Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 29-08-05, 00:18   #1
Sir. Kid

Stage 5

Sir. Kid's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[PORSCHE]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]
Default 6 difuzoare si nu stiu sa le montez...

Salut...
Am 6 difuzoare:
2 Pioneer rotunde de 16''
2 Pioneer ovale
2 difuzaore de subwoofer
si am un cd-player sony 4x45!
Acum vine intrebarea mea: toate difuzoarele sunt pe 4 Ohmi si cd-playerul pe fiecare din cele 4 iesiri are cate 4 Omi... cum le pot monta astfel incat sa nu debalansez sistemul adica nu vreau sa am de exemplu pe spate 8 omi daca le pun in serie oval+subwoofer(cu filtru pasiv) pe acesiasi linie in serie(daca le pun in paralel imi ies cam 2 omi pe canal si in cel mi bun caz ard finali de pe cd-player) si pe fatza sa am cate un dif de 4 ohmi. avetzi vreo solutie cum sa le integrez pe toate? cd plyerul NU are iesire de subwoofer adica cu semnal liniar deci nu ii pot pune amplificator de difuzoarele de subwoofer si niki filtru activ.! daca avetzi vreo sugestie orice ajutor ar fi bine venit!
Sir. Kid is offline   Reply With Quote
Old 29-08-05, 06:51   #2
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: 6 difuzoare si nu stiu sa le montez...

2 Pioneer rotunde de 16'' - pe canalele de \"front\" de la sony
2 Pioneer ovale - pe canalele de \"back\" de la sony
2 difuzaore de subwoofer - pe viitorul amplificator pt subwoofer

bafta
Old 29-08-05, 10:35   #3
Sir. Kid

Stage 5

Sir. Kid's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[PORSCHE]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

mercy... dar alta solutie de compromis nu exista? adica nu am cum sa imi pun ampilicator ca nu am semnal liniar din cd-player! ufff... atunci cred ca o sa formez 8 ohmi pe fiecare canal, dar o sa imi scada puterea la jumate! Alte sugestii...
Old 29-08-05, 10:57   #4
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Schimba SONY
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 29-08-05, 11:00   #5
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

alta solutie nu e!, cel putin pt atatea difuzoare!!subwooferele oricum au nevoie de un amplificator asa k.....
dak nu ai iesire rca pt amplificator nu e nici o problema pt k la orice
magazin cu articole audio gasesti un transformator de semnal ...se leaga direct la boxe(in paralel)si iti da un semnal rca.....e vreo 350-400000lei

gen muzical cautat : manele
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 29-08-05, 11:21   #6
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"BlackRose\"
mercy... dar alta solutie de compromis nu exista? adica nu am cum sa imi pun ampilicator ca nu am semnal liniar din cd-player! ufff... atunci cred ca o sa formez 8 ohmi pe fiecare canal, dar o sa imi scada puterea la jumate! Alte sugestii...
iei un amplificator care are intrare de semnal de putere si bagi in el semnal de la boxele din spate si legi si subwoofer-ul...

nu te baga la compromisuri ca arzi finalul de la headunit...
viperu is offline   Reply With Quote
Old 29-08-05, 14:22   #7
Sir. Kid

Stage 5

Sir. Kid's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[PORSCHE]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

aham... pai si cam pe unde pot gasi un amplificator de subwoofer asha cam 30-40W rms care sa aibe numai subwoofer pe el? si cam la ce banii?

asa e pot sa imi iau un adaptor de semnal si sa scot de pe canalul unei boxe spate un rca si apoi sa ii bag un subwoofer cu amplificator... faza naspala e ca daca fac asha ceva o sa am pe un canal mai multi sau mai putin(paralel sau serial) ohmi!

Quote:
iei un amplificator care are intrare de semnal de putere si bagi in el semnal de la boxele din spate si legi si subwoofer-ul...
pai... atunci ar insemna sa am subwoofer numai pe un canal... adica sa nu imi ia si stanga si dreapta... ufff... iar ca sa ma conplic cu condensatori si diode ca sa nu imi intre semnal in ambele directii!
Old 29-08-05, 19:47   #8
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Iti legi cele patru difuzoare pe HU, dupa bunul tau plac. Convertorul de putere are 2 intrari (deci e stereo), ceea ce inseamna ca poti sa iei de la fiecare difuzor din spate semnal si sa-l bagi in convertor (care are impedanta destul de mare incat sa nu-l simti in sistem). Nu cred ca o sa observi diferenta de putere pe difuzoarele din spate. E prea mica. Mai ales ca majoritatea convertoarelor au preamplificare incorporata si scot tensiuni destul de mari la iesire, ceea ce inseamna ca nu o sa ai nevoie de prea multa putere din convertor ca sa ai atac bun pe amplif.

Solutia finala pt partea de subwoofere ramane aceeasi, cum ti-a spus si viperu. Fie cumperi adaptorul de semnal si mergi cu un amplif normal, fie cumperi un amplif cu intrare de nivel mare. In oricare din cazuri poti sa folosesti o mufa de intrare RCA-RCA mono, care are gata facuta legarea in paralel a traseelor stanga/dreapta. Se gaseste in comert. Si ai scapat si de problema cu diode si condensatori (la care oricum nu le vedeam rostul).
Old 29-08-05, 20:35   #9
Sir. Kid

Stage 5

Sir. Kid's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[PORSCHE]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

stai putin ca nu inteleg... deci mi-am pus cele 2 fata si 4 spate... asha... acum am 8 omi pe spate si 4 pe fatza... il reglez un pic din balans fata-spate si le egalize... asha... si acum cum bag subwooferul? unde il bag? la ce fire le unesc? te rog fi un pic mai explicit la cea mai optima solutie... cea cu convertoru de putere... adica sa imi dea semnal liniar...!

Mercy

P.S.: cand ma duc la magazin sa caut acest convertor de putere mia exact de cer?
Old 30-08-05, 02:52   #10
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

viperul ti-a spus:

2 Pioneer rotunde de 16'' - pe canalele de \"front\" de la sony
2 Pioneer ovale - pe canalele de \"back\" de la sony
2 difuzoare de subwoofer - pe viitorul amplificator pt subwoofer

Lasa cele 4 difuzoare pe Sony. Cumperi un amplificator pe 1/2/4 canale cu intrare de putere sau un amplificator fara si un convertor de semnal. De la difuzoarele de pe spate legi in paralel convertorul. Dupa ce il cumperi o sa vezi exact si cum se leaga. Din convertor scoti semnal pt amplificatorul de bas, folosin un RCA/RCA care transforma stereo in mono prin legarea traseelor stanga/dreapta in paralel. Si pui difuzoarele de bas pe amplificatorul respectiv, in incinta cu tot ce trebuie. E relativ simplu, nu?
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 30-08-05, 20:59   #11
Sir. Kid

Stage 5

Sir. Kid's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[PORSCHE]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

http://www.************/produse/Acceso...ptor_high-low/
asta e adaptorul de care se tot vorbeste?

.................................................. .................................................. .

cam pentru un suboofer de 150W rms cam ce amplificar mi-ar trebui...? adica ... cam de cat?
Old 13-09-05, 23:13   #12
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

de peste 150w rms....
in nici un caz sub 150w rms...
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 14-09-05, 00:19   #13
J.D

Stage 5

J.D's Avatar

Member of:
[Street Zone]

Sunt amplificatoare care au direct high level input.
J.D is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -