Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 17-01-08, 23:45   #1
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default sisteme sau coaxiale

Cu multumirile de rigoare....
Carear fi diferenta intre sistem si coaxiale?
Am inteles ca sq inseamna fidelitate.Din aia vreau eu.
Cu ce realizez asta?Cu 2 seturi sistem unul pe fata si unul pe spate?Sau cu 4 coaxiale?
Mentionez ca masina are 2 dif.in usile fata,cu 2 tweetere tot pe usi dar mai sus,si 2 dif pe placa de sub luneta care au si ele 2 tweet. pe sub plasa aceea de protectie,originala,pe care scrie ghiciti ce?nokia
A....masina este sedan.Am inteles ca un bas in porbagaj va "deruta"boxele din placa.
As putea monta in locul celor originale din spate ceva destul de puternic sa dezvolte si putin bas,dar nu mult,atat cat sa sune bine,fidelitatea ma intereseaza.Si de un diametru de max 20 cm,ca parca atat are gaura aia daca scot tot sistemul ala cu dif,tweet.si plasa cu care a fost echipata masina.
Deci,in spate ce sa fie?coax,sau sistem?
Dar in fata?in usi?Daca e sa fie sistem,sa ascund tweeterele in panoul de usa unde au fost cele originale?sau sa le pun pe stalpii de parbriz?sau pe bord?ca sa sune frumos.
Pentru a fi fidelitate a sunetului la ce ar trebui sa ma uit?frecventa de raspuns?
Statia cum o aleg?
Sa zicem ca in usi am 2 de 60w rms si xx Max(nu stiu de ce se dau 2 valori) si in spate de 100 RMS.
Statia trebuie sa scoata 4*cat?
Sau e bine si 2*xx
Cum obtii cea mai buna fidelitate pentru 4 dif?
Din mp3 ies cate rca pt statie?sau cu cate ar trebui sa fie?.

Rog un raspuns macar la intrebarea:"care e diferenta intre sistem si coaxial si care ar trebui folosit pentru fidelitate fff mare"

Sper ca voi primi un rspuns profesionist,si bine argumentat.

Multumesc pentru ajutor si timpul acordat,

Bogdan Pascu
pasbogdan is offline   Reply With Quote
Old 18-01-08, 10:15   #2
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default Re: sisteme sau coaxiale

"avem oameni care se pricep si care va pot ajuta"...................
Fara suparare......
Trebuie sa indeplinesc anumite conditii ca sa primesc un raspuns?
Sa am un venit net lunar mai mare de 3000 RON ca sa am un scorring bun?

Rog un administrator sa desfiinteze contul meu ca am impresia ca aici e o cacialma!!!
Old 18-01-08, 10:34   #3
Bogdan YBR
Opel Driver

Stage 5

Bogdan YBR's Avatar

Member of:
[Opel]

1 la mana e cacealma nu cacialma cum ai zis tu
2 la mana daca nu ai rabdare o zi sa ti se raspunda nu stii ce e ala un forum mare cu multe subiecte de dicutie:

sq ce zici tu ca vrei e greu de realizat dar se poate cu putina binevointa si cu ceva fonduri.

totul pleaca de la player si in aceasta categirie eu iti recomand in ordinea asta:
1. clarion
2.pioneer
3.alpine.
yo zic sa mergi pe un sistem componente pe fata unde alegerile sunt X x Y posibilitati dar ferestele de cei ce declara 100-150w pe boxe pana in 2,5-3mil.
mergi pe un sistem bun: Focal, DLS, Rockford Fosgate, Hertz, Ground Zero, etc
o statie de 2 sau 4canele numai pt difuzoarele fata.
pe spate iti tre un bass in portbagaj impins de un monoblock.
ai grija ca si aici poti pica in capcana watiilor.ai grija ce cumperi pt ca toate fac bum bum dar putine "canta" (citat Relu) .
cu un buget de 30mil fara antifonare yo cred ca iti faci un sistem decent.

Come to the DDark side..... We have cookies!
Bogdan YBR is offline   Reply With Quote
Old 19-01-08, 20:25   #4
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

imi spui te rog si de ce:"eu zic un sistem pe componente"in loc de unul coaxial.
Suntem la coltul incepatorului......
Care e diferenta intre coaxial si pe componente???????????
Care e vrajeala?tweeterul e pe dif la coaxial si la sistem are fire mai lungi si o cutie care iti da impresia ca mama mama ce chestie tare......
Ce e cutia aia?un fel de filtru......
Si cu difuzoarele din spate ce fac?le dau afara?
La banii de care zici tu comand din PLAY CJ dif de bas din gama profesionala(2000w zic ei) si statie.Si cand ii dau drumul la ala ce patzesc dif din spate?se catapulteaza in masina?
Am observat ca panourile usilor fata au in spatele difului un sistem de cutie care comunica printr-un tub cu interiorul masinii.
Asta e ca si un fel de incinta?Sa o desfiintez si sa cante boxa aia blestemata direct in usa?
In spate ca si incinta a difurilor e folosit porbagajul.Nu e prea mare?Si nici nu comunica cu interiorul masinii cum e in cazul panourilor fata......
Solutia e simpla......ma duc la oamenii care "se pricep"imi recomanda,le platesc,si cine mai stie daca aia e cea mai buna solutie pret calitate..........
Ca eu sigur nu....
De aia vreau eu sa imi fac o idee despre ce si cum.......
Ca daca a trebuit sa trimit un crafter de la firma la o revizie de 20000 km si mi-a zis ala sa ma duc dupa masina peste 8 ore,ca dureaza,pana verifica jocul la tachetzi....
Si i-am zis sa aiba grija sa nu ii umblu eu lui la tachetzi ca nu shi-a gasit omul ca tachetii aia sunt hidraulici si sa lase vrajeala.....Si eu nu cred ca obliga producatorul la desfacerea axului cu came,extragerea si verificarea tachetilor si a mecanismului de dedesuptul lor care ii tine tot timpul lipiti de camele axului.
Dar daca nu stii....iti ia banii si servus!!!!!!!!!!!!!!
- Copyright 2025 4Tuning -