Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 28-06-11, 16:44   #1
spiridusu

Stock

Default sfaturi sistem audio complet

Salutare.Mă numesc Alex și sunt proaspăt șofer.Nu prea știu mare lucru legat de *car audio* așa că o să vă cer niște păreri.

Din ce m-am documentat eu, am ințeles că pentru a avea un sistem ok si complet pe mașină imi trebuiesc: 2 difuzoare față, 2 difuzoare spate, amplificator, cd player, subwoofer și cablurile necesare.Dacă am omis ceva v-aș ruga să mă corectați, nu vreau să cumpăr lucruri inutile sau proaste calitativ.

Īn pricipiu suma totală pe care o am alocată este de 2000 ron.Din informațiile găsite pe net am rămas la produsele de mai jos.Fiind incepător, nu știu dacă sunt produse ok, dacă pot găsii ceva mai bun īn banii ăștia sau dacă se potrivesc unele cu altele.

Boxele: 4 bucăți, 2 īn față și 2 in spate modelul Pioneer TS-A6903i
Amplificator: 1 bucată modelul Pioneer GM-5400T
Subwoofer: 1 bucată modelul Alpine SWR-1223D
Cd player: 1 bucată Pioneer DEH-2300UB
Cabluri: rămāne de văzut.

Este ok configurația asta?Vă rog să imi dați sfaturi, dacă pot cumpăra ceva mai ok decāt acestea sau să rămān la configurația asta.Numai bine.
spiridusu is offline   Reply With Quote
Old 28-06-11, 21:58   #2
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Re: sfaturi sistem audio complet

eu as merge mai degraba pe configuratia asta:

Boxe fata: Dark Blue B62c (Sistem Componente - Bidbass si Tweeter separat) - 340 lei
Boxe spate: -
Amplif boxe: Hollywood HXA 20 - 420 lei
Subwoofer: Digital Designs DD512 - 650 lei
Incinta ti-o faci tu sau mergi undeva, nu ar trb sa fie mai scumpa de 200 lei
Amplif subwoofer: Hollywood HXA 20 - 420 lei
Player: Kenwood KDC-4651URY - 540 lei

total: undeva la 2500 lei, eu asa as face ceva si umpic calitativ nu doar bum bum.
CNCA 2012 @ Galleria Mall ARAD (Maxi 5000): 141.19db

https://forum.4tuning.ro/120-masina-m...2-visiniu.html
ralphmandl is offline   Reply With Quote
Old 28-06-11, 23:46   #3
spiridusu

Stock

Quote:
Originally Posted by ralphmandl View Post
eu as merge mai degraba pe configuratia asta:

Boxe fata: Dark Blue B62c (Sistem Componente - Bidbass si Tweeter separat) - 340 lei
Boxe spate: -
Amplif boxe: Hollywood HXA 20 - 420 lei
Subwoofer: Digital Designs DD512 - 650 lei
Incinta ti-o faci tu sau mergi undeva, nu ar trb sa fie mai scumpa de 200 lei
Amplif subwoofer: Hollywood HXA 20 - 420 lei
Player: Kenwood KDC-4651URY - 540 lei

total: undeva la 2500 lei, eu asa as face ceva si umpic calitativ nu doar bum bum.
Merci pentru răspuns.Văd că nu ai pus nimic la boxe spate.Sunt suficiente doar 2 boxe pe față?Sunetul o să fie uniform in toată mașina?

De asemenea văd că ai menționat Sistem Componente - Bidbass si Tweeter separat.Poți să imi explici ce sunt și ce fac chestiile astea?Boxele am găsit așa și din cāte văd sunt cu tot cu tweetere(dacă sunt boxele alea mici).Bidbass ce este? mai trebuie cumpărat ceva la ele?Cheers

http://www.***********/produse/Difuz...ark_Blue_B62c/
Old 29-06-11, 09:18   #4
adrian_drift_king

Stage 3

adrian_drift_king's Avatar

Sistemele componente au tweeter-ul separat de midbass , adica inaltele separate de medii , sunetul de aici se propaga altfel , inaltele sunt pozitionate mai sus pe portiera sau stalpule de la parbriz iar mediile pe fata de use undeva jos pe portiera. clar sunetul va fii diferit.
Daca tot ai precizat ca nu vrei sa dai banii pe pocnitori mergi cu incredere pe ce ti-a zis ralphmandl, ce ai gasit tu ,ma refer la difuzoare sunt coaxiale tweeter-ul + midbass la un loc.

Bidbass - eroare de tastare .
Old 29-06-11, 11:06   #5
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]

pt tine nu prea are rost sa pui difuri in spate, pt ca nu le vei auzi deloc.

adrian_drift_king: am gresit eu cu bidbasu :">, midbas am vrut sa spun
Old 29-06-11, 11:17   #6
spiridusu

Stock

In cazul ăsta o să merg pe produsele recomandate de ralphmandl.Totuși nu ințeleg de ce sunt suficiente doar 2 boxe in față.Pe unde am citit erau minim 4 boxe(2 și in spate sau măcar pe ușile din spate)ca să fie sunetul stereo.Dacă montez in față 2 boxe si 2 tweetere pasagerii din spate nu vor auzi cam prost?

Mașina are ceva suport pt. a monta tweeterele sau trebuie găurit bordul/stālpul?Am găsit boxele recomandate de voi.Din căte vad in poză un pachet conține 1 difuzor + un tweeter.E adevărat?

http://www.****************/boxe-auto...Dark-Blue-B62c

Last edited by spiridusu; 29-06-11 at 11:23.
Old 29-06-11, 23:21   #7
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by spiridusu View Post
In cazul ăsta o să merg pe produsele recomandate de ralphmandl.Totuși nu ințeleg de ce sunt suficiente doar 2 boxe in față.Pe unde am citit erau minim 4 boxe(2 și in spate sau măcar pe ușile din spate)ca să fie sunetul stereo.Dacă montez in față 2 boxe si 2 tweetere pasagerii din spate nu vor auzi cam prost?

Mașina are ceva suport pt. a monta tweeterele sau trebuie găurit bordul/stālpul?Am găsit boxele recomandate de voi.Din căte vad in poză un pachet conține 1 difuzor + un tweeter.E adevărat?

http://www.****************/boxe-auto...Dark-Blue-B62c
sunetul e stereo ai stanga dreapta. daca vrei sa auda bine si ce-i din spate le pui si acolo sisteme pe componente si un amplif pe 4 canale cum e ala ce ti l-am scris pt difuri exita si pe 4 canale, e ceva mai scump hollywood HXA 45 630 lei.
Old 03-07-11, 13:55   #8
spiridusu

Stock

Quote:
Originally Posted by ralphmandl View Post
sunetul e stereo ai stanga dreapta. daca vrei sa auda bine si ce-i din spate le pui si acolo sisteme pe componente si un amplif pe 4 canale cum e ala ce ti l-am scris pt difuri exita si pe 4 canale, e ceva mai scump hollywood HXA 45 630 lei.
Am inteles.Ma intereseaza sa fie sunetul uniform in toata masina sa auda si cei din spate la fel de bine ca cei din fata.Deci pe langa ce mi-ai scris tu ar trebuii sa mai cumpar 2x Dark Blue B62c (sa le pun in spate) si in locul amplificatorului initial sa il cumpar pe asta hollywood HXA 45.

Boxele din spate trebuiesc puse in usile din spate sau langa luneta.Ma gandeam ca as putea pune difuzoarele in usi, iar sus in spatele tetierelor sa pun tweeterele.

Recapitulare:

4x Dark Blue B62c - 1360 lei
1x hollywood HXA 45 - 630 lei
1x Hollywood HXA 20 - 420 lei
1x Digital Designs DD512 - 650 lei
1x Kenwood KDC-4651URY - 540 lei

E totul in regula lista finala?As vrea sa imi confirmi inainte sa fac comandaCheers

Last edited by spiridusu; 03-07-11 at 14:00.
Old 03-07-11, 17:17   #9
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]

Quote:
Am inteles.Ma intereseaza sa fie sunetul uniform in toata masina sa auda si cei din spate la fel de bine ca cei din fata.Deci pe langa ce mi-ai scris tu ar trebuii sa mai cumpar 2x Dark Blue B62c (sa le pun in spate) si in locul amplificatorului initial sa il cumpar pe asta hollywood HXA 45.

Boxele din spate trebuiesc puse in usile din spate sau langa luneta.Ma gandeam ca as putea pune difuzoarele in usi, iar sus in spatele tetierelor sa pun tweeterele.

Recapitulare:

E totul in regula lista finala?As vrea sa imi confirmi inainte sa fac comandaCheers
tweterele punele undeva sus dar in fata celui care le asculta si orientate spre urechile lui.
iti trebuie 2 Dark Blue B62c, se vand la set de 2 bucati, deci 680 lei.
Old 05-07-11, 00:42   #10
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:

Recapitulare:

Daca se poate, as vrea sa iti recomand o alta varianta, mai ieftina, si parerea mea, mai echilibrata.
Nu ai nevoie de componente pe spate, nu-si au rostul, ajung coaxiale.
HELIX Dark Blue B62c - 1 set, pe fata, ~340RON
HELIX Dark Blue B6x - 1 set, spate, ~170RON
Subwoofer Helix E 300 Esprit (2bobine de 4Ohm) - 570Ron
Amplificator 5 canale DB FIVE Dark Blue - 1270Ron
Head Unit Pioneer DEH-4300UB - 520RON, aceleasi specificatii, parerea mea, sunet mai bun.
Conectica ceva in jur de 150Ron
Incinta pt Subwoofer: ~150Ron
Avantaje:
Ai un amplificator, parerea mea, mai bun ca Hollywoodurile, la putere relativ asemanatoare, deci spatiu mai putin ocupat, si in plus, cu 2 amplificatoare deja ai nevoie de blocuri de distributie, cabluri mai multe, etc.
Subul Helix ii cunoscut ca fiind bun, nu-i de mare bubuiala, ii de ascultat muzica decent, dar poate sa si urle, pus intr-o incinta corespunzatoare. Si are nevoie de o incinta mult mai mica decat DDul.

Current: Android JB Tab | Audison bit one | PPI Phantom 900.4 | Helix HXA20X | Mach 5 MLI-65 | Faital 3FE20 Fullrange | JBL W10GTI | SilentCoat (Civic)

"Pseudoscience is often characterized by the use of vague, exaggerated or unprovable claims, an over-reliance on confirmation rather than rigorous attempts at refutation, a lack of openness to evaluation by other experts and a general absence of systematic processes to rationally develop theories."
groowe is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 04:05   #11
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Nu cred ca nu a intrebat nimeni pana acum.

Despre ce masina e vorba?
Ce muzica asculti in general?
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 08:49   #12
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by ReLLaXX View Post

A, chiar, m-am luat sa dau alternative la ce s-a propus deja, da nu m-am gandit macar la masina
Old 05-07-11, 13:46   #13
spiridusu

Stock

Quote:
Originally Posted by ReLLaXX View Post

Seat Leon din 2008.Ca muzica, ascult house in general.
Old 05-07-11, 20:16   #14
Rey91

Stage 5

Rey91's Avatar

Ar trebui sa te gandesti si la o insonorizare
Rey91 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 20:36   #15
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Da, mai pui un 300-350ron insonorizare pe 4 usi...

Si toata instalarea neaparat facuta in ceva atelier specializat, singur nu are rost sa incerci, nici nu cred ca poti la un sistem atata de complicat.
EDIT: Pentru muzica pe care o asculti, configuratie e cat de cat ok.
Nu pot sa-mi exprim pareri legate de ce se potriveste sau nu in masina, desi tind sa cred ca ReLLaXX e "putin" mai avizat in domeniu

Last edited by groowe; 05-07-11 at 20:47.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -