Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 12-04-06, 13:43   #1
bulldog_cox

Stage 5

bulldog_cox's Avatar

Member of:
[AUDI]
Talking de ce nu suna muzica in dacie?!

am o mica mare problema!
am in dacie84' 2 woofere xtreme 124sx directed de 200rms fiecare si o statie de 1000w stabila la 2 ohmi,i-am legat in punte si tot nu se aute basul cum trenuie,cu medi inalte nu am treaba dar basul...lasa de dorit!....am pusu unul din wooferi in calibra si acolo te nenorocea,si la mine in caruta cu 2 nu suna deloc bine!
poate sa imi zica cineva o solutie!alte decat :cumpara alta masina!
!!
bulldog_cox is offline   Reply With Quote
Old 12-04-06, 13:47   #2
bulldog_cox

Stage 5

bulldog_cox's Avatar

Member of:
[AUDI]
Default Re: de ce nu suna muzica in dacie?!

sunt reglate statiile si sunt compatibile,dar nu suna!pur si simplu nu suna ca in calibra !sau o alta masina,!cum sa o izolez?ssau ce sa ii fac....?
Old 12-04-06, 13:55   #3
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

ce gen d dacie e? berlina sau break? si cum ai orientat difuzoarele in portbagaj?
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 13-04-06, 10:17   #4
bulldog_cox

Stage 5

bulldog_cox's Avatar

Member of:
[AUDI]

e o dacie berlina din 84' un woofer sta cu "spele" catre scaune si celalalt in lateral!sa fie de vina tabla...cum nu e izolata?
sper sa ma ajute cineva care cunoaste mai bine!
Old 13-04-06, 10:44   #5
decibels

Stage 3

decibels's Avatar

Ahm.. ca idee daca ai 2 woofere ar trebui sa incerci sa le orientezi ambele spre bancheta din spate, ca sunetul sa vine spre tine de la ambele deodata. Asta ca idee principala, dupa aceea antifonarea e alta mancare de peste, nu ma prea pricep asa ca nu ma bag. Daca ce am spus mai sus e gresit imi cer scuze.
decibels is offline   Reply With Quote
Old 13-04-06, 13:33   #6
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

ai zis ff bine decibels, dar sa orienteze si porturile d bass reflex nu numai difuzoarele ..si antifonarea e taticul sunetului....mai ales la dacie unde e tabla cat coala d hartie ..

gen muzical cautat : manele
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 13-04-06, 15:02   #7
tudop

Stage 2

tudop's Avatar

Sper ca nu vorbesc degeaba, dar statia aia cum o alimentezi? ca eu imi faceam griji pt instalatia electrica a daciei numai de la o statie de 2x75rms + HU de 4x27 ...
Eventual fa rost de o bancheta de tip vechi cu cotiera pe mijloc, stai cu cotiera coborita sa intre "basu" din portbagaj Si ai grija sa elimini pe cit posibil toate sursele de zornaiala, stringi toate suruburile, etc. Foloseste clasicul insonorizant pt Dacie: Aluband de la DenBraven sau ceva echivalent si ieftin (lipeste pe sprafetele mari de tabla, pe unde ti s-ar parea tie ca vibreaza, etc )
Cu ceva ani in urma (cind aveam difuzoare rusesti in masina ) lipisem cu silicon niste mocheta groasa cauciucata pe fetele de portiera, si alte prostii destea si cu citiva lei reusisem sa fac ceva acceptabil.
tudop is offline   Reply With Quote
Old 13-04-06, 23:16   #8
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Daca lasi unul singur cum se aude?
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 13-04-06, 23:32   #9
andrei_1402

Stage 4

andrei_1402's Avatar

Am si eu un prieten care are o supernova din 2003 si are un subwoofer JBL de 250w dinala tub cu statie JBL 75.4 si boxe JBL GTO 936 pe spate si Clarion pe fata, HU Alpine 9851 si SE AUDE VARZA, vibreaza tot in masina. Acelasi woofer l-am auzit intr-un mercedes E si suna f bine (comparativ cu dacia). Toate daciile suna praf. Trebuie sa ii faci izolatie k sa se auda rezonabil.
Old 10-05-06, 11:04   #10
tico_rs
Speed Daemons Member

Stage 5

tico_rs's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Speed Daemons]
[DAEWOO]

sunt tipuri si tipuri de acustici in masini, o solutie valabila la una nu e neaparat valabila si la alta... la masinile cu porkbagaje mari, mai ales sedanurile, sub-urile se chinuie mai mult, decat la un hatch, gen tico, golf, panda, calibra, etc... la dacie se aud foarte bine boxele, in schimb, stiu pe cineva care avea pe spate la berlina 4 pioneer accelerate 6901, cele mai slabe din gama, pe polita, legate la HU si sunetul era egal cu unul de subwoofer low clas ( jbl cs, chiar si gto slab amplificat...), stau si ma gandesc ce se intampla cu 4 perechi de 6911 (80 rms) legate la un amplif de 4x80-100 w rms), bineinteles cu izolarea de rigoare, care la dacie nici nu e atat de grea/costisitoare ca la altele, iar sunetul de boxa mie cel putin mi s-a parut mai rafinat decat cel de sub...
- Copyright 2026 4Tuning -