| Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii |
08-02-10, 14:08
|
|
Stage 1
|
problema mai ciudata.........parerea mea
salut am cumparat anu trecut in august o pereche de difuzoare gbl gto 938,noi.dupa aproximativ o luna am reusit sa le pun sus.problema e urmatoarea.nu mai functioneaza membrana,nu mai misca de loc.am incercat si cu o baterie de 1,5 sa o leg sa vad daca ii da impulsuri si nimic.doar tweetere-le mai functioneaza,dar nici ele nu se mai aud ca inainte.am incercat sa leg direct la tweetere semnal si atunci se aud aproximativ normal.cel mai mult ma deranjaza ca au picat amnandoua difuzoare simultan.mentionez ca erau legate pe un amplif blaupunkt gta 460 la care mai erau conectate cate o pereche de difuzoare tot blaupunkt gtx 662 pe fiecare iesire.dilema mea e legata de gbl-uri,nu am mai auzit niciodata si nici nu tin minte sa fi citit aici pe orum sa mai fi patit cineva asa ceva sa ii pice 2 difuzoare simultan.ma poate ajuta cineva cu o explicatie?
|
|
|
08-02-10, 14:26
|
|
Stage 3
|
Re: problema mai ciudata.........parerea mea
Cel mai probabil ti s-a ars bobina de la wooferul lor. probabil ai dat mult prea tare in ele din amplificator. Chiar daca au 100w asta nu inseamna ca ele chiar atat duc.
A doua varianta ar fi din vina amplificatorului. S-ar putea sa scuipe tensiune pe iesirile pentru audio.
|
|
|
08-02-10, 14:58
|
|
Stage 1
|
nu stiu cum as fi putut das prea tare in ele.luand dupa datele oficiale(care imi dau si eu seama ca nu sant adevarate ci mai umflate)jbl ar avea nominal 100 iar amplifu 90w(la 2ohm).nu stiu ce sa zic da nu prea cred ca ar fi umflat jbl puterile mai mult ca blau si pastrand proportiile tot difurile ma gandesc ca ar fi mai potente,deci ar trebui sa reziste.si iar ma gandesc ca nu prea cred ca ar fi avut cum sa ajunga amplifu in putere maxima avand in vedere ca masina nu are nici un fel de modificari pentru a putea da cat curent are nevoie amplifu pentru a ajunge la puterea maxima,e un logan 1.4 mcv
|
|
|
08-02-10, 15:08
|
|
Stage 3
|
Daca aveai cablul de alimentare la amp de minim 10 mm2 sectiune cu siguranta ajunge tensiune suficienta ca sa mearga la capacitatea maxima amplificatorul ala. Alternatorul dupa logan e bosch si e de 100 A deci pe partea de curent e mai tzeapan decat multe masini dupa piata., stai linistit ca duce lejer, duce chiar ceva la o putere dubla de cum ai tu amplificatorul ala blaupunkt, numai sa ai cabluri pe masura.  .
|
|
|
08-02-10, 22:37
|
|
Stage 1
|
am un kit de alimentare dietz de 10mm2 da nu stiu ce sa zic la ce ai spus tu ca ajunge suficienta tensiune ca se mai intampla ca lumina din bord ce lumineaza kilometraju sa mai palpaie,deci sant de parere ca ii cam solicitata un pic instalatia electrica
|
|
|
08-02-10, 22:40
|
|
Stage 3
|
Ca sa nu mai palpaie iti trebuie condensator.
|
|
|
08-02-10, 22:43
|
|
Stage 1
|
stiu ca mi-ar trebui condensator sau o baterie gen kinetik,dar avand in vedere ca palpaie asta nu insemna ca instalatia ii solicitata si nu poate da puterea necesara la amplif?
|
|
|
08-02-10, 22:46
|
|
Stage 3
|
Palpaie din cauza ca amplificatorul suge multa putere necesara adesea la producerea frecventelor joase. Daca observi, palpaie exact cand suge amplul sa produca basii aia la subwoofer. Daca ai avea condensator ar lua cateva milsecunde amperii aia din condensator si nu direct din alternator sau baterie. NU cred ca o baterie speciala va ajuta instalatia asa mukt. Pt astfel de situatii se recomanda neaparat un condensator dedicat.
|
|
|
08-02-10, 22:51
|
|
Stage 1
|
ok.imi poti recomanda atunci ceva difuri tot de 6x9 care sa reziste mai mult de cateva luni in conditiile in care folosesc acelasi amplif?dar ca pret sa fie cam acelasi,ca ma indoiesc sa gasesc ceva de calitate asemanatoare la pret mai mic
|
|
|
08-02-10, 23:58
|
|
Stage 3
|
Nustiu ce sa zic situatia asta ma depaseste. In pricipiu nu ar fi trebuit sa se arda coaxialele alea asa repede. Probabil s-au ars ele din vreo cauza anume. AMplificatorul l-ai luat nou?(poate sa aiba probleme). Acum nu stiu de ce blaupunkturile celalate nu au cedat... Vezi ca daca intra in distorsiuni atunci iesirea nu mai e sinusoidala si baga curent continuu ce poate arde boxele. Nustiu ce sa zic, cineva mai avizat care a avut astfel de probleme poate sa iti dea un raspuns mai klumea. Problema e complicata.. risti sa arzi si alte difuri daca are amplu probleme...
|
|
|
09-02-10, 08:28
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [VW] [Competitor CNCA]
|
Quote:
Originally Posted by koss_x_treeme
NU cred ca o baterie speciala va ajuta instalatia asa mukt. Pt astfel de situatii se recomanda neaparat un condensator dedicat.
|
stii prin ce se caracterizeaza o baterie deepcycle?
|
|
|
09-02-10, 09:15
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [Street Gambler] [VW] [Competitor CNCA] [AUDI]
|
Quote:
Originally Posted by koss_x_treeme
NU cred ca o baterie speciala va ajuta instalatia asa mukt. Pt astfel de situatii se recomanda neaparat un condensator dedicat.
|
Aham, si condensatorul produce curent de la vant. Ai gresit prietene.
|
|
|
09-02-10, 09:27
|
|
Stage 1
|
amplifu ii luat nou.am mai legat aseara un sub pe aceeasi iesire pe care au fost legate jbl(adica tot pe iesirea spate numai ca in punte)si a mers ieri cam o ora la putere maxima si si azi cam tot asa si nu are nimic,nu face figuri.is in ceata,nu imi dau seama de ce s-au ars jbl
|
|
|
09-02-10, 09:41
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [Street Gambler] [VW] [Competitor CNCA] [AUDI]
|
Credeai ca JBL sunt bune, nu?!
|
|
|
09-02-10, 09:53
|
|
Stage 1
|
 sincer da.nu ma gandeam sa cedeze asa repede,bine nu ma asteptam nici sa tina o viata dar totusi.sa inteleg ca nu prea is de calitate?ca ma gandeam sa imi iau si un amplif tot de la jbl,pentru ca dupa cate am observat eu ofera destui de multi w la pret rezonabil,dar acuma stau pe ganduri
|
|
|
|
|