Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 25-10-10, 22:34   #1
cocosamba

Stage 2

Default Problema instalatie sunet

Salutare tuturor!

Am dat zilele trecute de o problema care m-a pus pe ganduri si m-a determinat sa cer opiniile voastre. Am avut un sistem audio pe masina de care am fost foarte multumit, dar s-a ivit ocazia sa-l imbunatatesc si am profitat de ocazie.

O sa incerc sa expun pe bucati problema ca sa ma fac cat mai inteles.

Sistemul audio initial continea: HU Pioneer DEH-4000UB (o singura pereche de RCA-uri), 4 Jbl 16.5 cm (nu conteaza specificatiile deoarece problema nu-i aici), 2 tweetere in usile din fata (asa a venit masina din fabrica) care-s conectate la HU (mai precis sunt puse in paralel cu boxele din fata), o statie 4x100(2x200 in punte), 2 subwoofere Mangat B30(specificatii irelevante), condensator InPhase 1,2 F, cabluri 20 mm, siguranta 80 A.

Sistemul audio de mai sus a mers fara probleme. Zilele trecute a aparut o ocazie (financiara) si am reusit sa cumpar inca o statie pe 4 canale si anume un Blaupunkt GTA 4 Special (4x55 sau 2x170W) si 2 adaptoare hi-low Dietz 902.

Sistemul audio initial a ramas neschimbat cu o mica precizare: am deconectat boxele spate de la HU si am dus semnal de la ele la adaptoarele hi-low, de unde am plecat cu semnal pentru blaupunkt.
Din blaupunkt am plecat cu semnal amplificat la boxele spate.
Boxele fata au ramas in continuare conectate la HU.
Alimentarea cu curent pt. blaupunkt a fost realizata prin adaugarea ei la condensator, si anume + de la ambele statii la + output, - de la ambele statii la - output, + de la baterie la + input, - de la caroserie la - input.

Nu am apucat sa conectez la amplificatorul blaupunkt si boxele din fata (cum planuisem) din cauza lipsei de timp, dar le-am conectat pe cele din spate.

Pentru adaptoarele hi-low am luat semnal din boxele spate si anume: + si - de la boxa spate stanga s-au dus in L de la adaptorul hi-low, iar + si - de la boxa spate dreapta s-au duus in R de la adaptorul hi-low.

Problema suna in felul urmator: dupa ce-am luat semnal din boxele din spate si l-am dus in adaptoarele hi-low, apoi in statie si inapoi in boxele din spate la volum aprox. 50% din maxim (deci pe la 15 din 30) mi se aude un carait in boxele din fata care au ramas pe casetofon.

Practic, fata de cum era inainte, acum am adaugat o statie pe care am conectat-o la acelasi condensator la care e conectata si prima, am deconectat boxele spate, am luat semnal de la ele si l-am dus in adaptoarele hi-low, de la hi-low am pleacat in statie si din statie inapoi in boxele spate.

Ca sa descriu sunetul...e ceva de genu ca si cum ai baga medii intr-un tweeter...

De ce credeti ca se intampla asta?
Oare pentru ca n-am scos si boxele din fata ca sa le pun in statie?
Oare ca am luat semnal din boxele spate pentru adaptorul hi-low si asta sa trimita purici pe instalatie?
Oare ca am pus ambele statii pe acelasi condensator?

Pe langa fasaitul din boxele fata am constatat si o scadere a volumului subwooferelor ( nu la jumatate, dar se simte o diferenta).

Ce parere aveti?
Oare o sa dispara fasaitul ala dupa ce pun si boxele din fata pe statie?

Am atasat o schema mai jos ca sa intelegeti mai bine cum le-am conectat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Schema1.jpg
Views:	137
Size:	262.4 KB
ID:	1711719  

Last edited by cocosamba; 25-10-10 at 22:47.
cocosamba is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -