Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 18-05-07, 15:49   #1
craso

Stage 2

Default ajutor pt. incepator

salut.in primul rand toata stima pentru ce faceti aici ; am mai navigat pe ici colo si am vazut ca poti invata multe lucruri folositoare.
asa.... am si eu o mica problema si va rog frumos sa ma lamuriti.
am un citroen c3 si vreau sa-i pun ceva sisteme audio.in prezent am pe ea un mp3 Panasonic (are cam 3 ani) si boxe Hertz in usile din fata (bass in usi si inaltele pe bord).Vreau sa-i mai adaug ceva bass si m-am gandit la 2 variante:
1. mai pun 2 boxe in usile din spate si 2 de bass amplificate pe placa de la haion
2. mai adaug numai un subwoofer in portbagaj.(aici mai apare o mica problema si anume aceea ca e cam micut portbagajul si o sa am nevoie de el in viitorul apropiat; la aceasta problema m-am gandit ca poate gasesc un subwoofer cu amplificator incorporat pe care pot sa-l dau jos usor atunci cand am nevoie de mai mult spatiu in portbagaj).
Nu-mi trebuie bass foarte puternic; dupa parerea mea cel mult 200 w.
Va rog sa-mi spuneti care din variantele de mai sus e mai buna , sau daca aveti alte variante sa-mi explicati si mie.
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
craso is offline   Reply With Quote
Old 18-05-07, 19:33   #2
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: ajutor pt. incepator

Parerea mea e ca pentu un sound de calitate, un sub mic de 20 cm ar fi solutia ideala. Nu este mare si daca vreodata ai nevoie de tot portbagajul, scoti numai cutia de bas in 20 sec. Statia va ramine la locul ei si e foarte mica la puterea aia.
Daca pui un sub cu amplificator incorporat, va trebui sa muncesti mult mai mult sa-l dai jos.
E ceva mai scump decit niste difuzoare, insa si rezultatul va fi incomparabil mai bun.
Old 20-05-07, 11:01   #3
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

eu iti recomand un focal bomba 20-A1 (e autoamplificat) si un radiocd cu control volum subwoofer (sau cu iesire pentru sub, dar e cam scump). daca vrei bass iti recomand pioneer sau alpine.

bezz is offline   Reply With Quote
Old 20-05-07, 14:25   #4
craso

Stage 2

sincer nu sunt prea lamurit si deoarece au aparut ceva proleme cu bugetul
sunt nevoit sa mai aman cateva luni inevstitia in masinuta. totusi cred ca o sa-mi mai pun 2 Hertz si in usile din spate , asa pt. inceput.
Va multumesc pt. sfaturi si o sa mai apelez cu sigurata la voi in viitorul apropiat.
Toate cele bune.
Old 22-05-07, 11:43   #5
craso

Stage 2

salutare.am revenit.am stat bine si am intors situatia pe toate partile si nu cred ca am rabdare alea cateva luni pana revine la normal situatia mea financiara si am ajuns la concluzia ca merge si pe credit , ca doar banci sunt destule.
asa ca : bezz mi-a recomandat un subwoofer activ Focal (care ca marime si putere e potrivit pt. masinuta mea) si as dori sa-mi recomandati si un HU cu control volum subwoofer sau orice combinatie subwoofer activ cu HU cu control volum subwoofer.
va multumesc inca odata.

Last edited by craso; 22-05-07 at 11:47.
Old 23-05-07, 12:44   #6
craso

Stage 2

nimeni nimic???????????
Old 24-05-07, 21:02   #7
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

din cate-mi amintesc c3-ul are iluminare bord portocalie, ti-as recomanda in cazul asta alpine cde 9881 R (iluminare verde/chihlimbar) in plus m-am jucat in weekend cu unul si parea chiar ok pentru banii lui, din pacate era pe niste boxe stock de astra coupe bertone, deci nu l-am putut duce sus dar cred ca va scoate untul din dieci-urile tale; inaltele chiar nu m-au mai deranjat, sau poate mi-am format urechea de cand cu 9815-ul meu.
de la pioneer pe hartie ar da bine un deh P-5900M, dar pe asta nu l-am ascultat
clarion ... nu prea au volum subwoofer la modelele middle ...

Last edited by bezz; 24-05-07 at 21:05.
Old 25-05-07, 08:17   #8
craso

Stage 2

multumesc bezz pentru ajutor.sincer imi place combinatia sugerata de tine , dar ar fi 2 probleme rima bugetul si a doua sotia (pe care trebuie sa o conving ) dar sper sa rezolv ceva.
totusi mai am o intrebare: daca pun HU alpine si subwooferul Focal , boxele din usile fata le las asa cum sunt sau tre sa le leg la un amplificator(fapt care duce si la izolarea usilor fata)????????
Old 25-05-07, 09:58   #9
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

boxele le lasi pe head unit ...

asteapta si niste pareri despre pioneer sau incearca sa-l asculti intr-un magazin car audio, pe hartie pioneer-ul are mai multe filtre si reglaje si in plus multi prefera sound-ul pioneer-ului (care da si el foarte mult bass, dar nu si inaltele metalice de la alpine)

deci incearca sa le asculti inainte.
Old 25-05-07, 10:58   #10
craso

Stage 2

Draga bezz mai am o intrebare la tine pt ca tot mi-ai recomandat acel subwoofer Focal : pe net spune ca are citez "intrari High-Level (direct de pe boxe)". Asta inseamna ca pot sa-l leg la actualul meu HU care nu are iesire speciala pentru subwoofer?
Old 25-05-07, 18:20   #11
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

are doua intrari RCA pe 4V, compatibile cu sub-out sau rear/sub out de la radiocd si mai are 4 intrari "high level" de la instalatia audio a masinii (adica de la boxe); cum se face aceasta interconectare in cazul in care o alegi, nu stiu, insa orice derivatie/legatura etc pentru mine inseamna atenuare de semnal si as incerca sa o evit;

momentan tu ai boxele din fata, {foarte bune}
nu ne-ai zis ce panasonic ai, sa stim daca ai 2 sau 4 pre-out-uri;
daca ai doar doua poti pune sub-ul in derivatie pe boxele fata, folosind intrarile "high level"
daca ai patru poti pune sub-ul direct pe perechea de rear si in cazul asta sa ai si un control al volumului subwooferului (daca il are si aparatul).

cel mai bine ar fi sa ne spui tipul radiocd-ului, sa te gandesti la investitia in subwoofer (se poate conecta in doua moduri la instalatia ta, deci e ok) si ulterior sa te gandesti sa schimbi si radiocd-ul.
Old 25-05-07, 21:54   #12
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

craso te as sfatui sa mai astepti un pic deoarece la inceputul lunii iunie apare la Focal un nou subwoofer amplificat gama Acces care mai are si 2 iesiri pt boxe din aceasi gama 2x50w si poate asa rezolvi si problema amplificarii boxelor fara a mai schimba HU .
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 28-05-07, 17:07   #13
craso

Stage 2

radiocd-ul care il am acum este Panasonic CQ-C1300GN.Deci pot lega subwoofer-ul direct ?
Old 30-05-07, 22:55   #14
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

ai un pre-out pe 2,5 V, daca nu l-ai ocupat e al tau pentru sub, fara sa te legi la boxe in vreun fel.
Old 31-05-07, 07:53   #15
craso

Stage 2

ok multumesc de ajutor.
- Copyright 2026 4Tuning -