Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 03-07-11, 18:18   #1
TZN 85 BUB

Stage 5

TZN 85 BUB's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[2 Roti]
Default Consiliere amplificare/reglare sistem 3 cai

Salut si multumesc celor ce citesc aceste cateva randuri in speranta unui ajutor, si totodata rezolvarea unei necunoscute.

Sunt posesorul unui matiz, si am intrat in posesia urmatoarelor difuzoare :

1. Tweetere Hertz HT20
-20mm diametru
-60w rms
-4 ohmi

2. Medii Hertz HL70
-70mm diametru
-60w rms
-4 ohmi

3. Kickwoofere Hertz HV200
-200mm diametru
-150w rms
-4 ohmi

4. Crossovere Hertz CX-300 - 3 cai gama Energy

Ca si HU folosesc un Pioneer DEH P6800MP.

Problema : ce amplificator sugerati sa folosesc ? unul pe 2 canale sau unul cu 6 canale si sa elimin crossoverele ?

* momentan sunt legate pe un aplificator Boss Riot 345 .
* se lucreaza la montarea tweeterelor pe stalpi

multumesc, si sper sa gasesc o modalitate de a scoate tot ce se poate din ele si o calitate cat mai buna a sunetului.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00164.jpg
Views:	112
Size:	444.8 KB
ID:	2070246   Click image for larger version

Name:	DSC00168.jpg
Views:	106
Size:	503.0 KB
ID:	2070247   Click image for larger version

Name:	DSC00170.jpg
Views:	95
Size:	457.3 KB
ID:	2070248  

Click image for larger version

Name:	DSC00171.jpg
Views:	98
Size:	496.1 KB
ID:	2070249   Click image for larger version

Name:	DSC00223.JPG
Views:	91
Size:	1.24 MB
ID:	2070251  

https://forum.4tuning.ro/459-jante-an...-250-euro.html

Last edited by TZN 85 BUB; 03-07-11 at 18:20.
TZN 85 BUB is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 00:24   #2
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]
Default Re: Consiliere amplificare/reglare sistem 3 cai

Din cate ai spus, vad ca ai 2 variante.
1.Le amplifici normal, cu crossovere, amplificator pe 2 canale
sau
2.Le amplifici pe 6 canale, folosind crossoverele din amplificator/oare.

Parerea mea ii ca nici una din variante nu-i stralucita. Crossoverele din amplifuri is slabe si nu isi prea au rostul.
Ce solutii ai avea:
1. mergi pe amplificator cu 2 canale, crossovere pasive, orice player, solutia simpla si destul de corecta, dar nu scoti tot ce pot difuzoarele.
2. player pe 3 cai(dar esti obligat sa renunti la sub+ iti trebe unu care sa fie foarte flexibil in frecvente la partea de crossovere active, alpineurile is bune, pioneer p88 de exemplu nu prea). Solutie destul de compromis si destul de ciobaneasca, dar poti scoate mai mult din difuzoare.
3. player pe 4 cai, amplificare individuala. Scump. Solutia perfecta.
4. player pe 3 cai cu sub taiat activ, basi taiati activ, medii+tweetere, ambele taiate activ, dar trecute prin crossoverele pasive. Complicat dar, parerea mea, cea mai buna solutie. Practic pt sub si medii-joase folosesti crossoverele active din player si pt medii si tweetere folosesti crossoverele pasive. In cazu asta ai si time alignment, folosesti numai 5 canale de amplificator, cu subwoofer, sau 4 fara.
In cazul asta ar fi bine daca ai monta si mediile in stalp, cat mai aproape de tweetere, sa elimini problemele care apar daca ai distante mari intre componente. In acelasi timp varianta asta implica si multa munca la partea de reglaje, ca ai de integrat crossovere active cu unele pasive, la care nu te poti juca.

Sper ca nu am fost extrem de vag, ii complicat de explicat ultima varianta fara desene.

Current: Android JB Tab | Audison bit one | PPI Phantom 900.4 | Helix HXA20X | Mach 5 MLI-65 | Faital 3FE20 Fullrange | JBL W10GTI | SilentCoat (Civic)

"Pseudoscience is often characterized by the use of vague, exaggerated or unprovable claims, an over-reliance on confirmation rather than rigorous attempts at refutation, a lack of openness to evaluation by other experts and a general absence of systematic processes to rationally develop theories."
groowe is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 17:00   #3
TZN 85 BUB

Stage 5

TZN 85 BUB's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[2 Roti]

@Groowe - multumesc pentru raspuns. Ce HU imi recomanzi ?
TZN 85 BUB is offline   Reply With Quote
Old 05-07-11, 20:44   #4
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Pai acuma sincer, pt varianta activo-pasiva(4), orice HU pe 3 cai, Pioneer P88RS, Alpine 9835/9853/9887. Discutii gasesti pro/contra cate vrei, da in genu diesel vs benzina , deci fara nici o finalitate.
Ideal ii sa le asculti pe acelasi sistem, destul de greu, sincer, diferentele de sunet sunt destul de insesizabile. Cel putin eu nu pot sa pretind ca observ mari diferente de sunet, mai mult conteaza reglajele, componentele sistemului si instalarea decat modelul HUului.
Pana la urma mai important ar fi cum iti arata in bord sau care iti place ca meniu/functionalitate/user-friendliness. Desi si acolo is pareri pro/contra.
Ideea ii ca is multi care cred ca exista diferente din punct de vedere al sunetului, dar la fel ca si la aspect si functionalitate, toate parerile is subiective, cu exceptia unora care merita bagate in seama, dar astea-s putine si greu de gasit
Sper ca ti-am fost de ajutor, desi cred ca mai mult te-am bagat in ceata.
Old 09-07-11, 20:19   #5
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Parerea mea e sa mergi pasiv. Investitia este prea mare ca sa se justifice o filtrare activa (daca aveai un HU cu filtre active mai avea sens ... dar asa mai ai multe de cumparat). Ia un amplificator tzapan de 200 -250W si ai rezolvat problema.
In imagini apare un crossover care nu e de la sistemul tau. Pare a fi un crossover de la seria noua energy ia tu ai difuzoare seria veche hi-energy. Nu stiu ce efecte va avea asupra raspunsului in frecventa, cert e ca inghite mai putina putere.
Old 10-07-11, 00:51   #6
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Nu stiu cat de prea mare e investitia pt full active. Da, mai multe canale, HU mai scump putin, dar ca sunet sigur ii incomparabil cu ce poti face din pasiv. in varianta "hibrida" nici nu-i chiar foarte scump si am auzit un sistem de SQ facut asa, care suna FOARTE bine.
- Copyright 2026 4Tuning -