Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 20-11-09, 01:12   #1
StefanM

Stage 2

Default ajutor alegere boxe

Buna, am si eu nevoie de unpic de ajutor in a face o alegere. Am nevoie de un sfat in achizitionarea unor boxe fata. Ideea este ca am un peugeot 407 si din cate am impresia (nu am stat sa masor) cred ca boxele sunt de 13...dar banuiesc ca un mdf ar rezolva problema( daca cineve are o idee mai buna despre dimensiunile difuzoarelor stock sa zica ). Din lipsa de fonduri pentru aceasta faza initiala ma voi limita la boxe fata ( sistem nu coaxiale) antifonare usi fata si amplificator pe 4 canale ( pe spate voi pune ulterior coaxiale) si in viitorul mai mult sau mai putin indepartat subwoofer. Dar sa revenim la viitorul apropiat, drept urmare as dorii niste sfaturi la ce sa aleg pentru fata(boxe). Ca si tip de muzica ascult mai de toate, bine mai putin trance, minimal sau maestrul Guta, si mai mult pe parte de dance, rnb, rap...si as prefera sq totusi(sa ingnoram totusi cat de ilogica si imbarligata este fraza asta...totusi e 2 noaptea). Bugetul pentru boxe este destul de limitat, adica 5-8 milioate (plus minus putin).
Multumesc
StefanM is offline   Reply With Quote
Old 20-11-09, 07:46   #2
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: ajutor alegere boxe

Daca-mi aduc aminte bine ( dar nu bag mina-n foc ) pe 407 se pot pune difuzoare de 16,5 atit pe fata cit si pe spate. E drept cu inele.
Daca pui amplificare, e bine sa alegi un amplificator de putere mica, dar de calitate. Difuzoarele le alegi functie de amplificator, insa consider ca niste difuzoare din clasa medie de la Focal, Hertz, Helix, etc... ar fi foarte potrivite.
Daca vrei sa pastrezi HU-ul stock, alege un amplificator care primeste si putere ( hi-input ) sa nu mai folosesti adaptoare de semnal.
Bugetul numai pentru difuzoare ( nu boxe ) e OK, dar atit. Antifonarea, amplificarea, etc... vor fi "extra".
Old 20-11-09, 09:40   #3
StefanM

Stage 2

Default Re: ajutor alegere difuzoare :)

Imi cer scuze pt boxe dupa cum vezi am postat in coltul incepatorului. Da as vrea sa folosesc hu stock deoarece mi se pare ca alt HU ar arata aiurea in bord....ma rog..asta e parte de vizual unde fiecare ca parerea lui. Dat fiind ca nu am nici cea mai mica idee in ce priveste partea cu amplificatorul hi-input te-as ruga sa detaliezi putin sau sa imi dai cateva exemple de astfel de amplificatoare..... ca si difuzoare eu ma gandisem la :

- hertz Energy ESK 165
- dls Reference MS6A
- focal Polyglass 165 VR
- la ground zero, jbl, infinity sau hifonics parca nu as apela....

Daca aveti alte sfaturi sunt mai mult decat receptiv Acestea sunt parerile mele care nu am pretentia de a fi cunoscator in domeniu....de aceea am apelat la ajutorul vostru..
Old 20-11-09, 11:53   #4
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Ca o alternativa la difuzoarele enumerate de tine ar mai fi Helix E136 Esprit. Pentru amplificator, ar fi vorba de un amplificator care sa aiba intrari direct de la boxe. Sau ai putea sa te uiti la ceva de genul : Helix PP40 Plug'n'Play.
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
[URL="http://www.audiopil.ro"]
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 22-11-09, 21:03   #5
oisher

Stage 4

oisher's Avatar

ca si animalutz si eu iti recomand tot Helix E136 Esprit ... aceleasi difuzoare le am si eu pe masina si sunt super multumit de ele, eu le am amplificare de un Blaupunkt ema 360, amadoua m-au costat 900 lei, dar isi merita fiecare banut.
OPEL VECTRA 2.0 DTI - '99
BMW 320D - '00
oisher is offline   Reply With Quote
Old 23-11-09, 14:24   #6
StefanM

Stage 2

Ok...mersi frumos pentru sfaturi, dar intre timp s-a intamplat sa il apuc pe mos craciun de picior) si bugetul pt difuzoare fata s-a majotat pe undeva in jurul sumei de 15 milioane...acum o sa va rog din nou sa ma sfatuiti ce sa aleg intre :

-helix P 236 Precision
-dls Ultimate UR6
-Focal K2 Power 165KR2
-hertz Hi-Energy HSK 165
-JL XR650-CSi
-JL C5-650
- Rockford Frosgate T162S

Apelez in special la cei ce au sau au ascultat vreunul dintre aceste difuzoare pe masina...de aseamnea daca aveti si alta sugestie in limita de buget sunt recunoscator. Multumesc frumos
Old 23-11-09, 15:52   #7
oisher

Stage 4

oisher's Avatar

bugetul este doar pt difuzoare sau pt difuzoare si pt amplificator ? parerea mea e sa mergi tot pe helix ... sunt foarte bune ... eu sunt super multumit de ele, daca pui pe usi si in fata si in spate, un amplificator bun + o insonorizare, nici nu se mai simte nevoia de subwoofer
Old 23-11-09, 16:24   #8
StefanM

Stage 2

pai, este dupa cum am zis doar pentru difuzoare fata...

mersi
Old 23-11-09, 16:52   #9
oisher

Stage 4

oisher's Avatar

sa inteleg ca amplificator ai pt ele ...
Old 23-11-09, 19:03   #10
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Din ce ai enumerat tu acolo eu as merge pe rockford. Dar ia in calcul ca tre sa pregatesti si usile care nu e chiar ieftin. Daca in banii astia intra si pregatirea usilor atunci as merge pe hertz hi energy.
Old 23-11-09, 21:57   #11
StefanM

Stage 2

In principiu banii ar fii doar pentru difuzare..am luat in calcul si 15-20 mil amplificare si 10 mil antifonarea....dar vroiam intai sa ma decid la difuzaore...stiu ca o sa ziceti ca intai aleg statia...dar mie asa mi s-a parut mai logic
Old 23-11-09, 22:15   #12
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Mergi mai intai si asculta-le si apoi te decizi singur..depinde ce urmaresti..un sunet de calitate sau difuzoare pentru galagie..
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 23-11-09, 22:16   #13
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

La suma aia, poti gasi chiar un LRX pe 2 canale. Iar pentru antifonare, din 10 mil iti mai ramin si bani.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 23-11-09, 23:48   #14
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Daca vrei calitate, mergi spre Helix, Hertz sau Focal, iar daca vrei altceva, din lista ta m-as uita la DLS sau Rockford si atat.
Oricum, insonorizarea si amplificarea sunt un "must-have".

Last edited by animalutz; 23-11-09 at 23:52.
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 24-11-09, 09:15   #15
teddyb
Ford Driver

Stage 5

teddyb's Avatar

Member of:
[FORD]

eu as lua espriturile si un amplificator(neaparat) pe masura pentru ele...un compromis calitate pret foarte bun...
teddyb is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -