Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 12-02-08, 12:54   #1
sorelu

Stock

Salut. eu sunt un necunoscator in domeniul boxelor auto si acum, deoarece am pus mana pe niste bani, as dori sa imi imbunatatesc sistemul audio.
este vorba despre un golf 5 care a venit cu RCD300 si 4 difuzoare.
as dori daca puteti sa imi spuneti cam ce imi trebuie pentu a imi pune boxe si pe spate(de ce nu si o inlocuire a celor de pe fata) si un subwoofer.
nu as vrea sa renunt la cd-ul Stock, in cel mai rau caz, sa trec la RCD300+(cel cu 4cai).

intrebari:
1) in limita a 1800-2000RON pot face ceva bun?
2)sa trec de la RCD300(2cai) la RCD300+(4 cai)?
3) trebuie sa imi montez un amplificator separat pentru boxele din usi daca nu doresc sa inlocuiesc cdplayer-ul stock?
4) unde as putea sa gasesc un pret bun pentru componente?
5) masina e in garantie la PBN, exista vre-un mod de a le instala in alta parte decat la un service autorizat VW unde or sa ma rupa de bani cu manopera fara a imi pierde garantia pe partea electrica?
6) imi poate spune cineva dimensiunile boxelor ce pot fi prinse il lacasurile din usi la un golf 5?
7) mai are rost sa pastrez si boxele cu care a venit masina?
pana una-alta, eu m-am uitat pe be loud si pe booster pe site pentru niste preturi informative, dar m-am uitat doar dupa pret, nu si specificatii, pentru ca nu stiu inca ce imi trebuie pentru a le face sa functioneze corect.

Last edited by lascarica; 12-02-08 at 17:51.
sorelu is offline   Reply With Quote
Old 12-02-08, 20:16   #2
TheEnZo

Stage 5

TheEnZo's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Default Re: Upgrade Sistem Audio De Golf 5

Ai precizat ca masina este in garantie , aici ar fi o problema , cunosct de la tata care lucreaza in grupul VAG , ca ei scot din garantie masinile care au modificarii la partea de sunet mai ales cele care au montate statii , chit ca aceastea au fost montate de firme de specialitate ... ar fi bine sa te duci sa te interesezii unde faci tu garantile care este chestia daca vrei sa iti faci un upgrade la muzica.

1.Ideal este sa iti cumperii un head-unit mai bun aftermarket ... daca nu oricum iti trebuie unul cu 4 iesirii, ca pe cele 2 iesiri pt boxe spate sa iti montezii un adaptor HI-low ca sa iti poti monta statie.

2.In principiu vei fi indrumat sa iti pui un system de boxe pe fata , de la DLS, FOCAL, MTX, CLARION , de preferintza FOCAL sau DLS (mie unu imi plac si cele de GZ) si sa nu pui boxe pe spate, + de montat un subwoofer (Eu unul sunt adeptul montarii si in spate a boxelor pt crearea unui sunet care sa te inconjoare .... dar majoritate te vor sfatui sa iti pui doar un system bun pe fata pe crearea unui sunt care da impresia ca esti in fata unei scene).

Acum ramane sa te decizi ce vrei sa schimbi exact adika daca iti schimbi boxele pe fata si pui subwoofer sau pui boxe si pe spate daca schimbi si head-unitu, ca sa stim cum impartim bugetul tau si cum sa te sfatuim.

p.s. oricum schimbarilor vor duce la un sunet mai bun si mult mai clar.

Date de contact dezmembrari skoda :
0764 616 000 / [email protected]

Schimb o multitudine de piese ramase in urma dezmembrari a trei skoda octavia 2 1.9tdi cu o masina de cilindrie mica . ( Gen Fiat Seicento, Punto, Opel Corsa B ... etc.)
TheEnZo is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 01:17   #3
sorelu

Stock

imi imaginez ca orice modificare la boxele cu care vine masina este o imbunatatire a sunetului
as dori sa imi modific casetofonul in sensul ca imi cumpar un casetofon cu 4cai in loc de cel pe care il am acum, casetofon care sustine din fabrica 10difuzoare. nu as vrea sa trec la un casetofon after-market pt ca imi place ucm se integreaza casetofonul in bord
daca mi-as lua unu cu 4cai imi e ca o sa fie prea slab pentru boxe si dau banii aiurea pe boxe, d'asta m-am gandit la un amplificator care sa tina si boxele si subwoofer-ul, sau unu pentru boxe, unu pentru subwoofer.
as vrea totusi sa imi montez si pe spate boxe, am mers cu un golf care a venit cu boxe si spate si imi place cum se aude, la mine am impresia ca este prea liniste in spate indiferent daca boxele de pe fata sunt date tare sau nu

ce am reusit pana acum sa aflu este ca dimensiunea boxelor de pe fata este una de 18cm si una de 10cm, mia ramane sa aflu dimensiunea tweeterelor si a boxelor ce pot fi puse pe spate.
despre garantie, m-am semi interesat la PBN unde am eu si mi-au spus ca daca fac instalarea la ei nu e problema cu garantia, trebuie sa ma decid acum ce fac in limita bugetului disponibil si ulterior sa merg la ei sa imi spuna cat ma va costa instalarea.

deci, in continuare raman valabile intrebarile
3, 4, 6 si 7, cu intrebarea inca o intrebare: merita sa pastrez boxele stok si sa montez unele after pe spate?

BTW: multumesc lascarica pt merge si imi cer scuze pt dublu post
sorelu is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 14:38   #4
TheEnZo

Stage 5

TheEnZo's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Ti-am citit si postu de pe vwforum , daca tot modifici si vrei sa ai un sunet bun renunta la idea cu coaxiale.

R3: daca vrei sa dai tot ce este mai bun din difuzoare eu zic sa iti ei un amplificator pt ele.
R4: eu deobicei ma aprovizionez de pe www.*********** ("be" si ala micu "loud")
R6: aici nu te pot ajuta am auzit ca ar fi de 18 si tweeterele nu stiu.
R7: montate pe masina nu, poate le pastrezi in casa , ca altfel o sa faci o ciorba de sunet in masina.
R: daca le pastrezi pe alea pe fata si montezii unele pe spate , tot prost o sa se auda deci nu e o ideie buna.

Sfatu meu e urmatorul ca tot nu vrei sa renunti la hu-stock, montezii un system bun pe fata + subwoofer + o statie care sa mearga "in 3 mod" si sa faci o insonorizare a portierelor.

Acum bugetul tau de 1800-2000 ron sa il impartim in felul urmator.

1.Sistem pe fata cu dif de 16.5 cm pt ca este mai usor de adaptat cu un inel de mdf:
- Focal Access 165 A1 :400 ron
- DLS Reference RS6 : 460 ron
acuma depinde si ce firma preferii.

2.Subwoofer ca sa iti fie mai simplu alegem unu cu tot cu incinta
- JBL GTO 1260 BR: 440 ron
- MTX X Thunder XT12AV: 530 ron
eu unu inclin spre MTX

3.Statia
- HIFONICS TITAN TXi 6406: 730ron cu care amplifici si sub si sistem
- DLS CLASSIC CA22: 500 ron (pt sistem) + JBL GTO 3501e pt subwoofer:520 ron

4.Cablaje aprox 120ron
5.Adaptor hi-low 80ron
6.in functie de cum stai cu finantele o insonorizare a usior fatza 200-300 ron.

Total: 1770-2300ron (cu tot insonorizarea usilor fata) fara montaj care nu stiu cat de costa.
Old 13-02-08, 22:53   #5
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]

renunta la statia aia JBL pt subwoofer ca nu e stralucita.
yo am 5355e care pe 5 canale adica 55w x4 + statia recomandata de tine 3501e parca
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote
Old 14-02-08, 15:25   #6
TheEnZo

Stage 5

TheEnZo's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by B-10-YBR View Post
renunta la statia aia JBL pt subwoofer ca nu e stralucita.
yo am 5355e care pe 5 canale adica 55w x4 + statia recomandata de tine 3501e parca
DESPRE CE STATIE JBL vorbestii???
Old 15-02-08, 09:58   #7
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]

"JBL GTO 3501e pt subwoofer:520 ron"
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote