc cat mai multa lume pasionata de car audio, deci sa ascult si eu diferite masini.

Daca cineva crede ca este usor sau ieftin sa obtii performate cat de cat "high end" se inseala. Nimic din domeniul asta nu se face in graba (Alex stie ) sau fara sacrificii financiare mari. Banii ma pronunt asupra diferentelor dintre ele. Singurul lucru care il pot spune despre 9887 - are un meniu extrem de "not friendly" si multe setari legate de fiecare canal. investiti in aceasta masina i-am muncit, ii muncesc si azi si probabil ii voi mai munci cateva luni bune, deci nu se pune problema de bani primiti si aruncati pe fereastra.

Dupa cum am spus in primul post nu am ascultat multe masini... nu cunosc lume care e dispusa sa ajunga pana aici. Am ascultat BMW lui Marian, Polo lui Alex, masina lui Ceachi... recunosc ca toate au Brax si de asta am ales si eu tot acest producator.

Inainte de Leon am avut un Tico, la care am adaugat difuzoare Hertz si un player Vieta pe care le-am cumparat de la Saxo (Aurel Olaru). Subul si amplif le-am cumparat din alta sursa ... deci nu am ales un brand anume. Brax mi s-au parut pana si mie, care am o ureche probabil afona fata de voi, cele mai bune tw. Probabil ca exista tw cu un raport calitate/pret mai bun dar nu cred ca asta e ce cautam eu, un "best deal", ci un rezultat cu care sa ma simt eu bine la volan.

Singurul lucru pe care il regret de cand m-am apucat de acest proiect este ca peste un an, doi va trebui sa dau masina si sa ma apuc sa o modific pe urmatoarea. Alti bani alta distractie.

Maine pun poze cu sculele care le am deja si cu HU care e deja montat pe masina. Apropo, nu am ascultat doua dintre playerele mentionate de tine pe aceleasi difuri deci nu pot sa
MateiSL is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 03:34   #12
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

Quote:
Originally Posted by MateiSL View Post
Singurul lucru care il pot spune despre 9887 - are un meniu extrem de "not friendly" si multe setari legate de fiecare canal.
Cam toate aparatele cu DSP au un meniu stufos si greu de "manevrat", tu cel putin ai display grafic cu biolite, e more friendly decat vechile display-uri "fluoriscent" cu simboluri gen 9815.
Totusi daca vrei poti sa-ti usurezi munca in secolul computerelor poti apela la kit-ul
http://www.***********/car-sound/acce...00eq-3417.html
cu care poti conecta un laptop la unitate si folosi un soft special pentru reglaje. Nu stiu daca-i prea reusit, pana acum n-am cunoscut pe cineva care sa-l fi cumparat... unii il considera inutil, altii spun ca ar fi trebuit sa fie vandut impreuna cu unitatea.
Si totusi o comparatie 9887-9835 poti face te rog? Ca al doilea a fost considerat o referinta, se ridica urmasul la pretentiile bunicului?

Bafta si spor la treaba cu sistemul tau!

bezz is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 07:29   #13
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Exclamation Re: Seat Leon II - SQ Car - BRAX TEAM

Quote:
Originally Posted by ap2008 View Post
Hai mai bine sa-i lasam topicul omului curat....sa se bucure si el de noile achizitii....
On topic....daca tot vrei sa bagi bani multi in muzica din masina atunci cumpara-ti doar ce-ti place tie ca sunet si nu ce-ti spun altii ca suna bine.....oricum in cazul helix/brax/hertz/dls/focal...chiar suna bine.
Ce parere ti-a facut 9887 comparativ cu 9835/9855/9853/9812 daca le-ai ascultat?
Man pana acum nu am apucat sa comparam 9887 cu restul insa cele din urma le-am testat eu pe masinea mea..le-am avut pe toate incepand de la 9812 si terminand cu 9835. Ce pot sa-ti spun e ca la 9835 chiar s-a simtit diferenta fata de restul nu numai pe partea de sunet ci si calitate finisaje, rezolutia mai de calitate a display-ului biolite de la 9835.. daca ar fi sa fac un top al celor enumerate referindu-ma strict la calitatea sunetului fara reglaje sau altceva ar fi asa 1) 9835 2) 9855 3) 9812 4) 9853.
Bezz o sa facem in curand un test in paralel cu 9887 si 9835 ori pe masina mea ori pe masina lui Matei desi tind mai mult spre masina mea ca mi-ar fi mult mai usor pentru ca stiu cum suna si o sa postez aici. Interfata pe care ai specificat-o nu e mai buna decat insusi HU-ul pentru reglaje..e mai mult pentru cei care nu prea au habar e un user friendly si pe deasupra eu nu cred ca un procesor poate inlocui urechea umana. Am incercat la mai multe unitati cu reglaj automat si mereu a fost departe de adevar insa fiind un domeniu relativ si fiind vorba de gusturi poate unora chiar le-ar fi de folos..
O sa revin cu detalii despre acest versus si despre masina lui Matei.
Old 16-12-08, 08:42   #14
ap2008

Stage 3

ar fi chiar interesant sa vedem un versus intre cel mai nou model alpine si modele mai vechi....si procul audissey (imprint) nu e chiar unul obisnuit
Old 16-12-08, 08:55   #15
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Coming soon..