Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 27-01-08, 23:50   #1
aysmen

Stage 5

aysmen's Avatar

Default o intrebare pentru cunoscatori ,rog ajutor..plsss

Salut am cumparat 2 perechi de boxe pentru dacia mea pentru spate JVC CS-v6933 dimensiunea 15x23 ,iar pentru fata JVC cs-xv620 ,acum urmeaza intrebarile ....Cele ovale de pe spate nu au fire ,nu le am gasit in cutie ,cele de pe fata au fire dar cele ovale nu.Ce fel de fire merge sa pun la aceste boxe ,trebuie un anumit fir??daca da ce sa caut si de unde le pot cumpara.Ce-a de a doua intrebare .am un cd player kenwood 4x45 credeti ca face fata la boxele astea sau imi trebui amplificator ,mentionez ca cele de fata au puterea 150 W ,iar cele de pe spate 240 W(asa scrie pe ele si pe cutie)astept raspuns de la cineva care se pricepe.MS
aysmen is offline   Reply With Quote
Old 31-01-08, 13:40   #2
ROV`

Stage 3

ROV`'s Avatar

Default Re: o intrebare pentru cunoscatori ,rog ajutor..plsss

Trebuie sa cumperi cativa metri de cablu , cu 2 fire (cat vrei sau cat ai nevoie) niste papuci de tip mama 2x nr de difuzoare.

Restul stii si tu + este rosu - negru, daca ai nevoie de lista de culori pentru spatele mufei ISo a casetofonului, da-mi un PM

Succes la montaj
Old 23-03-08, 00:14   #3
Matzos89

Stage 3

Matzos89's Avatar

pai fire normale t duci la un magazin si ceri fire pt boxe... ca nu sunt 100 de modele .. si pui si tu intai boxele la cast vezi cum se aud da eu cred ca nu ti-ar mai trebuii statie ca sunt sigur ca acei 240 si 150 sau cati erau p fata nu sunt reali rms ...si daca faci bine legaturile intre fire si reglaje bune la cast cred ca o sa fi sadisfacut .
Matzos89 is offline   Reply With Quote
Old 25-03-08, 09:57   #4
marius_eugen

Stage 5

marius_eugen's Avatar

Member of:
[INSANE RACERS]
Cool Re: o intrebare pentru cunoscatori ,rog ajutor..plsss

1. Cablurile care ti-au venit in cutie oricum sunt prea subtiri , deci daca vrei sa rezolvi ceva si sa scapi de pierderile de putere de la innadituri si cabluri proaste , te sfatuiesc sa cumperi cabluri pentru toate difuzoarele . Ca idee : 2 x 4 m pentru spate + 2 x 1,5 m pentru fata = 8 + 3 = 11 m . Ia 12 m ca sa ai de rezerva si e totul ok . Ca grosime iti recomand 1,5 - 2,5 mm , in functie de cat de mult vrei sa pastrezi configuratia actuala la sound .
2. Incearca sa NU innadesti nimic , instalezi cablurile de la mufa ISO pana la difuzor direct !
3. Daca tot te apuci de audio , cumpara-ti si doua twetere pentru fata , ti le recomand ca amplasare in coltul parbrizului , jos .
4.Puterea care este scrisa pe cutie este cea PMPO / muzicala , nu RMS , dar nu uita ca , cu cat acele difuzoare au putere mai mica , cu atat iti vor functiona mai bine si vor fi miscate mai bine de catre MP3 .
5. Mare grija la polaritatile difuzoarelor sa nu le incurci ca se vor auzi prost si apoi risti sa le arzi la putere mare .
6. Tinand cont de faptul ca vei folosi direct MP3-ul pentru a da in difuzoare , sfatul meu ar fi sa tragi separat un cablu mai grosut de alimentare de la baterie ( de 2 - 2,5 mm grosime ) , ii pui si o siguranta de 15 - 20 A la 10 - 20 cm de baterie care il duci direct in mufa ISO . Astfel vei elimina fluctuatiile , parazitii si chiar resetarea MP3-ului la volum mare .
7. Inainte de instalarea difuzoarelor poate faci si o mica insonorizare si rigidizare a suprafetelor implicate in instalarea difuzoarelor . Bafta !
marius_eugen is offline   Reply With Quote
Old 25-03-08, 14:26   #5
TheEnZo

Stage 5

TheEnZo's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Ceva trebuie sa retin si eu din spusele unora ca la 17-19w rms cat scoate un player este ideal sa faci si insonorizare ))))))
TheEnZo is offline   Reply With Quote
Old 25-03-08, 14:42   #6
marius_eugen

Stage 5

marius_eugen's Avatar

Member of:
[INSANE RACERS]

Un player de generatie mai noua , are cam 4 x 22-24 w rms , iar unele mai rasarite putintel ajung la 4 x 30 w rms . La aceasta putere de care razi tu daca instalezi difuzoare gen Hertz Dieci ( care nu au nevoie de amplificare ) este tot ce ai nevoie intr-o masina decenta . Insonorizarea din punctul meu de vedere este necesara indiferent daca asculti muzica sau nu !
Colegul care a inceput topicul are o Dacie , unde cam zdrangane toate pe ea " ca asa face toate" , deci o insonorizare si imbunatatire a sunetului in masina se simte imediat .
Old 25-03-08, 18:33   #7
TheEnZo

Stage 5

TheEnZo's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

1.Primu lucru este ca spre surprinderea unilor usile de dacie berlina nu zdragane(s-a mai discutat pe aici pe undeva).
2.Daca mi'e imi aduce cineva un HU-JVC care debiteaza 4x30w rms eu cumpar un tir de jvc-uri si le mananc.(am ce manca vreun an de atunci in colo)

Date de contact dezmembrari skoda :
0764 616 000 / [email protected]

Schimb o multitudine de piese ramase in urma dezmembrari a trei skoda octavia 2 1.9tdi cu o masina de cilindrie mica . ( Gen Fiat Seicento, Punto, Opel Corsa B ... etc.)
TheEnZo is offline   Reply With Quote
Old 25-03-08, 19:26   #8
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Pai e f. simplu sa calculezi cam ce putere poate debita un amplificator care "haleste" maxim 9-10A incluzind si mecanica playerului. Randamentul unui amplificator bun e in jur de 50%.
Mai departe vedeti singuri ca sunteti "baietzi mari"
Old 27-03-08, 18:49   #9
aysmen

Stage 5

aysmen's Avatar

va multumesc celor care ati raspuns ...nu va mai certati ca nu are rost....o sa tine cont marius de sfaturile tale ..adica o sa i spun electricianului care le va monta pt ca nici acum nu le am montat...cineva care mi a promis un cd player numai mi l-a dat si bani i am cheltuit...nici nu m-am stresat prea tare sa cumpar unu pt ca nu prea am mers cu masina in aceasta perioada...intrebarea mea e urmatoarea am cele 2 perechi de boxe JVC cele de spate 240 w si cele de fata 15o ,dupa spusele unora PMPO.....am gasit un mp3 player LG 4x50 nou nout cu tot cu telecomanda la 1.800.000 ....merita sa cumpar acest player,face fata la boxe....ce parerea aveti despre el.....si in general despre firma LG ...stiu ca nu e prea stralucit dar la bani astia e ok....nu vreau sa bag prea multi bani in muzica mai ales in dacie pt ca nu stiu cat o mai tin ,iar daca o vand muzica nu prea este caluculata iar daca ole vand pe urma le vinzi la preturi de nimic ,asa ca pur si simplu nu se merita....vreau un sound decent ....iar cu ce am si cu ce player vreau sa cumpar cred ca e ok...acum astept raspunsurile voastre.Inca odata MS http://ae.lge.com/products/model/detail/lac3700.jhtml

Last edited by aysmen; 27-03-08 at 18:51.
Old 27-03-08, 19:35   #10
marius_eugen

Stage 5

marius_eugen's Avatar

Member of:
[INSANE RACERS]

PAREREA MEA : mai asteapta sa-ti poti permite un Pioneer sau Clarion . EU consider LG si sub Sony si altele mai slabe . Iti trebuie un HU cu putere RMS de iesire cat mai mare , ceva de genul 4 x 23-26 w , daca tot vrei sa pui difuzoarele direct la el , fara amplificare .
Old 27-03-08, 19:45   #11
aysmen

Stage 5

aysmen's Avatar

ok boss.....asa o sa fac .ms de sfat ....si asa nu ma grabesc
Old 21-04-08, 18:23   #12
darkman13

Stock

scuzati intrebarea daca pare proasta sau ceva in genul am si eu o intrebare, am o masina e pe gaz, am inteles ca daca ii pun sistem audio pe ea in spate in portbagaj alaturi de butelia de gaz, vibratile de la subwofer ar crea presiune in butelie si astfel as fi in mare pericol de a face bum sau ceva in genul... stiti ceva de chestia asta? daca nu ce imi recomandatzi si mie ceva ieftin cu claritate care sa pun pe mashina si cu bas evident ( 5 milioane maxim cam asa vreau sa bag )
darkman13 is offline   Reply With Quote
Old 21-04-08, 20:08   #13
marius_eugen

Stage 5

marius_eugen's Avatar

Member of:
[INSANE RACERS]

In primul rand nu ai specificat daca vrei numai subwoofer de banii aia , apoi CE MASINA AI ?
Daca e Dacie sau ceva sedan / berlina si vei pune subwooferul in spatele buteliei si a tot ce mai ai in portbagaj sunt bani cam aruncati in vant .
Eu as pune :
1. sistem de difuzoare pe fata ( twetere in colturile dintre bord si parbriz in principiu si woofere in usi fata )
2. doua difuzoare pe spate ( pe polita sau ce ai in spatele banchetei )
Daca ai un player mai rasarit si crezi ca nu e nevoie de amplificator atunci ia difuzoare cu sensibilitate mare , dar de putere mai mica ( 50 - 80 w rms ) mai de marca , care sa le conectezi direct la player .
Daca nu ai player mai destept si nici nu vrei sa-l schimbi , atunci cumperi difuzoare mai "nesimtite" ( adica de puteri mai mari 80 - 120 w rms ) si separat cumperi o statie pentru ele .
Daca difuzoarele sunt instalate corespunzator in spate iti vor oferi destul bass pentru a nu simti nevoia de subwoofer si nu uita ca un diametru mai mare al difuzoarelor din spate insemna un bas mai bine conturat , mai profund . Nu uita ca o minima insonorizare iti trebuie pentru usile fata pentru a fi totul ok .
Old 21-04-08, 23:41   #14
darkman13

Stock

masina este un citroen bx din 85, si nu vreua un sistem intreg de banii aia, eu caut ceva care sa imi dea claritate si bass... nu caut cine stie ce mare scula de sistem audio, vreau ca sa conteze basul as il contureze, sa cante cum s-ar spune "in surdina"... cat despre sistemul acual audio ) e de logan ) cu tot cu boxe fatza + spate.. so nu prea stiu incotro sa ma orientez... o sa ascult sfatul tau sa imi pun niste twetere in fatza si woofere in usile din fatza.. insa sa fiu sincer am nici cea mia mica iota, eu tre sa imi iau curand carnetul... poate poti sa ma ajutzi cu cateva indicatii... sau ceva mia detaliat, dau o bere
darkman13 is offline   Reply With Quote
Old 29-04-08, 22:50   #15
joe_infect
Honda Driver

Stage 5

joe_infect's Avatar

Member of:
[Honda]

Quote:
Originally Posted by darkman13 View Post
am o masina e pe gaz, am inteles ca daca ii pun sistem audio pe ea in spate in portbagaj alaturi de butelia de gaz, vibratile de la subwofer ar crea presiune in butelie si astfel as fi in mare pericol de a face bum sau ceva in genul... stiti ceva de chestia asta?
prima data aud treaba asta dar nu cred ca este adevarat , am instalat sistem audio in mai multe masini cu instalatie gaz si nici unu nu a avut nimic....
joe_infect is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -