Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 06-09-09, 18:19   #1
crstn_savu

Stage 1

Default Difuzoare de pe un model mai nou Mercedes

Salut tuturor... acesta este primul meu post pe acest forum desi urmaresc posturile de pe el de mai mult timp.

Recent am achizitionat o cobra (Mercedes W123) si practic pot spune ca nu are nimic in ceea ce priveste sonorizarea. Are niste difuzoare ProTech sau ce marca, dar am zis sa uit ca exista .

Din considerente financiare m-am gandit sa montez pe masina difuzoare Harman Kardon de pe un S Klasse din 2004 (W220). Eu sunt de parere ca sunetul din Mercedesurile mai noi este peste cel produs de multe din difuzoarele de la noi. intr-o scurta documentare referitoare la preturi majoritatea vanzatorilor de componente audio pentru masini am aflat ca desi voi baga 1200 lei intr-un sistem complet, sunetul din masina nu se va ridica la nivelul unei masini de fabrica. Acest lucru m-a cam dezamagit si m-a facut sa iau si mai mult in considerare montarea unor difuzoare de pe S Klasse.

As dori sa stiu ce parere aveti despre aceasta varianta pe care putini o iau in considerare cand isi pun/modifica partea audio la masina?

Va multumesc anticipat.

LE. rog un moderator sa mute la sectiunea Consiliere achizitie audio daca se poate

Last edited by crstn_savu; 06-09-09 at 18:21.
crstn_savu is offline   Reply With Quote
Old 06-09-09, 22:49   #2
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]
Default Re: Difuzoare de pe un model mai nou Mercedes

Aici, din pacate, te-ai documentat gresit. Ideea este ca sistemele audio ce vin din fabrica sunt cam ... varza ... !
Din considerentele acelea financiare despre care vorbeai, ai face o mare greseala sa iei difuzoarele de pe un S Klasse, pentru ca ele sunt gandite sa functioneze cu un anumit amplificator ( si da, acea masina are amplificator audio multi-canal din fabrica ) plus un oarecare DSP ( digital sound processor), deci, daca e sa ma intrebi pe mine, le vei lua degeaba.
Decat sa arunci banii aiurea, pe niste difuzoare cu care sa nu ai ce face, mai bine iti iei un amplificator, un player si un set de boxe si vei fi mai mult decat multumit de rezultatul final. De exemplu, poti sa te uiti la un Helix DarkBlue 2 ca amplificator si la o pereche de Helix E 136 Esprit ca difuzoare.
Sau, poti sa te uiti la un amplificator Helix DarkBlue 4, cu aceleasi set de difuzoare si sa mai adaugi si un subwoofer Helix DarkBlue 10S. Toate aceasta se incadreaza in bugetul tau de 1200 Ron.
Acuma, ramane la latitudinea ta daca vrei sa fii cu adevarat multumit de cei 1200 Ron cheltuiti. Oricum, sugestia mea ar fi sa nu cumperi acele difuzoare de pe S Klasse pentru ca nu ai ce sa faci cu ele !
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
[URL="http://www.audiopil.ro"]
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 07-09-09, 10:23   #3
crstn_savu

Stage 1

Ca si player m-am gandit la un Pioneer DEH 2100 UB, iar ca si difuzoare inca ma tot uit la diverse modele/preturi, dar nu ma pricep care sunt bune. Specificatiile lor sunt ok la multe, dar daca nu cunosti marca degeaba. Bugetul meu a scazut destul de mult de la discutia purtata cu acel tip, dar luand in considerare faptul ca pe masina in principiu merg doar 2 difuzoare de 10cm si in spate pot pune orice dimensiune deoarece voi reface panoul acela nu cred sa fie o investitie foarte mare in difuzoare. Tub de bass nu intentionez sa montez tot din cauza banilor, dar si pentru ca masina este gandita din 3 volume separate unul de celalalt. Adica intre habitaclu si porbagaj este o tabla si dupa acea tabla rezervorul... Credeti ca s-ar mai auzi ceva in masina dupa toate aceste straturi? Este o intrebare care ma macina ca si necunoscator.
Old 07-09-09, 14:08   #4
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Pai, daca nu tii neaparat sa-ti montezi subwoofer, eu iti sugerez sa iei un amplificator si un set de boxe mai "potent". Iti recomand sa mergi pe marca Helix.
Old 07-09-09, 17:47   #5
crstn_savu

Stage 1

iti spun sincer ca nu am auzit recomandari de la nimeni in ceea ce priveste marca aceasta. In comparatie cu Hertz, JBL, Alpine, cam pe unde s-ar situa si te-as ruga totodata daca se poate sa imi recomanzi un model de la ei... nu as investi mai mult de 500 lei in difuzoare

Multumesc anticipat,
cristi
Old 07-09-09, 20:10   #6
Yuri Prime

Stage 3

Yuri Prime's Avatar

Eu zic sa asculti de animalutz Helix nu sta rau deloc din ce ai zis tu as ramane la hertz da nu entry.(Zic sa te mai gandesti la Helix) pe masina am Helix ca difuzoare gama de jos Dark Blue si suna destul de bine pentru niste difuzoare entry. Oricum ti as recomanda sa urci putin mai sus la Helix E 136 Esprit. Bafta.
Old 08-09-09, 00:00   #7
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Cristi, ti-am recomandat mai sus modele diferite de difuzoare, pe game de buget, de la entry-level Helix Dark Blue 62.1 ( http://www.audiolab.ro/difuzoare-aut...dark-blue.html ) sau ceva mai scumpicele, dar mai bune si pregatite pentru un amplificator Helix Esprit E136 ( http://www.audiolab.ro/difuzoare-aut...36-esprit.html ). Din marcile pe care le-ai enumerat tu, singura care este cam la acelasi nivel cu Helix este Hertz, restu sunt de ocolit.
Alpine-ul este bun la Cd-Playere si alte unitati de bord, iar seria Alpine F1 Status, singura in masura sa spuna cu adevarat ceva este cu FOARTE mult peste bugetul tau.

Bafta cu sistemul tau!
Old 08-09-09, 10:42   #8
crstn_savu

Stage 1

Ok... ms pentru ajutor. O sa va tin la curent cu miscarile pe care le fac. Ce as vrea sa va mai intreb este ce intra in pretul afisat pe site? Ca acolo sunt mai multe in imagine... nu doar un difuzor.
Old 08-09-09, 17:15   #9
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Pai in pret intra TOT!
La difuzoarele ce ti le-am aratat, mid-bass-ul ( boxa de medii joase ) este separat de tweeter ( boxa de inalte ) si totul se leaga la un filtru ( cutiuta ce se vede in poza ). La ambele seturi, iti intra tot ce se vede in poze.
Old 19-09-09, 11:00   #10
crstn_savu

Stage 1

M-am decis sa raman pana la urma la helix, doar ca am o nedumerire in ceea ce priveste difuzoarele pe fata. Din cate vad eu nu exista difuzoare de 10 decat coaxiale si aici as fi interesat de modelul E104 Esprit, dar imi pun problema inaltimii tweeterului. Spatiu pe pt difuzoarele din fata este destul de imputit.

In ceea ce priveste HU sper sa reusesc sa imi cumpar un Becker Cascade 7944 sau 7941 la un pret cat mai bun. Si aici as dori sa va intreb ce ati auzit voi de acest model (stiu ca nu este ales de foarte multi tunneri din cauza pretului piperat, dar eu il voi cumpara secound la licitatie si sper sa il iau la un pret de macar 2 ori mai mic decat in magazin).

O alta nelamurire pe care o am este cea referitoare la panoul din spate pe care voi pune difuzoarele. Fiind foarte deteriorat il voi schimba. As dori sa va intreb din ce material recomandati voi sa il fac?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Speaker Hole.jpg
Views:	86
Size:	67.5 KB
ID:	1091380  
Old 19-09-09, 15:26   #11
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by crstn_savu View Post
M-am decis sa raman pana la urma la helix, doar ca am o nedumerire in ceea ce priveste difuzoarele pe fata. Din cate vad eu nu exista difuzoare de 10 decat coaxiale si aici as fi interesat de modelul E104 Esprit, dar imi pun problema inaltimii tweeterului. Spatiu pe pt difuzoarele din fata este destul de imputit.

In ceea ce priveste HU sper sa reusesc sa imi cumpar un Becker Cascade 7944 sau 7941 la un pret cat mai bun. Si aici as dori sa va intreb ce ati auzit voi de acest model (stiu ca nu este ales de foarte multi tunneri din cauza pretului piperat, dar eu il voi cumpara secound la licitatie si sper sa il iau la un pret de macar 2 ori mai mic decat in magazin).

O alta nelamurire pe care o am este cea referitoare la panoul din spate pe care voi pune difuzoarele. Fiind foarte deteriorat il voi schimba. As dori sa va intreb din ce material recomandati voi sa il fac?
Pai legat de spatiu din fata, poti sa decupezi cu grija grila care vine peste difuzor ca sa faci spatiu tweeterului. Daca nu vrei sa decupezi grila, atunci trebuie masurata inaltimea boxe de la sasiul metalic pana la cel mai inalt punct al tweeterului si facut un "inaltator" pentru grila in functie de acea dimensiune.
Legat de panoul din spate, cel mai bine e sa pui peste cel original un panou de MDF gros. Sau, mai poti sa faci un panou tot din metal si sa il insonorizezi cu Dynamat.

Spor la munci si te asteptam cu vesti.
Old 19-09-09, 19:52   #12
crstn_savu

Stage 1

decuparea grilei cade din start pentru ca am vazut la cativa cum arata decupat si nu arata prea bine. Voi da un telefon la cei care comercializeaza aceste produse sa vad ce inaltime are de la suportul metalic pana in extremitatea de sus. Va tin la curent cu toate progresele pe care le fac doar ca acestea vor fi foarte mici pentru ca inca nu folosesc masina si sper ca in 2 luni pe cand o voi putea folosi sa fie gata si partea asta.
Old 24-11-09, 18:23   #13
crstn_savu

Stage 1

Iata ca acele 2 luni s-au scurs si chiar maine am examenul la politie si sper sa iau examenul. Nu am progresat cu nimic pana acum. Am tot incercat sa ma documentez, dar am aflat o gramada de variante. Raman in continuare la difuzoarele Helix, dar am renuntat la un HU Becker Cascade Pro din cauza pretului, dar si pentru ca nu are Romania pe navigatie. Puteam sa il cumpar la 150-200 euro de pe ebay, dar cred ca mai bine ma feresc de secounduri care nu le pot auzi.

M-am tot uitat in ultimele zile pe siteurile care comercializeaza CD playere si nu am reusit sa ma hotarasc pentru ca nu cunosc bine marcile si ce pot sa faca. Din acest motiv va rog sa ma ajutati iarasi cu un sfat asupra unui HU pana in 550 lei... as vrea maine sa il si comand.

Mi-au placut urmatoarele modele
Kenwood KDC-W3044G
Kenwood KDC-W3544W
Kenwood KDC-W4044
Alpine CDE-9874R
Alpine CDE-101R
Pioneer DEH-2100UB

Last edited by crstn_savu; 24-11-09 at 18:26.
Old 24-11-09, 21:28   #14
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Mergi pe Alpine.
Old 26-11-09, 15:58   #15
crstn_savu

Stage 1

Am luat alpineCDE 101R... maine imi ajunge. Sper sa nu imi para rau pentru compromisul financiar facut.
- Copyright 2026 4Tuning -