De o problema cu pozitionarea boxelor pe spate m-am lovit si eu foarte recent.
Am un Megane 1, varianta 3 volume (sedane) si vreau sa-i dau o alta "voce". Momentan am luat un HU Pioneer DEH-4900IB si am ales gresit difuzoarele, tot Pioneer TS-A1711 de 17cm care au un design mai deosebit dar care nu se vede deloc in usile din fata.
Problema este ca pe spate nu ma asteptam sa nu se potriveasca, gaurile din policioara pe care erau sunt prea mari, iar suportii originali din plastic sunt prea mici. Daca tai suportii nu pot prinde boxele, iar daca ii las nu incap boxele. Momentan boxele sunt puse pe fata (am si dat mult pe ele, cand puteam sa iau un sistem de boxe+tweetere la 70ron mai ieftin<<de mentionat ca alea sunt pe 3 cai>>, dar care aveau in design foarte simplu).
Din pacate pe policioara cu boxele sunt si centurile de siguranta din spate si nu se pot mari gaurile, asa ca am hotarat sa caut niste boxe ovale, pe care as vrea sa le montez in diagonala si nu paralel cu luneta.
Intrebarile mele ar fi: se pot monta in pozitia aia? Daca da, ce difuzoare imi recomandati si ce marime? am vazut ca sunt 2 standarde 5"x7" si 6"x9". de mentionat ca baietii la montaj au zis ca pe spate merg boxe "de 13".
Dupa operatia asta va veni un subwoofer+amp, dar pana sa iau subwooferul nu am sa folosesc amplificator pentru difuzoare.