Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 18-11-09, 15:07   #1
Xennon19

Stock

Default Sfat achizitionare sistem audio.

Salut!

Zilele astea, m-am hotarat sa schimb sistemul audio de pe masina (am o dacia logan 1.4 laureate) si m-am interesat de niste cd playere si niste difuzoare (deocamdata, pe viitor mi-ash dori si un subwoofer in portbagaj dar sunt limitat de buget).
Am gasit urmatoarele cd playere:Pioneer DEH-P3100UB ,Pioneer DEH-50UB si SONY CDX-GT530UI . (Eu personal ash opta pentru Sony dar acum nu cunosc exact performantele fiecaruia, si mai ales ale firmei) Deci care ar fi mai bun?
Si ash opta pentru urmatoarele perechi de difuzoare: Pioneer Coaxiale TS-A2011 si Pioneer Coaxiale TS-A6911. deocamdata atat am gasit.

Ce ma sfatuiti sa achizitionez? Ce alte variante mai sunt posibile?
Multumesc anticipat!
Xennon19 is offline   Reply With Quote
Old 18-11-09, 16:51   #2
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]
Default Re: Sfat achizitionare sistem audio.

Si de ce ai opta pentru Sony? Nici macar nu te-ai uitat si la alte marci. Mai exista ci Clarion si Alpine. Eu personal as merge pe Alpine, din multe motive. In al 2-lea rand, de ce sa iei boxe coaxiale? Poti sa te uiti si la alte firme, la boxele lor entry-level. Mai exista Helix, Focal, Hertz.
Dintre playerele enumerate de tine, fix ala pe care l-ai alege tu e cel mai prost. Eu zic sa te uiti totusi la Alpine si la firmele de difuzoare enumerate de mine, ca sa nu zici ca ai dat banii degeaba.\
Bafta!
///Alpine DVA-9965 , Micro-Precision 7.28MKIII , Micro Precision Z-170 MKIII , Brax Matrix X2400.2 Graphic Edition Chrome ,Phase Aliante SI 12 Limited, Brax X2000.2 Graphic Edition Platinum , Brax PowerCap , Aurix , STP , Dynamat , Exide PowerCell - VW Passat B6
AUDIOPIL - Echipamente Car-Audio.
[URL="http://www.audiopil.ro"]
animalutz is offline   Reply With Quote
Old 18-11-09, 17:11   #3
Xennon19

Stock

Quote:
Originally Posted by animalutz View Post
Si de ce ai opta pentru Sony? Nici macar nu te-ai uitat si la alte marci. Mai exista ci Clarion si Alpine. Eu personal as merge pe Alpine, din multe motive. In al 2-lea rand, de ce sa iei boxe coaxiale? Poti sa te uiti si la alte firme, la boxele lor entry-level. Mai exista Helix, Focal, Hertz.
Dintre playerele enumerate de tine, fix ala pe care l-ai alege tu e cel mai prost. Eu zic sa te uiti totusi la Alpine si la firmele de difuzoare enumerate de mine, ca sa nu zici ca ai dat banii degeaba.\
Bafta!
care ar fi motivele pentru care ai alege Alpine, si totusi dintre cele 2 variante de la Pioneer care este mai bun? de ce playerul sony este cel mai prost? ce dezavantaje ar avea boxele coaxiale? care ar fi avantajele boxelor coaxiale? astept cateva argumente deoarece pioneer in materie de boxe e o firma foarte buna, calitativa de ce mash uita la entry level?
Old 18-11-09, 18:14   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by Xennon19 View Post
care ar fi motivele pentru care ai alege Alpine, si totusi dintre cele 2 variante de la Pioneer care este mai bun? de ce playerul sony este cel mai prost? ce dezavantaje ar avea boxele coaxiale? care ar fi avantajele boxelor coaxiale? astept cateva argumente deoarece pioneer in materie de boxe e o firma foarte buna, calitativa de ce mash uita la entry level?
Mai xenon,
De regula, cind cineva se inscrie pe un forum, incepe prin a citi regulamentul.
In regulamentul forumului asta, scrie foarte clar ca inainte de a pune intrebari trebuie sa folosesti functia "search", sau macar sa citesti citeva topicuri deja existente.
Nu mai vorbesc de faptul ca macar din curiozitate poti cauta pe forum, in citeva minute, informatii pe care le-ai putea folosi.
Nu te astepta sa ti se raspunda atita timp cit aceleasi intrebari s-au pus de nenumarate ori, si de tot atitea ori userii cu experianta in domeniu au raspuns amabil.
Ma mai gindesc daca sa inchid topicul, dar in mod categoric te invit la modul cel mai serios sa "rasfoiesti" topicurile inainte de a mai intreba ceva.
Old 18-11-09, 21:40   #5
koss_x_treeme

Stage 3

koss_x_treeme's Avatar

Da evident sony e cea mai proasta varianta posibila, are problema de fiabilitate iti va sarii cdul exact cand ti-e lumea mai draga, o sa dea multe erori pe ecran, functii facute " ca sa fie", se aude la el ca la un radio "panasoainic" luat din piata, are design cu multe luminite licaritoare... calitatea constructiei lasa de dorit si asa mai departe.. si ca recomandare ia-ti alpine la mana a doua mai bine sau pioneer, coaxialele alea o sa "harcaie" fiindca playerul nu scoate mai mult de 20w maxim reali pe canal, si daca vrei un sunet bun mai bine ia-ti dls si player alpine sau pioneer sau difuri cat mai mici ca putere sau varianta 2 amplificator separat... in jurul acestor idei se invart lucrurile pe forum. Evident nu trebuie sa iei in seama tot ce am zis eu in postul asta. Eu am cd player sony si sunt multumit de el si nu e deloc asa cum zic unii pe forum. Your choise ... in final.

PS: bine ar fi sa te duci la un centru specializat sa asculti diverse combinatii sa-ti faci o parere. In principal fiecare are alta ureche muzicala si un mod diferit de percepere a sunetului. Unuia ii place sunetul digitalizat, altuia natural, unii asculta house altii hip hop, altii clasica.. si asa mai departe. Multe aparate audio de la aceeasi producatori pot suna diferi. La fel suna aparatele de la firme diferite. Cel mai bine e sa te duci sa iti iei ce iti place um se aude.

Last edited by koss_x_treeme; 18-11-09 at 21:47.
koss_x_treeme is offline   Reply With Quote
Old 19-11-09, 14:06   #6
Xennon19

Stock

ce parere aveti de amplificatorul Alpine MRP-F300?
Old 19-11-09, 14:08   #7
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Pentru ce vrei sa-l iei? La ce vrei sa-l folosesti??
Old 19-11-09, 14:27   #8
Xennon19

Stock

lash folosi in combinatie cu urmatoarele difuzoare Alpine SPR-17C.
Old 19-11-09, 14:39   #9
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Alpine sunt buni la head-unit-uri, dar cam slabi la difuzoare si amplificatoare. Ce-ar fi sa te uiti de exemplu la Helix, Hertz sau Focal?
Old 19-11-09, 14:56   #10
Xennon19

Stock

din cate stiu difuzoarele de la hertz sunt cele mai bune, eu eram interesat de amplificatorul ala, mi se pare destul de bun in banii aceia. a... si am uitat difuzoarele de la hertz mi se par cam scumpe.
Old 19-11-09, 21:23   #11
animalutz
VW Driver

Stage 5

animalutz's Avatar

Member of:
[Street Gambler]
[VW]
[Competitor CNCA]
[AUDI]

Vezi tu, in car-audio, CEL MAI BUN e o chestie relativa bazata pe gusturi, montaj si muzica. Deci, difuzoarele de la Hertz nu sunt cele mai bune. Daca e s-o luam asa, exista firme precum Micro-Precision, Brax, Morel care sunt considerate la ora actuala a fi printre cele de top, dar nu prea poti sa spui ca unu sau altul e CEL MAI BUN, totul fiind relativ. Si ti se par ca scumpe in comparatie cu ce? Sony, Domotec? Exista difuzoare care depasesc cu mult 1000 euro la pret. Alea cum ti se par?
Old 21-11-09, 20:32   #12
Xennon19

Stock

Quote:
Originally Posted by animalutz View Post
Vezi tu, in car-audio, CEL MAI BUN e o chestie relativa bazata pe gusturi, montaj si muzica. Deci, difuzoarele de la Hertz nu sunt cele mai bune. Daca e s-o luam asa, exista firme precum Micro-Precision, Brax, Morel care sunt considerate la ora actuala a fi printre cele de top, dar nu prea poti sa spui ca unu sau altul e CEL MAI BUN, totul fiind relativ. Si ti se par ca scumpe in comparatie cu ce? Sony, Domotec? Exista difuzoare care depasesc cu mult 1000 euro la pret. Alea cum ti se par?
depinde si de bugetul fiecaruia, cautand pe net si uitandu-ma si pe sugestiile tale am gasit niste difuzoare de la hifonics care imi plac (BRUTUS BX62i si BRUTUS BX682i), de hifonics ce parere ai ? vad ca te pricepi mai bine, merg intr-o eventuala combinatie cu amplificatorul Alpine MRP-F300? (cam ce raport ar trebui sa existe intre puterea unui amplificator si cea a difuzorului? ex: daca difuzorul are 90w si amplificatorul 50w pot aparea distorsionari?)

Last edited by Xennon19; 21-11-09 at 20:41.
- Copyright 2026 4Tuning -