Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 06-02-07, 20:24   #1
ro_jamess

Stage 2

Default Am nevoie de cateva sfaturi va rog

Salutare tuturor.
Vreau sa instalez un sistem audio pe masina si nu stiu cum sa fac sa sune cat mai bine la final.Detin o parte din componente dar mai tre sa cumpar Sub-ul.
In primul rand nu stiu daca ce am se preteaza pt spl sau sq.In functie de ce raspunsuri imi dati voi, voi lua si sub.Descriu mai jos ca am:
HU -JVC KD AVX 2
Dif Fata -Phase Evolution CFS 130.25,Spate Phase Ev.CFS 165.25,Amplif. Phase Ev. RS6
Masina este Bmw E46 Sedan.
Ma vor avantaja si sfaturi privind antifonarea sau pozit.difuzoarelor.Multumesc tuturor celor ce ma vor putea ajuta cu un sfat.
http://www.phase-evolution.de/produk...ser=51&lang=EN
ro_jamess is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 04:38   #2
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Default Re: Am nevoie de cateva sfaturi va rog

e destul de greu sa dai sfaturi la o masina ca a ta. are probleme din constructie vis-a-vis de conceptia de bass.
ar trebui sa ne dai niste indice despre ce fel de bass ai vrea ca gen.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 07-02-07, 11:54   #3
ro_jamess

Stage 2

Mi-ar place sa tind catre sql in principiu,insa tocmai de asta am deschis acest topic pt a vedea si recomandarile celor ca au mult mai multa experienta decat mine
Old 07-02-07, 20:53   #4
micutz

Stage 5

micutz's Avatar

In primul rand usile fata sunt groaznice la E46. O sa ai mult de munca ca sa scoti ceva din difuzoarele alea mai ales ca sunt pe 13 si nu ai un randament prea bun. Ca sub ar trebui sa urmaresti sa ai cam minim 500W rms in portbagaj, asta ca sa simti si tu ceva inauntru, masina fiind foarte bine inchisa.
In rest, componentele sunt bune, amplificatorul este excelent, iar ca sub eu zic sa mergi pe aceasi linie, adica un Phase Select 15.
Old 07-02-07, 21:29   #5
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Amplificatorul e chiar ok (am vanat si eu unul candva :P ).

E46 este o masina destul de grea si sincer, nu-ti recomand sa te apuci singur de lucru. Preferabil ar fi sa apelezi la un atelier care a reusit sa obtina ceva randament dintr-o configuratie asemanatoare, in aceeasi masina. Nu de alta dar la E46 este bataie de cap, indiferent de ce pui in masina. Si antifonarea usilor nu este deloc o garantie cum ca vei obtine ceva mai bun decat sonorizarea de fabrica.

Daca ai cotiera ai rezolvat problema cu bas-ul. Daca ai si decupajul pentru schiuri, e perfect. Daca nu-l ai, tabla respectiva e prinsa in cateva puncte de sudura usoare si se detaseaza extrem de simplu. Iti recomand un free-air montat acolo, daca vrei ceva simplu, iar daca nu.... un bandpass ar fi o solutie. Oricum, o sa fie foarte greu sa scoti randament in E46 cu o solutie tipica. Ai nevoie de inginerie acolo, daca vrei ceva deosebit.

NU te baza foarte tare pe usi pentru bas. In cel mai bun caz un kick bine definit. Teoretic, daca vrei sunet BUN din usi.... trebuie sa le lucrezi radical. Ca baza sunt... dezamagitoare.
Old 08-02-07, 01:29   #6
ro_jamess

Stage 2

Inteleg problemele masinii,chiar ma gandeam ca nu va fi usor sau atat de usor incat sa montez singur instalatia.Nu stiu daca am gauri pt schiuri iar cotiera sigur nu am
In materie de ateliere ce imi recomandati??chiar nu stiu unde sa ma duc(am ceva experienta neplacuta cu un atelier unde am montat HU)Cred ca este bun orice atelier unde oameni lucreaza ca pentru ei(oare exista asa ceva????)Daca mi-ati putea spune si ceva preturi ar fi excelant.
La sub ma gandeam la un kiker TS10L5 care imi este mai usor de procurat sau 2 difuzoare Phase Evolution Highgrade 10 pe care sa le bag intr-o incinta inchisa(a carei forma nu o stiu)acestea din urma imi sunt mai greu de procurat ,fiind nevoit sa fac comanda pt ele
Voi pe ce ati merge??
http://www.phase-linear.de/produkte....362010&lang=EN

Last edited by ro_jamess; 08-02-07 at 01:32.
Old 08-02-07, 01:53   #7
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Quote:
Originally Posted by ro_jamess View Post
Cred ca este bun orice atelier unde oameni lucreaza ca pentru ei(oare exista asa ceva????)Daca mi-ati putea spune si ceva preturi ar fi excelant.
exista si asa ceva.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-07, 20:25   #8
ro_jamess

Stage 2

Credeti ca statia are putere sa impinga doua difuzoare de bass Phase evolution high grade 10??
http://www.phase-linear.de/produkte....331066&lang=EN
Old 28-02-07, 11:23   #9
WhiteDevil

Stage 5

WhiteDevil's Avatar

pentru un sub care sa faca fatza masini tale iti recomand JBL Power Series P1222

http://www.jbl.com/car/products/prod...at=SUB&ser=POS

E un dif solid are 400 RMS si sigur vei fi multumit dar nu stiu daca vei avea cu ce sa il misti cred ca statia aceea nu e suficient de tare pentru acest dif dar sper sa ajunga !!!

BMW 525d 163 HP tuning in progress , e39 my love
BMW 320i 24 valve, e46 170 HP , M-paket , full option
BMW 316i compact, 102 HP , stock , 5,5l @ 120 km/h
BMW 525i , 24 valve , 220 HP chipped , 260 km/h
Peugeot 406 2.0 HDI 130 HP chipped , 4,4l/100km/h
Golf 3 2.0 GTI 150 HP low rider , chipped + internals
Ford Mondeo 1.8 TD showcar for music , extreme bass
WhiteDevil is offline   Reply With Quote
Old 01-03-07, 02:17   #10
ro_jamess

Stage 2

interesant difuzor,merci pt sugestie.Am comandat deja phase aliante 12 SI.Abia astept sa vina ,sa vad ce fel de cutie ii voi face
- Copyright 2026 4Tuning -