Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 04-07-10, 00:15   #1
Deeanira

Stage 2

Default Insonorizare portiera.....HELP

Salut tuturor.Am citit aproape fiecare thread de aici si din pacate nu am gasit nimic sa imi fie de folos.De aceea apelez la sfaturile voastre,sunt sigur ca aveti o experienta bogata si ma veti indruma in directia buna.Vreau sa imi fac un sistem audio de la zero si incep cu insonorizarea portierelor fata,unde vreau sa instalez un sistem Focal K2 Power 165 KF.Precizez ca detin un audi A4B5 Avant,iar acest tip de masina au portierele mai ciudate,in sensul ca nu au tabla pe interior ci doar un cadru din aluminiu.Atasez si cateva poze sa va faceti o idee.Dupa cum am dedus din informatiile de pe forum,ideal ar fi ca difuzoarele sa fie fixate pe tabla interioara,pentru a da rezultate bune.La mine difuzoarele stock sunt fixate pe fata de usa din plastic iar dimensiunea lor ca si prinderea este ciudata(au 11 cm diametru)Vreau sa mai completez ca sunt tinichigiu auto si as putea face orice fel de modificare la portiera si la fata de usa din plastic dar eu as dori o parere avizata care sa fie una benefica pentru mine in sensul ca am foarte putin timp liber la dispozitie(mult de lucru la servici,copil etc.) si nu imi permit sa fac eu dupa mintea mea si sa fie in zadar.Sistemul pe care vreau sa il pun pe masina vreu sa sune cat mai clar si fidel nicidecum tare si prost.Pentru inceput va multumesc anticipat. Iata si pozele:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0734.JPG
Views:	224
Size:	3.09 MB
ID:	1550708   Click image for larger version

Name:	IMG_0735.JPG
Views:	140
Size:	3.13 MB
ID:	1550709   Click image for larger version

Name:	IMG_0736.JPG
Views:	204
Size:	3.06 MB
ID:	1550710  

Name:	IMG_0737.JPG
Views:	163
Size:	3.06 MB
ID:	1550711  
Deeanira is offline   Reply With Quote
Old 26-12-10, 10:18   #2
Deeanira

Stage 2

Default Re: Insonorizare portiera.....HELP

Chiar nimeni nu are o parere?
Deeanira is offline   Reply With Quote
Old 01-01-11, 21:18   #3
teddyb
Ford Driver

Stage 5

teddyb's Avatar

Member of:
[FORD]

Fi mai explicit cu intrebarea!ce nu este ok?!?daca vrei ceva sa se auda curat si clar,alta varianta nu ai decat sa modifici fata d usa cu fibra d sticla...
teddyb is offline   Reply With Quote
Old 02-01-11, 12:25   #4
light_man

Stage 1

singura varianta practica pentru a pune difuri de 16,5 e sa modifici toata partea de jos a portierei(pt a si arata apoi decent) cu fibra de sticala. e un pic de munca dar perseverenta si ambtia ajuta...
apoi cu cadrul ala se rezolva simplu: ai nevoie de nituri de alu, cativa metri de manda perforata de tabla si ceva material de tratament gen stp, aluband, ce ai la indemana si la buget. fa interiorul intai, apoi acopera cum am zis mai sus, si daca ai buget da si pe masca de la usa cu nista pasta brax.
light_man is offline   Reply With Quote
Old 07-01-11, 09:20   #5
Shokaliptiku

Stage 5

Shokaliptiku's Avatar

analizeaza traiectoria geamului ... cand aceasta coboara sau urca
pentru a-ti putea da seama cam care este spatiul pe care il ai la dospizitie

apoi pentru prinderea difuzorului ajuta-te de un adaptor de mdf + inel
in rest ( te pot ajuta aici ) ... rigidizeaza gaurile mari ... si bate fibra de sticla peste
sau ... prinde tabla in nituri ( asa cum ai fost sfatuit mai sus )

apoi peste poti pune silent coat -( te pot ajuta cu materialul) - ( alubandul din punctul meu iese din discutie tinand cont ca nu montezi "sony') sau stp ( in cazul in care mai are cineva de vanzare asa ceva .. sau poate vrei sa faci comanda de-afara) ...

din punctul meu de vedere nu este mare lucru
ambitie si rabdare ... succes

my audio car --> https://forum.4tuning.ro/384-sistemul...ream-team.html
Shokaliptiku is offline   Reply With Quote
Old 07-01-11, 11:30   #6
ROBERT_88ROB

Stage 5

ROBERT_88ROB's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[AUDI]

aceasi pb o am si eu ..am gasit o poza pe net cu o usa asemanatoare sa vina un pic caldura sa vedem daca iasa ceva, am postat o poza sa iti dai seama ce si cum
Attached Thumbnails

Name:	_DSC6477.jpg
Views:	221
Size:	5.15 MB
ID:	1811295  

.. _______ ..
o/______\o
(Oo\=i=/oO)
.U............U.
ROBERT_88ROB is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -