Este vorba de un Chevrolet Aveo 1.4 Benzina
Masina a suferit o sumedenie de modificari de la starea ei initiala. De la exterior pana la interior si evident sistemul audio ce il voi prezenta in continuare.
HU: Dynavin DVN-6201 - unitate multimedia cu OS Android
Acumulator deepcycle: PowerCell 3000
Amplificatoare : Digital Designs C5c si Digital Designs CM1000
Difuzoare: fata: Digital Designs CS6.5 - sistem componente
spate: Digital Designs CX6.5 - doua seturi (usi si polita)
Subwoofer: 2x Digital Designs 512 in incinta bas reflex MDF 18mm
Izolare fonica completa cu STP si Dynamat
Conectica: 2x Kit Hollywood 0AWG
Masina a venit din fabrica cu sistem de componente pe 13cm pe fata iar pe spate pe polita cu fullrange de 16cm.
Pentru montarea componentelor de 16cm pe fata, a fost nevoie de doua inele de MDF de 18cm si mici modificari ale fetei de usi.Tweeterele din set le-au inlocuit pe cele OEM din nou cu mici modificari ale stalpului. Pe polita din spate, difuzoarele au intrat fara nici o modificare. Al doilea set de coaxiale s-a dorit a fi montat pe usile spate, masina nu era prevazuta cu loc pentru asa ceva, pentru montarea lor a fost nevoie de un inel de 18mm MDF si decuparea fetei de usa.
Pe cat de usor se intra de la compartimentul motor in habitaclu, atat de greu este sa ajungi cu firele in spate (mai ales cand acestea sunt doua cabluri de 50mm2 ) Am fost nevoit sa desfac jumatate de masina.
Amplificatoarele au intrat la fix pe spatarul banchetei. Ca suport pentru fixarea acestora, am folosit o placa de MDF 18mm.
Confectionarea incintei a fost conditionata o data de inaltimea si adancimea acesteia (singurul loc pe unde se putea instala era portbagajul) si in al doilea rand de latimea ei, capota portbagajului are doua brate ce coboara in portbagaj, deci a trebuit sa ma incadrez intre ele. Cu toate aceste compromise, a iesit o incinta ce stie sa cante foarte bine! Incinta este fixata si ea cu profile metalice "L" de baza portbagajului, unde de asemenea se afla o placa de MDF de 12mm.
In viitoru apropiat o sa postez si un video cu sistemul in actiune
Proprietarul masinii este Catalin, un baiat de nota 20! Are tot respectul meu pentru ca a reusit sa puna in aplicare toate ideile legate de al lui Aveo si domeniul tuningului.