Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 13-11-06, 22:11   #1
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]
Default Intrebare sistem audio

Ma intereseaza un sistem audio de 4 boxe + cd player (eventual mp3) pt un Matiz....
Doresc doar un sfat ceva ce sa iau in 7 milioane (cu totul) ....
Nu ma pricep , dar cineva m-a sfatuit sa caut boxe cu 3 cai
Precizez ca vreau sa le achizitionez de noi din magazin .
Old 13-11-06, 22:15   #2
B-69-TAU

Stage 5

B-69-TAU's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
Default Re: Intrebare sistem audio

pt difuzoare iti recomand hertz gama dieci! la hu depinde de tine... as merge pe un clarion.....
B-69-TAU is offline   Reply With Quote
Old 13-11-06, 22:26   #3
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

ar fi excelent daca ai da si niste preturi exact ce ai pune tu de banii astia ,link poze ceva ... de mare ajutor ar fi mai multe sfaturi ca daca tot face o investitie sa iasa binisor macar eu ii ziceam de ex un cd player sony 4 ori 50 3.500.000 costa! si 4 boxe sony 130w cam asa am vazut pe la 1 mil -1.200.000
Old 13-11-06, 23:06   #4
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

HU este cel mai important deci renunta la Sony, orienteaza-te spre un Pioneer DEH-2800MP (cam 400ron) sau un Clarion cum zicea si TAU. Nu cred ca vei putea pune 4 difuzoare Hertz cu restul de bani ramasi (3-3.5 mil) dar intereseaza-te cat costa o pereche de componente Hertz DSK 130 sau DSK 165 si sa nu mai pui difuzoare pe spate, fata e foarte importanta. Si eu am facut greseala sa pun difuzoare in spate, de-alea ovale si acum le-am scos... am taiat si masina degeaba

Daca vrei neaparat 4 dif poti sa mergi pe DLS, sigur te vei incadra in buget pt ca un prieten are 4 dif DLS + HU Sony si a dat exact 7 mil. DLS 269 (ovale) 200 RON si pe fata DLS 126 130 RON. Sa stii ca la DLS nu vei avea un bas foarte puternic dar va fi compensat prin calitatea sunetului. Am ascultat niste ovale Alpine si aveau un bas foarte placut.
adiv is offline   Reply With Quote
Old 13-11-06, 23:18   #5
bulu

Stage 5

Exsista pioneer 281MP care e 3,5 mil ca suna la fel iar hertz se apropie la niste coaxiale dieci care sunt pe la 4 mil si un pic (2X 16 + 2 ovale).
Fara montaj fac cam 7,5 mil-7.7 mil
bulu is offline   Reply With Quote
Old 13-11-06, 23:31   #6
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Nu au cum sa sune identic din moment ce 281MP e 4x45 si 2800MP e 4x50. Intreaba-l pe saxo despre preturile Hertz si eu zic sa mergi pe componente, tweeter+mid-bas, mai ales daca ai loc in usa de un dif 16.5 cm.
Old 13-11-06, 23:45   #7
bulu

Stage 5

componente dieci i s-a dus bugetu de boxe doar din 2 de 16.
Cat despre 4X45 si 4X50 diferenta e insesizabila ... un fel de frectie la picior de lemn.Un om percepe diferenta de nivel de sunet cam la +1dB daca are ureche buna sau +2dB daca nu o are asa buna ... si gandestete ca + 1dB = + 33% putere => cam inca 15 W.
Old 14-11-06, 00:13   #8
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Pai asta era si ideea sa isi termine bugetul pe componente, sa nu mai puna si in spate. Depinde ce vrea : sa sune tare sau calitate mai mare a sunetului. Apropo, acele componente sunt facute special pt HU si poti folosi toate cele 4 iesiri ale HU pt ca au filtru pe fiecare dif in parte.
Old 14-11-06, 01:04   #9
GYM

Stage 5

Quote:
Originally Posted by bulu View Post
componente dieci i s-a dus bugetu de boxe doar din 2 de 16.
Cat despre 4X45 si 4X50 diferenta e insesizabila ... un fel de frectie la picior de lemn.Un om percepe diferenta de nivel de sunet cam la +1dB daca are ureche buna sau +2dB daca nu o are asa buna ... si gandestete ca + 1dB = + 33% putere => cam inca 15 W.
Stiai ca cel 4X50 ii pe mosfet, iar celalalt nu ?? Deci diferenta e...nu chiar mica
GYM is offline   Reply With Quote
Old 14-11-06, 02:45   #10
bulu

Stage 5

Da ... aia ca tranzistorii mos se aud prost la nivele mici.
Mai avem pe unu care credea ca HU cu mosfet au 4X50 reali si ca alea fara mosfet sunt mai falsi.Daca vrea intradevar ceva diferenta pune bani si isi ia statie ca HU e facut sa faca putina galagie pacolo si numai unele bune care nu prea se mai fabrica sunau bine cu ampu lor.Erau niste clarion vechi si alte HU.
Acum toate-s la duzina si daca nu mai conteaza 500 mii in bugetul lui sa-si ia cu mosfetzi.
@adiv ai dreptate in ceea ce zici si in acelas timp nu ai pt ca omu ne-a zis de 4 boxe. Degeaba incerci tu sa scrii ca trebuie componente.Ne-am racit gura de pomana pe forumu asta ca cea mai importanta e fata dar ata ete.
Eu am boxe pe spate puse pe HU spate si dat HU front max.Alea din spate le folosesc doar daca imi sare siguranta sau chestii de genu in situatii de urgenta.
Daca ar lua dieci cu front pus pe TW si rear pe mid se poate juca si cu nivelul lor si tot si v-a da fix 7 mil pe pio 2800 + dieci comp de 16.
Vad si eu o idee buna de la tine

!!!EDITAT!!!

Considera asta un avertisment. Decat sa scri prostii pe-aici mai bine abtine-te. Lumea s-ar putea sa te ia in serios. Cine ti-a spus tie ca tranzistorii mos-fet suna mai prost decat altii? Ai habar ce sunt aia? Ai habar ce tehnologie reprezinta sau de ce se opteaza pt acest tip de tranzistori?

De aici inainte o sa-ti sterg fara avertisment post-urile in care bati campii. Gandeste-te de 2 ori inainte sa postezi un sfat. Parerile personale sunt una, afirmatiile tale sunt altceva! Bucurosi de interesul tau pt aceasta sectiune, dar sa nu facem mai mult rau decat bine.

Last edited by ReLLaXX; 16-11-06 at 17:26.
Old 14-11-06, 07:46   #11
Zaheyu

Stage 3

Zaheyu's Avatar

Omule, incearca sa citesti mai mult pe forum inainte sa te hotarasti. Astfel iti vei da seama ca dupa un timp (scurt) vei dori difuzoare componente bune pe fata iar spatele iti va fi cam indiferent. Vei observa ca 4 tweetere in masina te cam zapacesc. Asa ca nu te arunca la chestii gen "xplode all the way" ca o sa regreti. Depinde si daca ai ascultat sisteme bine facute sau daca crezi ca o sa te multumeasca un sistem xplode cu 4 difuri cu 2 cai. Asa am patit eu: mi-am luat HU si 4 difuri pe 2 cai si dupa 1 luna umblam sa le vand.
Zaheyu is offline   Reply With Quote
Old 14-11-06, 12:27   #12
Sound WAVE

Stage 3

sau poate te intereseaza asa ceva.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	oferta lg 2=16.jpg
Views:	130
Size:	492.8 KB
ID:	175312  
Sound WAVE is offline   Reply With Quote
Old 14-11-06, 14:16   #13
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

un moment baieti..eu nu inteleg..iar obraznick cu siguranta nici ATAT! de ce spuneti sa le monteze pe fata? eu stiu ca boxele mari se pun pe spate sa faca acustica cu portbagajul ! el vrea un bas bunicel,sa nu haraie ca la taxiuri numai twetere ... claritatea sa fie buna ! deci vrea muzica buna nu harait ca la tigani si taxiuri...
Eugen_TL is offline   Reply With Quote
Old 14-11-06, 14:17   #14
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

eu unul nu ma pricep deloc , dar despre oferta de mai sus ce ziceti ? E bun pretul cred eu .... Apropo , unde e oferta asta , la ce mag?
Si inca ceva , de ce sa nu pun boxele pe spate?....sa-mi explice si mie cineva...mai ca la prosti pls
Cosmin255 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-06, 14:55   #15
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

boxele se pun in fata din cauza faptului ca se vrea recreerea unei scene.in general la sistemele de SQ( unde se vrea doar calitatea sunetului si o copiere cat mai fidela a unei scene de muzica) nu se pun boxe in spate , acolo se pune doar sub-ul pt a nu exista intarzieri , defazari in sunet.
deci daca vrei sa sune binisor si vrei o calitate a sunet si nu bass si sa nu bagi multi bani poti merge pe boxe fata/spate in usi. e un pret ok pt un sistem de toata ziua si sa cante acolo ceva , fara pretenti prea mari.

tuningboy citeste un pic forumul asta de muzica si dupa aia o sa intelegi de ce se pun anumite boxe in anumit fel sau de ce suna anumite masini asa cum suna prost sau bine si ai sa vezi ca nu prea se poate ce vrei tu .

Last edited by alex MG ZR 160; 14-11-06 at 14:57.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -