Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 08-05-07, 22:51   #1
Soparlica

Stock

Default salutare fratilor

salutare fratilor. m-am gandit si io sa imi modific putin Loganul si as vrea sa ma ajutati in privinta alegerii unui sistem audio acceptabil . La masina de serie are 4 boxe dar m-am gandit sa mai montez ink 4 si vreau sa imi ziceti dak stiti unde as putea sa le mai montez. Eu m-am gandit sa mai pun 2 in portierele spate dar 2 habar nu am. M-am gandit la urmatoarea configuratie :
- un Mp-3 player Sony MEX-BT5000
- 2 seturi de boxe cu diametrul de 13 pentru portiere fata-spate - JBL power P552
- un set de difuzoare pentru locul acela de sub luneta spate cu diametrul de 16,5 - JBL power P652
m-am mai gandit la 2 amplificatoare Alpine si nu mai stiu cum un condensator , dar in fine ..........eu nu ma prea pricep de aceea va rog frumos sa ma ajutati. Nu conteaza banii. M-am gandit si la insonorizare
Dak vreti sa ma ajutati intrati pe ID soparlica_iulian sau postati pe forum. plssssssssssssssssss mare nevoie
Soparlica is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 13:47   #2
M.N.C.

Stock

M.N.C.'s Avatar

Default Re: salutare fratilor

In primul rand un player bun ,al doilea pas ar fi sa schimbi difuzoarele din fabrica in fata incape si de 16.5 cm ,am mai bagat,in spate 16.5 ori 6x9 taiat aranjat calumea suna foarte bine configuratia asta si fara amplif,daca nu iti ajunge ce ai obtinut leaga toate difuzoarele la un amplificator de 4x50 rms cel putin si adauga un bass in portbegaj pt un pic de bass
M.N.C. is offline   Reply With Quote
Old 14-05-07, 13:54   #3
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

Default Re: salutare fratilor

Ia-ti orice alt player dar nu SONY (bine, nu elta, nu domotec, nu roadstar etc)
Player-ul alege-l dintre: Clarion (sunet clar, curat, insa la gama medie putine dotari) Pioneer (inalte bune, filtre si reglaje destule, meniu friendly) Alpine (bass obraznic, kick frumos, anumite probleme la meniu, inaltele cam stridente) Kenwood (bass+kick, meniu ok, dotari ok)...Alte firme uita-le. Asculta un sony si apoi asculta un pioneer sau un clarion de aceiasi bani, o sa intelegi de ce nu-ti recomand sony.
Boxele stock poti sa le dai jos, nu-s bune de nimic.
In fata pune un sistem, bine delimitat (tweetere pe bord + midbass in portiera in incinta stock) in functie de bugetul care-l ai iei ceva ce se amplifica (gen Hertz Energy, tine cont ca vei avea NEAPARATA nevoie de insonorizare a usilor fata) sau care nu se amplifica (gen Hertz Dieci). Dar ia-le sistem, nu coaxiale, se va auzi mult mai bine.
In spate, daca simti cu adevarat nevoia poti pune doua coaxiale in incintele din usa, in functie de buget le amplifici sau nu. Abia dupa ce ai umplut incintele stock cu difuri si ai reglat cat de cat sistemul stai si reflectezi daca mai vrei doua ovale pe polita (nu-ti recomand, cei de pe bancheta spate vor avea migrene) sau daca iti pui un subwoofer (preferabil ceva autoamplificat) in portbagaj. Eu as merge pe subwoofer (cutie, NU tub!).

Ca firme iti recomand in ordinea asta:
Hertz (gamele Dieci si Energy), Focal (gamele Access si Polyglass), Ground Zero, MTX, JBL, Blaupunkt etc. Incearca sa le asculti la dealer-i, intalniri club etc... Vezi ca unele se amplifica, altele merg pe headunit...
Atentie la cablarea masinii, la consumurile de curent si la insonorizare.

bezz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -