Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 18-03-09, 13:54   #1
XXL-X-

Stage 3

XXL-X-'s Avatar

Member of:
[SEAT]
Lightbulb Muzica pt Incepator,Sfaturi!

Am si eu o mica dilema, intr-un domeniu de care sunt strain total.
Am tot rasfoit netul de vreo saptamana si nu am ajuns la o cz clara.
Deci, cea ce vreau este sa-mi imbunatatesc sistemul stock al masinii.
In prezent am:
-Masina Seat Leon MK1, boxe stock,player+magazie din fabrica,are un sunet din cele mai bune care le-am auzit vreodata pe vreo masina fara modificari.
Am achizitionat deja un HU Alpine 4x60 9812RR, SH.
L-am montat deja, dar provizoriu, sper ca am facut o alegere buna.
Acum,eu vroiam ceva basi si ma gandeam la un pachet din cele ce sunt de vanzare pe mai toate site-urile audio: MTX,JBL,Magnat,Crunch sau Hifonix.Aici ma refer la statie si woofer+cabluri.
Avand atati cunoscatori pe forumul nostru,dilema nr:
1.Care din aceste pachete este cel mai bun,oarecum prefer SQ in fata decibelilor.
2.Sa schimb si boxele fata/spate stock?cred ca au vreo 13-14 cm in diametru,fata din usa are vreo 15 .Merg amplificate pe statia din pachetul "subului" sau imi trebuie o a doua?
3.Am nevoie de inca un set pe spate?
4.Nu as vrea sa dau mai mult de 800.
Se merita noi sau sa le iau SH, eu ma gandeam noi....
Multumesc.

Last edited by XXL-X-; 18-03-09 at 13:57.
XXL-X- is offline   Reply With Quote
Old 19-03-09, 18:43   #2
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Exclamation Re: Muzica pt Incepator,Sfaturi!

Ai facut o alegere foarte buna cu playerul. Am avut si eu asa ceva acum ceva ani si am fost foarte multumit..pot sa spun ca acel player inca surclaseaza multe modele actuale..
Daca vrei un sistem orientat SQ atunci ai face bine sa te uiti la alte firme care se ocupa cu asa ceva..ce ai enumerat cu acolo sunt firme pt consum in general de bubuiala. Ca si firme care se gasesc pe la noi iti recomand Focal, Helix, DLS, Hertz, JL Audio..

Nu iti recomand un "pachet bass" acelea fiind doar solutii buget insa nu si de calitate.
Daca vrei sa faci o treaba buna poti sa renunti la ideea de difuzoare spate si sa iei in calcul insonorizarea usilor fata, folosirea unor inele de MDF pt conversie la un sistem de componente ceva de 16.5cm.
Ideal pt tine ar fi sa iei un amplificator pe 4 canale cu care vei amplifica pe 2 canale componentele fata si pe 2 canale in punte un sub.
Nu cred ca bugetul de 8 mil iti va ajunge pt ceva de calitate. Mai bine ai rabdare strangi ceva mai multi bani si faci o treaba cu adevarat buna ca pe urma sa fii multumit.

Nu renteaza sa-ti iei acum ceva ieftin care sa nu-ti placa apoi sa fii nevoit sa le revinzi sa piertzi bani si tot asa.

Ieftin si bun nu prea exista!

Bafta!
AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 19-03-09, 23:59   #3
XXL-X-

Stage 3

XXL-X-'s Avatar

Member of:
[SEAT]
Default Re: Muzica pt Incepator,Sfaturi!

Cu riscul de a parea chiar nestiutor:
-mai exact, cum imi vor intra boxe de 16cm in locul celor mult mai mici cu ajutorul unor inele din MDF?Trabuie sa decupez fata de usa?
Multumesc!

LE:Am gasit niste Focal acces 130, care au 13cm, maine desfac rama, cred ca vin la fix.

Last edited by XXL-X-; 20-03-09 at 00:02.
Old 20-03-09, 12:26   #4
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Din ce stiu dimensiunea la Leon-ul mai vechi era de 16.5..poate ma insel..
Old 26-03-09, 15:23   #5
XXL-X-

Stage 3

XXL-X-'s Avatar

Member of:
[SEAT]

Am masurat acum, au vreo 13 cm.Nu ma apuc eu sa umblu, m-am hotarat, ma duc la baietii aia, la Tornado parca.Pt inceput 4 focaluri in locul celor stock, le cumpar de la ei, le montez la ei.E mai bine avand in vedere ca nu prea ma pricep, imi vor folosi sfaturile lor.
Old 26-03-09, 18:47   #6
ReLLaXX

Stage 5

ReLLaXX's Avatar

Member of:
[Registered Users]
[Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[Competitor CNCA]

Ar trebui sa se poata adapta 16 cm. Daca poti fa chestia asta, diferenta de dimensiune face toti banii, si chiar mai mult!
ReLLaXX is offline   Reply With Quote
Old 26-03-09, 20:32   #7
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by XXL-X- View Post
Am masurat acum, au vreo 13 cm.Nu ma apuc eu sa umblu, m-am hotarat, ma duc la baietii aia, la Tornado parca.Pt inceput 4 focaluri in locul celor stock, le cumpar de la ei, le montez la ei.E mai bine avand in vedere ca nu prea ma pricep, imi vor folosi sfaturile lor.
Eu zic sa incerci cum a zis si Claudiu niste inele din MDF pt a le aduce la 16.5..cat despre montaj zic sa te mai gandesti.. Buna alegere cu Focal sunt difuzoare bune..pentru pretul lor. Presupun ca te-ai orientat spre Access..
- Copyright 2026 4Tuning -