Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 30-08-06, 18:20   #1
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]
Default incint fibra de sticla pt portbagaj

salut.....

in cateva saptamani o sa ma apuc sa construiesc un sistem audio cu fibra de sticla.. difuzoare.. amplificatoare.. etc

intrebarile mele sunt urmatoare pana acum m-am ocupat cu constructia incintelor din mdf/pal si ce sa zic le calculam .. incercam sa obtin niste rezulatate cat mai bune pt un sunet cat mai bun.. acum revine problema la aceste "incinte din fibra de sticla" ca sa zic asa... o sa fie foarte greu sa calculez volumul ca deeeh sunt multe ondulari in portbagaj ... si ma intrebam daca cei care fac aceste lucruri mai calculeaza volumele sau fac sustinatorii difuzoarelo a amplificatoarelor si ce mai urmeaza sa fie pus si toarna pe deasupra fibra si ala e sistemul ... sau ascund cumva in fibra de sticla incintele(faza cu ascunsu incintelor care am spus-o mi se pare o idiotenie asa ca aveti dreptul sa radeti de mine)

astept sfaturi in construirea acestei incinte

va salut
o_kh3 is offline   Reply With Quote
Old 30-08-06, 19:49   #2
Marinu

Stage 5

Marinu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Competitor CNCA]
Default Re: incint fibra de sticla pt portbagaj

Bineinteles ca incinta unui difuzor trebuie sa aibe litrajul corespunzator altfel iti este practic imposibil sa scoti rezultate bune, decat daca le nimeresti pri absurd. Faza cu ascunsul incintelor de MDF nu este de ras fiindca chiar se intampla destul de des. Daca ai spatiu ti-as recomanda, datorita faptului ca MDF-ul are Frecventa de rezonanta mult mai joasa dect fibra, daca nu incearca sa construiesti fibra cat mai groasa, minim 10 mm daca ai cum daca nu iti vor aparea rezonante. Mai depinde si de suprafata.

P.S. Masoara litrajul incintei din MDF turnand ''apa'' pe care o masori inainte sa o torni cu ceva gradat si iti da litrajul exact, sau daca nu fat-i incinta si iti iei dif. dupaia

More at: https://www.facebook.com/ArtInMotionExclusive
Marinu is offline   Reply With Quote
Old 30-08-06, 20:20   #3
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

ok deci eu o sa ma axez pe doua difuzoare gz de 18 si mai vad eu ce ... si alea nu le scot din incinta... pot sa calculez si eu ce incinte imi trebuiesc pt aceste difuzoare da degeaba le calculez pt ca nu o sa pot sa fac incinte din mdf si dupa sa le acopar cu fibra de sticla s-ar duce dreacu toata combinatia !!!!

uite sper sa iti dai seama la ce ma refer eu fi atent ce face pustiulica asta ....

http://web.njit.edu/~cas1383/proj/Glassing2/index.htm

crezi ca tipu asta a mai calculat volume pt ce a facut el acolo..???
Old 31-08-06, 08:43   #4
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]

la tigaile alea de difuri a facut ce trebuia "pustiulica". invatza alti copii sa se joace cu fibra, tot "pustiulica".
daca tu vrei sa pui 2 bucati de gz 18" in fibra esti cel mai tare din viata mea!
apropo, ca sa nu folosesti apa in calculul volumului(idee de care vad ca nu ti-ai dat seama singur) foloseste creionu si hartia si baga formule cu integrale...ca deh.....vrei 2 bucati de gz in fibra!
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 31-08-06, 09:12   #5
danmoise

Stage 3

@o_kh3: uite in link-ul de mai jos foarte multe informatii si despre calcularea unei incinte 100% custom, si materiale folosite, si tot ce iti mai trebuie.

Personal mi se pare cel mai bun exemplu, mai ales ca sunt folosite numai scule GZ.

Last edited by saxo; 31-08-06 at 10:40.
danmoise is offline   Reply With Quote
Old 31-08-06, 09:18   #6
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

ok... in afara de aere de superioritate ... alte sfaturi mai imi dati....

"Pasarica" stai tu linistit ca am facut multe incinte si am avut metodele mele de calcul al volumului.. daca | unu zice sa iau sticla de 2L si sa incep sa torn in incinta apa| si eu sa sar peste ce zice el sa nu crezi ca nu am folosit tehnologia asta... dar mi s-a parut inadecvata solutia pt ceea ce vreau eu!!!!

cu parte cu integralele poate ma ajutai... in clasa a9-a respectiv a 10-a nu se fac integrale

la cat mai multe topicuri ajutatoare din partea ta pt societate

hai salut !!!
Old 31-08-06, 09:21   #7
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

@danmoise ms mult pt acest link voi citi cam tot ce scrie acolo

dupa ce citesc vor urma intrebarile....

o zi buna
Old 31-08-06, 10:05   #8
o_kh3

Stage 5

o_kh3's Avatar

Member of:
[VW]

[QUOTE=danmoise;538038]@o_kh3: uite in link-ul de mai jos foarte multe informatii si despre calcularea unei incinte 100% custom, si materiale folosite, si tot ce iti mai trebuie.

Personal mi se pare cel mai bun exemplu, mai ales ca sunt folosite numai scule GZ.

dap foarte ajutator thredul acela... se pare ca si cel de sus avea dreptate cu apa ... sa pun mana pe difuzoare si pe amplificatoare si sa vedem atunci ce o sa realizam eu zic ca o sa iasa treaba buna

ms mult

astept in contirnuare sfaturi de la cei care au mai facut asa ceva... ms anticipat

Last edited by saxo; 31-08-06 at 10:39.
Old 31-08-06, 10:40   #9
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Link-urile catre alte forumuri sunt interzise.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 18:29   #10
Ground Zero
Guest

Stage 4

Ground Zero's Avatar

Quote:
Originally Posted by saxo View Post
Link-urile catre alte forumuri sunt interzise.
Se pare ca link-urile catre un anumit forum sunt interzise... in fine, nu conteaza... daca doresti informatii despre cum sa iti realizezi incinta, esti binevenit oricand sa ma contactezi pe mesaj privat.
Difuzoarele de 18inch de la nuclear nu se mai fabrica. Ultimele 2, noi noute le avem noi, Audio Plus, in Romania... Va urma un model imbunatatit!
Doua Plutonium-uri de 18 nu iti recomand sa folosesti deoarece nu se preteaza pentru incinta inchisa ci doar bas reflex sau incinta inchisa cu 2 membrane pasive / subwoofer.

BTW, eu iti recomand sa folosesti Plutonium-ul de 15SPL, declarat la ora actuala Best Subwoofer of the Year 2006-2007 - de catre EISA!!!

Last edited by Ground Zero; 02-09-06 at 18:33.
Ground Zero is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -