Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 14-03-12, 20:58   #1
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]
Default Smart ForTwo cu boxe de casa? Sau...

Salutare!
Am un Smart Fortwo de cateva luni, este a 3-a masina a familiei si, desi este mult mai economica decat celelalte doua, nu-mi place deloc, o evit pe cat posibil
Sub nicio forma nu vreau sa cheltui bani pentru ea, mai ales pe partea audio, unde nici nu-mi fac iluzii ca ar putea vreodata sa iasa ceva bun din ea (are usile din plastic, partea de jos a hayonului la fel, iar luneta nu are rama si trepideaza chiar si asa, nu mai zic in eventualitatea unui subwoofer...).
Insa, pe de alta parte, nu m-ar deranja sa am ceva muzica pe ea, de putere mica si fara pretentii, pentru putinele deplasari pe care le fac cu ea. Iar in al doilea rand, am la dispozitie niste boxe de casa pe care as putea sa le "dezmembrez" si sa le "plantez" pe "masina".

Este vorba despre Eboda AV-737C, din poza de mai jos. Fiecare boxa contine 2 medii de 165 mm, un woofer de 200 mm si un tweeter.

Ideea mea era sa pun cele 4 medii pe portiera, doua cate doua, iar wooferele in spate, intr-o incinta sealed. Fiind la 8 ohmi, trebuie legate toate in serie.

Cu un amplificator Blaupunkt pe 4 canale, amplific tot: cele 4 difuzoare medii puse stereo, cate 2 in serie, la 4 ohmi pe canalele 1+2, iar wooferele tot in serie, pe puntea canalelor 3 si 4. Tweeterele merg legate cumva tot pe primele 2 canale, cu filtru pasiv.

Ies foarte ieftin in acest fel, dar.... oare merita efortul? Voi ce credeti?

Multumesc pentru eventualele pareri!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	194_88_148_40.jpg
Views:	80
Size:	1.17 MB
ID:	2362465  
Old 15-03-12, 06:57   #2
pigoo

Stage 5

pigoo's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: Smart ForTwo cu boxe de casa? Sau...

da poti sa faci, si eu am avut boxe de casa pe masina
subwooferele le legi in paralel ca sa ai 4ohm, in serie vei avea 16ohm, cam greu de amplificat.
Old 15-03-12, 07:02   #3
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]
Default Re: Smart ForTwo cu boxe de casa? Sau...

In paralel am vrut sa zic, nu stiu de ce am scris ”serie”. E valabil si pentru medii.
O sa te deranjez intr-o zi sa-ti cer cateva pareri.
Multumesc pentru raspuns!
quick_5hifter is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -