| Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii |
19-10-05, 14:20
|
|
 Stage 4
|
Sfat pt un sistem audio nou
Va salut pe toti !
Sunt nou pe forum si am si eu nevoie de un sfat pt audio in masina. Mi-am montat de curand pe o honda concerto din 93 o linie audio complet noua, tot cumparat din magazin.
- HU mp3 alpine 9845 RR - 4x45 w
- boxe fatza JBL GTO 636e - 3cai, 60w RMS
- boxe spate JBL GTO 936e - 3cai, 100w RMS
- subwoofer Pioneer TS-WX206A cu amplificare incorporata - 150w
Intrebarea mea este ce amplificator sa iau pt cele 4 boxe astfel incat sa se auda la adevarata valoare. pe rap si house cd-ul duce pana la volum 20 din 35, peste 20 incep boxele sa distorsioneze, iar pe alt gen de muzica cu bass mai slab duce pana la 22-23 maxim (astfel incat sa se auda ok). se simte nevoia de amplificare pt performante.
daca as primii cateva sfaturi , opinii, sugestii ar fii perferct.
e nevoie de condesator?
sau ce sa fac sa nu omor alternatorul?
sa amplific doar fatza ?
pt. cabluri, antifonare, condesator gasesc ceva bun la bani putini ?
astept pareri
|
|
19-10-05, 16:31
|
|
 Stage 5
|
ceva bun la bani putini..
asta e imposibil...
sa zicem ca un condensator no name isi face treaba dar la amplif si antifonare si cabluri trebuie sa alegi ceva calumea....
ot antifonare poti folosi folie caliber si pt cablaje iti recomand directed audio
in masura statiei daca tot vrei jbl poti sa iei un gto 75.4 dar nu stiu daca renteaza....
in rest numai de bine si asteapta niste pareri si de la niste oameni mai avizati (recte saxo, RellaXXpoate si NILS...)
|
|
|
19-10-05, 17:59
|
|
 Stage 4
|
nu ma astept sa dau doi lei grei pe cabluri si antifonare. vreau sa fac exact strictul necesar. adica antifonarea usilor fatza (aici astept argumente pro - contra), o statie care se se incadreze pe puterea boxelor, si nu tin neaprat sa fie tot JBL, eu ma gandeam si la mac audio, magnat. din pricina ca nu le-am testat nu am cum sa imi fac o parere despre aceste amplificatoare. nu pot sa stiu exact daca e ok sa amplific doar fatza , sau toate 4 boxele, daca imi este sau nu necesar un condesator. cunosc faptul ca nu banii sunt pe primul loc in crearea un sistem performat pe masina. aici ma refer la cat de importante sunt pozitionarea boxelor , antifonare, cablaje, buna sincronizare dintre HU - amplif. - boxe, alimentarea. vreau sa iau in evidenta sume modice. pt ca stiu ca se gasesc si lucruri de calitate la preturi acceptabile. pot sa spun ca pana acum sunt multumit de sistem dar stiu ca il pot inbunatatii.
|
|
|
19-10-05, 18:13
|
|
 Stage 5
|
pai despre mac audioa am o parere sa zicem mediocra
ti-am spus antifoanrea facuta calumea te duce la 1.6 milioane jumatatea de metru patrat la tottal
ce pot sa iti spun despre condensator este ca o baterie deep cycle elimimna necesitatea lui DAR ca aceasta baterie costa cat vreo 4 condensatori buni...
|
|
|
19-10-05, 18:31
|
|
 Stage 4
|
tot nu esti clar, sau poate nu m-am facut eu bine inteles.
costul unei antifonari a ambelor usi , sa inteleg ca duce undeva la 100 euro? condesatorul ma intereseaza daca este necesar sau nu sa imi iau. nu cunosc prea multe despre acest aparat , stiu doar ca e un fel de batterie care inmagazineaza energie si se incarca de la alternator (daca nu gresesc cumva, nu ma supar sa fiu corectat). de curand imi bulisem alternatorul si m-a dus 1 mil sa il repar, asa ca nu vreau sa mai am prob cu el. electricianu zicea ca de la apa (s-a bulit pe ploile alea lungi). uzura , etc, dar ma gandesc sa nu fi avut vre-un rol si subwooferul, iar acum daca mai adaug si o statie. mi-am propus cand fac rost de bani sa iau o baterie bosch, de vreo 74 ah, daca are loc, pt ca imi papaie lumina de la player cand il dau tare si stau pe loc sau la relanti. stiu ca in timpul mersului alternatorul trebuie sa suporte suma toturor consumatorilor de energine de pe masina, faruri , pozitie, aeroterma ca tot a venit iarna, dezaburire, cd, subwoofer. pt asta cred ca mai indicat ar fi sa consult un electrician auto.
ma intereseaza f mult si ce statie s-ar potrivi ce boxele mele. adica cat de mult conteaza sa le amplific pe toate 4 sau e ok doar fatza, ce putere sa scoata statie pe canal, etc, ce marci scot un semnal bun, ce se pupa bine cu jbl, etc, etc
|
|
|
19-10-05, 19:08
|
|
 Stage 5
|
Primul lucru pe care il faci este sa antifonezi portierele fata cu Caliber sau Dynamat (vb cu Saxo pentru asta ). Ar trebui sa intre cam 4-5 foi de 0.5mp de la Caliber ! Portbagajul nu are nevoie de antifonare la puterea aia. Daca vrei sa stii care-ti sunt nevoile de baterie/condensator, trebuie sa stii consumul si puterea produsa de amplificatoare. Intuitiv, daca ai 150W RMS la ampliful subului si vei mai avea vreo 250W de la o statie pe 4 canale, faci 400W. Pentru asta eu as lasa baterie stock si as pune un condensator de 0.5F. Pentru amplificare iarasi ai foarte multe variante. EU personal dau la o parte Infinity, JBL sau Magnat si raman pe Audison sau DLS. Ai putea sa incerci un Srx 4 sau Lrx 4.300. Trebuia totusi sa vii aici inainte sa iei HU, difuzoarele sau subul.
PS : Toti cei care vin aici pe forum au o problema > uita aproape intotdeauna sa precizeze bugetul cand cer un sfat. '... in bani putini' nu ne spune nimic. Pentru tine bani putini pot fi 10mil iar pentru mine 1000E ! E interpretabil ! Bafta !
Mk5 GTI | K04 turbo | S3 injectors | Custom 3" decat exhaust | Evoms CAI | AP Racing pro 5000 front + S3 rear brakes + Pagid RS29/Carbotech XP8 pads | THS FMIC | S3 camshafts | Autotech HPFP | Je pistons + IE rods | BSH 27mm RSB + H&R 28mm FSB| BSH pendulum engine mount | BSH PCV | Forge short shift | Bilstein PSS10 coilovers | Peloquin LSD | Sachs SRE clutch | 235/40/ZR18 R888 on Team Dynamics 18x8" | Stage 3 Revo
|
|
|
19-10-05, 23:48
|
|
|
Midnight Racers Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Midnight Racers]
|
Varianta cea mai ieftina ar fi urmatoarea:
Amplificator JBL 75.4 = 5.500.000-6.000.000
Condensator 1f Dietz = 2.700.000
(si ai grija sa ai cablul de alimentare de la baterie cat mai gros [si impamantarile!])
Antifonare = antifon la cutie/borcan/sticla din vitan cateva sute de mii (nu stiu exact pt ca nu am folosit eu ci un prieten.)Rezultatul nu a fost ca dupa Dinamat dar nici ca inainte iar el cum a dat doua straturi era destul de ok)
Variante mai scumpe sunt la greu...
La consumul tau nu are rost sa schimbi bateria (decat daca e dusa deja :P iar daca o sa iei atunci te poti orienta catre una cu amperaj mai mare,una deep este de pe la 8mil  ),pui un condensator si gata
Fuscobal: nu cred ca omul \"vrea\" Audison sau DLS si nu pt ca nu ar fi super capabile.
P.S. PERSONAL decat sa merg pe Magnat , M.N.C , SAL , MAC etc mai bine i mi iau o serie mai joasa de la JBL.
BAFTA !
|
|
|
20-10-05, 00:39
|
|
 Stage 4
|
fuscobal si NILS_BUCURESTI, merci mult de sfaturi !
Fuscobal: \"Trebuia totusi sa vii aici inainte sa iei HU, difuzoarele sau subul. \" / unde sa vin ? te referi ca nu am facut cea mai buna alegere? stiu ca puteam sa iau un sistem care sa sune mult mai bine, dar cu ce am luat m-am incadrat in 20 mil lei, ceva mai tare probabil sarea mia de euro. nu castig chiar asa mult incat sa bag mii de euro in masina, desi o mare parte investesc in ea (din pasiune), dar stiu ca daca am gresit pe undeva cu alegerea componentelor, pot sa remediez prin o buna amplificare, antifonare si pozitionare a boxelor.
hai sa iau pe rand:
- HU m-a dus 6.2 mil - Alpine 9845RR - in optiunile mele mai exista doar Pioneer 5730 mp care era cu il 1.5 mil mai scump si mai era vb de design , parca da mai bine alpine-ul. mai vazusem pe net Boschman, si m-am uiat la caracteristici , 4 x 45 w rms, asta spune tot, dar si pretul era pe masura, si n-am gasit la noi pe net si in magazine.
- boxe fatza si spate, am tinut sa iau JBL , pt ca imi place basul , si intre infinity , ele si dls mie mi-au placut ca suna cel mai aproape de ce as fi vrut de la 4 boxe - m-au dus la 4.4 mil toate 4 boxele
- cu subul recunosc ca mi-am cam luat tzeapa , pt ca in 9 mil (amplif incorporata) cat am dat pe el puteam sa imi iau statie si sub separat la putere mult mai mare, ceva gen 250 w rms, care mi-ar fi ajuns. sincer parca l-as vinde sa imi iau un tub de putere mai mare
in fine sunt multumit de sistem dar mai e loc, nu s-a atins apogeul gusturilor mele. probabil daca amplific boxele s-ar auzi mai bine, pt ca ma deranjeaza mult cand dau vol peste 20 din 35 si aud distorsiunile.
fuscobal , bugetul pt o statie ma gandeam undeva in 5 mil. si sa fie exact potrivita pt boxele de fatza in special, pt ca pe el vreau sa pun accentul , dar nici sa nu distorsioneze spatele. fatza are 60 w rms iar spatele 100 w rms.
tin sa precizez ca ai mei nu au bani sa ma tina cu p ... -n sus acasa , nu sunt vre-un baiat de bani gata si se simte in buzunar cand dau cate 5-6 mil pe o statie de exemplu. daca as fi avut bani fuscobal probabil imi faceam un buget de cateva mii de euro pt sistemul audio, pt ca si mie imi place muzica in masina. mi-ar fi placut sa-i sara luneta-n aer la honda.
oricum merci mult pt sfaturi si mai astept
|
|
|
20-10-05, 00:55
|
|
 Stage 5
|
Paradoxal, miile de euro nu-ti trebe pentru a sari luneta in sus. Asta vezi la orice colt de strada si nu necesita cine stie ce buget. Partea de SQ e cea care costa ! 5 mil este destul de putin pentru un amplificator bun. Vorbeste cu Saxo de pe forum pentru un test cu un Audison Srx pe 4 canale ( nu stiu pe dinafara cat e pretul ). Nu ti-as recomanda sa amplifici fata si sa lasi spatele din HU. Distorsiunile nu vor disparea ci vor ramane numai pe spate. Cam 5 milioane s-ar putea sa te coste numai antifonarea dar crede-ma ca merita si ultimul banut ! Pentru amplificator te sfatuiesc sa mai astepti ca sa nu-ti para rau pe urma !
Quote:
|
tin sa precizez ca ai mei nu au bani sa ma tina cu p ... -n sus acasa , nu sunt vre-un baiat de bani gata si se simte in buzunar cand dau cate 5-6 mil pe o statie de exemplu
|
Nu esti singurul. Eu am strans ani de zile in unele cazuri pentru a-mi lua ceva bun. Totul e sa ai rabdare si o sa iasa bine !
|
|
|
|
|