Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 19-02-12, 03:16   #1
darkofeel

Stage 3

darkofeel's Avatar

Default Recomandare Subwoofer + Statie + Accesorii (R Symbol)

Va salut cu respect!

Am nevoie de ajutorul vostru in cautarea combinatiei ideale si pentru asta am pusi la bataie 2000 RON + sau - depinde de cat va fii totalul.

Am un Renault Symbol din 2005 si dupa cum stiti nu are mare portbagaj, imi place basul foarte mult si pentru asta sunt pregatit sa investesc in el, numai ca sunt incepator si nu prea am habar in ce sa investesc.

Mi-a placut in trecut un Tipe R al unui prieten cu o incinta custom... In prezent imi doream acelasi lucru numai ca in urma altor threaduri am fost bombardat cu multe pareri contrare, cum ca:
-mai bine m-as da pe SPL Dynamics cu nu stiu ce amplificator
-mai bine cu 2x PB s12 si un Hollywood 3k (chiar imi place aceasta statie si as vrea sa merg pe ea, asta in cazu in care nu aveti alte pareri)

Cert este ca vreau un subwoofer bun cu incinta custom si o statie capabila.

Eu tot ce vreau este sa-mi cheltuiesc cu cap acesti bani si pentru cei ce ma ajuta si sunt si din Bucuresti sunt si dispus sa cinstesc pentru acest serviciu!

Multumesc Cristian.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_2536.JPG
Views:	112
Size:	2.19 MB
ID:	2332380  

Last edited by ReLLaXX; 19-02-12 at 11:21.
darkofeel is offline   Reply With Quote
Old 19-02-12, 09:32   #2
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]
Default Re: Recomandare Subwoofer + Statie + Accesorii (R Symbol)

Varianta cu PB S12 si Hollywood 3K suna bine, mai ales ca amplificatorul iti permite si un upgrade ulterior al subwooferelor, fiindca are suficienta putere. Trebuie vazut insa daca nu cumva tocmai din cauza spatiului redus din portbagaj e mai bine sa mergi pe 2 x 10" sau pe un singur 12" mai capabil.

Daca iei in calcul ca o sa ai nevoie si de kit cabluri + instalare si incinta e posibil sa-ti depasesti putin bugetul. Dar sigur cuprinzi in el cel putin 2-3 variante bune.

1) 2 x PB S12 + H 3K
2) 2 x PS S10 + H 3K
3) 1 x DD 512 DVC 4 + H 3K

La toate se adauga kitul de cabluri, incinta si instalarea, si esti cu toate in jurul bugetului tau.
Old 19-02-12, 13:34   #3
darkofeel

Stage 3

darkofeel's Avatar

Salut! Multumesc mult pentru raspuns, cum am si specificat vreau sa-mi cheltuiesc acesti bani cu cap si astept ce-a mai buna oferta din partea ta, sa inteleg ca statia 3K este ok numai ca ceea ce nu imi prea place mie este difuzorul... Daca nu pot pune ceva 2x300rms nu se poate gasi ceva capabil 1x600rms barem (asta incazul in care nu putem indesa 2xpb s12 in portbagajul meu)? Cred ca mai bine vezi cum este portbagajul ca poate nu am facut masuratori bune.

Am un Symbol 1.5dci cass+dif stock (le voi schimba in proiectul urmator) si eu ma gandeam ceva gen dif sw + statia 3k + cabluri si un condensator + si incinta custom. Asta fiind prima parte de proiect!

La cabluri ma candeam sa le cumpar la metru si din soiul cel mai gros iar pentru cablurile audio am vazut diferite persoane cum ca folosesc cablu la metru pentru microfon 4xecranat... Ce parere ai?

Chiar daca investitia depaseste 2000 RON sunt sigur ca mai storc eu de undeva vre-o 500 RON asa ca sa nu fim mega limitati.
Old 19-02-12, 14:24   #4
darkofeel

Stage 3

darkofeel's Avatar

Scuze de dublu post, ne putem gandi si la un HU (casetofon ) ma intereseaza modele ca nu as cumpara asa ceva nou
Old 19-02-12, 15:18   #5
cynegeticos

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by darkofeel View Post
Scuze de dublu post, ne putem gandi si la un HU (casetofon ) ma intereseaza modele ca nu as cumpara asa ceva nou
Salut!
Eu unul iti recomand Kenwood 6051u http://www.kenwood-electronics.co.uk...one/KDC-6051U/ ...
Eu inainte am avut un Alpine 9815rb de care am fost mai mult decat multumit, dar din necesitatea de a avea port USB am facut pasul acesta cu oarecare neincredere (chiar daca fusesem sfatuit de altii ca este un player calitate/pret excelent) si pot sa spun acum ca sunt pe deplin multumit de el...
Ca si medii/inalte nu pot sa spun ca am facut upgrade substantial dar pe parte de subjoase pot sa spun ca kenwood-ul "m-a dat pe spate", mult mai agresiv, adica exact cum imi place mie...
Acum tine totul de gusturi, degeaba 1000 de vorbe daca nu ai posibilitatea sa incerci mai multe modele pe sistemul tau si de acolo sa vezi care, cum iti place mai mult!
cynegeticos is offline   Reply With Quote
Old 19-02-12, 15:27   #6
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by cynegeticos View Post
Salut!
Eu unul iti recomand Kenwood 6051u http://www.kenwood-electronics.co.uk...one/KDC-6051U/ ...
Eu inainte am avut un Alpine 9815rb de care am fost mai mult decat multumit, dar din necesitatea de a avea port USB am facut pasul acesta cu oarecare neincredere (chiar daca fusesem sfatuit de altii ca este un player calitate/pret excelent) si pot sa spun acum ca sunt pe deplin multumit de el...
Ca si medii/inalte nu pot sa spun ca am facut upgrade substantial dar pe parte de subjoase pot sa spun ca kenwood-ul "m-a dat pe spate", mult mai agresiv, adica exact cum imi place mie...
Acum tine totul de gusturi, degeaba 1000 de vorbe daca nu ai posibilitatea sa incerci mai multe modele pe sistemul tau si de acolo sa vezi care, cum iti place mai mult!
Dap, foarte ok playerul recomandat de tine, pentru bugetul lui. Avand in vedere cele 3 iesiri de pre-out asigura si posibilitati de upgrade. La fel de atractiv e si KDC-5751 SD, intr-un buget ceva mai mic.
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 19-02-12, 20:57   #7
darkofeel

Stage 3

darkofeel's Avatar

@cynegeticos foarte frumos KDC-6051U care l-ai prezentat tu, imi place mult.
Old 22-02-12, 23:47   #8
darkofeel

Stage 3

darkofeel's Avatar

Ok am ajuns la o concluzie finala a primului proiect:

Amplificator subwoofer: SPL Dynamics ICE-1500D
Difuzor subwoofer: 2x PowerBass S-124x
Incinta: Custom MDF
KIT Cabluri: Hollywood HE-3040 (CCA40)
Head Unit: Kenwood KDC-6051U

Voi achizitiona tot inafara de statie din lipsa de fonuri, ii va veni vremea si ei .

Tin sa-i multumesc lui ReLLaXX ESTE UN SUPER OM nu exista punct cand discuti cu el, dabea stept sa ducem la bun sfarsit acest proiect si inca astept cu nerabdare urmatorul proiect care va contine:

Antifonare masina
KIT Difuzoare
Statie difuzoare

Recomand cu incredere ReLLaXX este singura persoana care mi-a argumentat toate alegerile si comparatile smd. in materie de car audio!
- Copyright 2026 4Tuning -