| Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii |
23-05-09, 16:19
|
|
 Stage 5
|
Unde gasesc Aluband?
Salutare.
Unde pot gasi si eu cu exactitate Aluband folii pentru insonorizare?
Am cautat in Practiker, Bricolaje, Bricostore si nu am gasit.Va rog dati-mi o adresa exacta de la un supermarket sau orice, unde pot gasii si eu.
Multumesc frumos.
|
|
|
27-05-09, 09:41
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Re: Unde gasesc Aluband?
Alubandul nu are treaba cu domeniul auto. Fiind un produs pentru constructii, intreaba-i pe cei care se ocupa de asa ceva.
|
|
|
27-05-09, 10:52
|
|
 Stage 5
Member of: [DACIA]
|
Sper sa nu fie luata ca o rautate, dar cred ca prietenul nostru comun numit Google te poate ajuta foarte mult, avand in vedere ca in Brico,Practiker n-ai mai gasit ...
Subscriu la ce a spus saxo, Aluband-ul fiind ceva care aproape nici nu se simte pe tabla ... Este ceva de genul mai bine ala decat deloc.
|
|
|
27-05-09, 12:14
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Pune mana si strange bani pentru niste material insonorizant adevarat.
Nu mai cauta solutii alternative ca nu sunt ceea ce iti tb tie.
|
|
|
27-05-09, 13:41
|
|
Stage 3
|
Ca si idee la Mr Bricolage pe M Bravu aveau.. cauta la sectorul instalati.. eu am folosit .. pe tico pt usi cand il aveam... dar.. nu as mai folosi.. cum zicea si mister Sharky e mai bine decat deloc--- dar e de preferat altceva!
Numai bine
|
|
|
29-05-09, 18:35
|
|
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Salutare,
Imi permit si eu sa intru in discutie, in legatura cu produsul acesta, si altele cum ar fi bituband, aluband, le mai tin minte denumirile, tin sa precizez ca sunt destul de ok pentru o antifonare entry level. Ca idee, un antifon dedicat gen STP are cam 2-4mm grosime,poate si mai mult, sa luam de exemplu cel de 2mm, pentru a imita oarecum rezultatul folosirii acestui produseste nevoie de cel putin 2-3 straturi de aluband, bituband...Tinand cont ca pretul unei role de 30cm/10m (3metri patrati) costa circa 150-200 lei, si ai nevoie de minim 2 role, iti pot sugera cu incredere ca faci chiar o economie folosind STP-ul, in conditiile in care efectul nu poate fi altul decat cel scontat. Iti spun toate astea din perspectiva unui om care a aplicat deopotriva Aluband cat si STP chiar si Dynamat si am avut placerea sa vad efectele. Vorba lui Alex, mai bine strange bani, sau antifoneaza si tu sistematic, pe bucati, gen acum faci portbagajul, apoi usile spate, usile fata, perete ignifug plafon,podea....tu stii mai bine. Bafta si tine-ne la curent.
|
|
|
31-05-09, 21:20
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
Quote:
Originally Posted by sharkky
Aluband-ul fiind ceva care aproape nici nu se simte pe tabla ... Este ceva de genul mai bine ala decat deloc.
|
sincer...tu si alex in mare stiti masina mea....este 90% antifonata cu o banda gen aluband folosita in constructii,niste pasta in plus putin burete cu celule inchise,ce am eu de spus aici...masina mea este beton armat pe toate suprafetele unde are folie aplicata,de ex pe plafon am doua straturi,undeva la 4mm in total dar e extraordinar de tare,conteaza foarte mult sa o aplici bine,eu am avut probleme cu ea doar in zonele unde am gresit eu la aplicare,in rest 2 luni am umblat fara plafon sa vad daca nu cumva de la soarele cald din vara nu o sa am probleme,culmea,nu a venit folia jos de pe ea,nu a cazut nicaieri,cat despre pret....iti spun eu ca la masina mea s-a simtit enorm la vreo 15-18m2,pretul la vremea aceea era 1/3 din stinger road kill,mentionez ca nu e aluband,dar e tot un produs specific domeniului constructiilor
P.S.se zicea mai sus entry level,ce defineste aici entry de profi?pretul sau rezultatul?mai tin minte niste discutii cu cabluri dedicate sau nu car audio.....
scanspeak D2904/7100,15M ,21W/8554-00,jl12w7,d511r,h701,400bt,2xhollywood spv20,2xspv45
Last edited by margineanu ovidiu; 31-05-09 at 21:24.
|
|
|
31-05-09, 22:33
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Competitor CNCA]
|
Quote:
Originally Posted by margineanu ovidiu
conteaza foarte mult sa o aplici bine
|
Foarte adevarat ce scrie Ovidiu mai sus. Parerea mea este ca indiferent de materialul pe are il vei achizitiona, ar trebui sa apelezi la cineva cu experienta pentru aplicarea propriuzisa a acestuia, e mult mai multa munca decat crezi si multe secrete pe care nu le vei invata decat experimentand.
|
|
|
31-05-09, 22:54
|
|
 Stage 5
|
 asta este inca unul din acele lucruri care degeaba il vezi,si te documentezi,experienta isi spune cuvantul,daca ar trebui sa o iau si eu de la inceput tot cu aceleasi materiale as face in cu totul alt fel,dar asta o spun dupa 2 ani de pus cate un strat,inca unul,hai si un burete ca am citit eu ca e bun,hai si niste pasta braxx,a mai picat si un dietz ex-noise,la fiecare aplicare am mai invatat ceva,si recomand si eu macar mana de lucru sa fie buna daca materialul fata de altele lasa de dorit,e si normal la un sfert sau o treime de pret...
|
|
|
01-06-09, 22:00
|
|
 Stage 5
|
Spuneti voi ca Aluband are o capacitate slaba de a izola, dar e usor  greutatea unei role de 15cm x 10m aproape ca nu se simte, in timp ce la 1,5 mp de Dynamat se simte...
Ca idee, un set de 5 foi de Dynamat pe care le-am cantarit inainte de utilizare avea 6,8 kg.
In Mr. Bricolage pe Mihai Bravu au Aluband in toate formele posibile, role, placi etc
Cat de rezistent la caldura e Aluband, se poate utiliza in compartimentul motor (vara se ating 80-90 grade inauntru) fara sa se topeasca sau desprinda de pe metal? Cu Dynamat sau Hushmat nu incerc, sunt prea costisitoare ca sa le arunc daca nu dau rezultate
~Nautilus
|
|
|
02-06-09, 05:23
|
|
 Stage 5
|
eu totusi banuiesc ca aceia dintre noi care isi fac o insonorizare pentru imbunatatirile performantelor audio nu cauta deloc ca acel material sa fie usor,ce am folosit eu depasea lejer 4kg/sul,daca aluband-ul e asa usor atunci tind sa cred si eu ca e doar de design
|
|
|
02-06-09, 07:28
|
|
 Stage 5
|
Am folosit aluband in 2003, la pregatirea portierelor batranului BMW galben, echipat la vremea aceea cu Kicker... Solobaric 15L74, 2 buc ulterior 4, plus... Cadence ZRS10, 2 buc... 148db+ pe muzica... destul de multe vibratii pe care m-am apucat sa la... "tratez"... Aveam alternativa Dynamat - fiind si prieten f. bun cu baietii de la Oma Alarm - dar cu tot discountul primit consideram ca este un non sens folosirea Dynamat-ului avand alternativa mult mai ieftifa - aluband....
Si uite asa am apelat la o cunostiinta care lucreaza in izolatii industriale si am luat 3ml de aluband. Nu stiu cum este cel de acum, dar acela era de aprox. 2mm grosime. Incalzirea lui cu "instrumentul" pe gaz de parlit porcul mi-a parlit parul de pe mana, degetele si.... nervii... in dupa-amiaza in care l-am lipit pe portiere.
Ani au trecut si privesc acum amuzat la imaginile lucrarii de atunci.
In prezent, avand in vedere oferta destul de bogata de materiale de rigidizare/insonorizare, la preturi de 35% fata de cat plateam in 2004 pe Dynamat... alubandul il consider ca "uzat moral", si fara sens in domeniul car -audio.
Proprietatile unui material de rigidizare/antifonare sunt:
- de a avea o frecventa de rezonanta foarte joasa si de a fi structurat astfel incat sa combata cu succes vibratiile si rezonantele nedorite
Exista astfel produse speciale, dezvoltate si folosite cu mare succes in zeci de ani in domeniul construirii de avioane si submarine (ex. STP - Rusia), produse ale caror propietati nu au nimic in comun cu alubandul....avem la dispozitie produse compuse - multi strat, de exmplu: 1 strat cauciuc sintetic (nu are nici o legatura cu smoala de pe aluband) plus 1 strat bitum plus 1 foita de aluminiu, grosimea acestr straturi variind si ea, in functie de scopul in care este folosit materialul...
Folosirea de mai multe straturi de compozitii/densitati diferite are extraordinarul rolul de preluare si disipare in caldura a energiei undei sonore!!!
- pentru a fi foarte eficient, produsul trebuie sa aibe masa, sa aibe o densitate mare, pentru a fi eficient in preluarea energiei undei sonore care loveste tabla...
- de a fi foarte lipicios, garantand o lipire ferma si sigura
- de a fi maleabil, destul de usor de folosit in locurile "incomode" din automobil
Ar mai fi multe de spus, povestit din propria experienta, dar ma rezum acum numai la aceste randuri.
Concluzia este una singura:
1- Planificati foarte bine ce doriti sa faceti. Informati-va!
2- Strangeti bugetul necesar si acordati foarte mare atentie calitatii materialelor pe care le achizitionati
3- Nu folositi produse pentru decor, irositi bani, munca, timp!
4- Sa nu mai gandim ca niste amarati de pe plaiurile mioritice.... disperati in cautarea de solutii ieftine/neeficiente.... SUNTEM PREA SARACI PENTRU ASTA!!! Mergeti pe calitate si eficienta!
To see all from what it was
You need an uncorrupted eye..."
ionutmocioiu-on-facebook.com
Last edited by IM; 02-06-09 at 07:52.
|
|
|
30-07-09, 22:22
|
|
 Stage 5
|
Ce parere aveti de asta atuncea?:
Quote:
Standartplast Bimast Standart - 6 folii
* material triplu-stratificat: cauciuc sintetic, bitum si material sintetic
* se lipeste usor, fara a fi nevoie de aer cald
* grosime: 3mm
* greutate: 4,2Kg/mp
* recomandat pentru portiere, podea, plafon
* dimensiune folie: 37.5 x 26.5cm
* pachetul contine 6 folii (2.5m2)
|
Pretul se invarte la 130 ron. Iar cu 2.5m2 cred ca pot face plafonul masinii mele "Tico". (prima data plafonul vreau sa il fac)
Last edited by crystygye; 30-07-09 at 22:51.
|
|
|
|
|