Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 06-04-09, 22:34   #1
motoadventures

Stock

Smile Configurare sistem audio - sfat

Haaa, sunt complet pe din afara la ceea ce inseamna un sistem audio pentru masina. Doresc sa-mi configurez un Bus VW Westfalia Camper.
Ei bine, nu sunt interesat de bubuiala ci de calitatea sunetului.
Pe moment am o statie Kenwood KAC 8403 , ei bine, ce difuzoare ce sub, ce cabluri? Imi trebuie sau nu condensator? Va rog explicati-mi ca la "tonti" caci nu am idee cum as putea imperechea un sistem cu un sound de calitate si ce trebuie sa fac (n.b. ascult preponderent jazz si rock, nu alte bubuieli).
Multumesc mult.

Am uitat, am si un Alpine 9853 R

Last edited by motoadventures; 06-04-09 at 22:36.
motoadventures is offline   Reply With Quote
Old 06-04-09, 23:07   #2
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: Configurare sistem audio - sfat

Pai ar fi bine sa ne spui si un Buget .
Mai important decit bugetul , cred ca e sa definesti ce inseamna pentru tine "calitatea sunetului". De exemplu pentru mine ,acum vreo doi ani ,"sunet" de calitate insemna un sunet fara distorsiuni , oarecum echilibrat (sa nu fie bas excesiv) si cam atit. Acum pentru a spune ca un "sunet" este calitativ iau in calcul mai multi parametri (inalte , medii ,midbas , subwofer, echilibru tonal , ambianta ,stage.... )
Deci este important sa-ti definesti tu cam ce vrei de la un sistem , e bine sa mai asculti si tu sisteme audio pe la prieteni sau cel mai bine ar fi sa vii pe la competii audio , de ex. la 4TuningDAYS 2009 - 10-12 Aprilie - Romexpo - Bucuresti va fi un loc in care absolut sigur vei intilni tot felul de sisteme si sigur iti vei forma o opine in legatura cu sistemul pe care ti-l doresti.
Pe linga marca si modelul sculelor este foarte importanta si instalarea lor , degeaba cumperi scule scumpe daca le instalezi prost , e valabila si reciproca cu scule slabe calitativ nu vei reusi sa faci un sistem bun.
Daca iti doresti un sistem reusit ,ai putina rabdare studiaza forumul vezi cam ce scule folosesc cei mai experimentati , cum le monteaza , audiaza si tu citeva din sistemele mai cunoscute si ai sanse sa nu fii dezamagit la final.
Bafta si te asteptam cu mai multe informatii pentru ati dau un sfat cit de pertinent putem!
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

ceachi is offline   Reply With Quote
Old 07-04-09, 06:22   #3
motoadventures

Stock

Desigur bugetul este important, dar cu siguranta in momentul in care il voi definii voi si iesii din el. Nu insist sa cheltuiesc mai mult decit este cazul, dar doresc sa configurez ceva de calitate, asta avind in vedere ca si masina (din punctul meu de vedere) este mai deosebita, ca si prezenta, nu ca si performanta a motorului, si m-am chinuit sa o restaurez pentru a fi adusa la lumina.
Pentru mine (in acest moment) calitatea sunetului inseamna un sound cald, bine conturat pe frecvente, fara un bas excesiv, acesta avind rol de subliniere. Am spus conturat si cald, deoarece nu agreez inaltele agresive, metalice sau bassul care sa acopere totul (ca si in cluburi).
Ca idee sistemul care il folosesc in casa este o statie Yamaha class AA, sub Jamo, standfloor Heco si bookselfh B&W.
Din pacate la 4tunning days, anul acesta nu voi putea ajunge, iar pe forum m-am apucat de citit si mai tare m-am incurcat.
motoadventures is offline   Reply With Quote
Old 09-04-09, 10:26   #4
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

Ok , din ce zici tu inteleg ca vrei un sistem bun , in cazul asta cred ca cel mai important este sa alegi un atelier bun , care sa iti monteze si niste scule bune.
Ca idei generale , trebuie sa :
1. antifonezi usile (daca vrei sa pui difuzoarele in usi)
2.sa iei un player decent (preferabil secund Alpine 9835 sau procesorul lor PXA-H700 ) , nou eu as merge pe Pioneer DEH-P88RS II sau as astepta sa vad ce procesoare de sunet mai apar (cred ca in curind vor mai aparea)
3. sa iei niste difuzoare component (midbass separat , tweeter separat ,nu lua coaxiale) , eu as merge pe Helix Precision , mai ai variante de la Focal , Hertz ,DLS dar mie Helix Competition mi se par cele mai echilibrate (in gama asta de pret).
4. amplificator bun , la fel eu as alege Helix A4 Competition ,mai sunt variante de la DLS, Audison (atentie la garantie si service) sau Helix E40 Esprit (eu prefer Helix A4 Competition in gama asta de pret)
5. subwoofer si amplificator pentru subwoofer ,aici sunt mai multe variante si tine si foarte mult de gusturile personale (eu prefer ceva discret ,care dor sa completeze putin midbasii)
6. nu trebuie neglijata conectica (cablu de curent, rca-uri , cabluri de difuzoare) si nici bateria
Astea sunt recomandarile , breduri de top ,modele de top , cu o instalare si o reglare buna nu prea dai gres.
Daca vrei si mai mult ar trebui sa-ti faci timp sa vii pe la concursuri sa audiezi diverse sisteme si sa iei o decizie singur.
Oricum cel mai bun lucru pe care il poti face este sa nu te grebesti cu achizitiile, ai rabdare audiaza diverse sisteme, si ai sanse mari sa cumperi ceva de care sa fii multumit , stiu ca exista imboldul "sa fac ceva mai repede sa termin si sa ma bucur de el" daca rezisti tentatiei in final vei scoate mai putini bani din buzunar, nefiind nevoit sa vinzi scule pe care le-ai cumparat si de care nu esti multumit.
P.S.
Atentie eu nu iti recomand sa cumperi produsele respective , eu iti recomand sa audiezi sisteme care au in componenta brandurile enumerate , decizia va trebui sa o iei tu , recomandarile sunt facute in ideea de a avea un punct de plecare in alcatuirea sistemului.
Bafta!

Last edited by ceachi; 10-04-09 at 02:56.
ceachi is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -