Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 16-01-08, 23:57   #1
pasbogdan

Stage 5

pasbogdan's Avatar

Default cunostinte minime despre sistemele audio

Vreau sa pun putina muzica in masina si nu stiu ce si cum sa aleg.
Nici nu ma las pe mana comerciantilor fiindca nu am incredere.
La fel ca si la mecanici,trebuie sa verifici tu daca a verificat el jocul la capetele de bara,si desi a schimbat telescopul si a luat fuzeta jos,nu mi-a adus la cunostinta ca e mort capatul de bara,dar nu putin,imi putea pune viata in pericol.....
In fine,am vrut sa prindeti ideea.....
De geaba mi se recomanda Mac,sau Jbl,ca eu nu mai merg pe recomandari.
Spre exemplu telescoapele de pe spate la masina sunt ALKO,un nume cunoscut slabut.Ei...faza e ca au tinut mai mult decat Monroe,si in special la bucsa aia de jos la prinderea de punte,fiindca e mult mai solida,si se vede pe constructia ei ca va tine mai mult.
Deci daca e monroe nu inseamna ca va tine mai mult!!
Intelegeti?Daca e pioneer vreau sa stiu eu de ce e mai bun ca sony la care stramba toata lumea din nas.
Vreau ca stiu si eu ce inseamna coaxial,vreau sa stiu si eu de ce la un dif se dau doua valori de puteri(250w-400max)
Ce reglezi la statie de la butoanele alea cu hz?si cum faci lucrul asta....in functie de diful care il ai.....
Cum testezi puterea unui dif?
Am auzit la un nene tweetere de piata din alea la 15 ron la care avea legate niste filtre facute cu o rezistenta parca,imi cer scuze daca incurc capra cu varza,si asa frumos sunau si clar si tot ce vrei.
Daca sunt explicate chestiile astea pe forumul acesta si nu le-am vazut imi cer scuze si va rog sa imi atrageti atentia unde sa citesc.
Dar nu din discutiile altora ca sunt multi care dau cu presupusul,si numai cand dau cu varza-n fasole rau de tot mai intervine cate cineva si le explica ca sublerul nu e micrometru si ca nu poti masura decat la nivel de zecime cu el(daca vrei deduci si sutimi)si micrometrul masoara la sutime,si are in spate sistemul acela de de care rotesti sa masori,dar care de la un momendat se invarte in gol si nu poti strange mai tare sa te fure la masurat cum poti face cu sublerul.
Sa citesc si io undeva ceva de genul"pentru a masura un cilindru se va folosi un alezometru,cu sublerul se poate masura doar partea de sus,iar cu alezometrul se face o masurare in adancime care dezfaluie zonele cu uzura pronuntata"

IMI CER SCUZE pentru exemplele din alt domeniu,dar am facut-o pentru a ma face inteles cam in ce fel as dori sa incep si eu cunoasterea lumii muzicale.
Casetofonul lui tata cand eram pusti l-am legat si eu la auxiliarul de la picup sa se auda mai tare nirvana ca deh...picupul are boxe mai mari decat casul ala vechi polonez,si notiuni de legat fire,mufe,+ si - am si eu,insa la puterea difurilor,frecvente,rms etc........pasta.

Este vreun site care trateaza aspectele treptat si poti sa intelegi si tu cam ce inseamna ca ala e un bass reflex?Ca eu aici am cazut ca nusca-n lapte printre MHZ Asta e ca si cum i-as explica eu cuiva ca sunt tacheti hidraulicii si sunt si mecanici care se regleaza cu saibe de mai multe dimensiuni,si admisia trebuie sa aibe maxim 2.5 zecimi etc. si omul ala sa nu stie nici macar ce sa intampla cu placa de presiune cand calci ambreajul.

Cu respect,
Bogdan Pascu
pasbogdan is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -