Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio

Car Audio Car Audio

Reply

Thread Tools
Old 02-09-11, 11:48   #1
tracks

Stage 3

tracks's Avatar

Default Pareri sistem de sunet [in lucru]

Momentan sunt in faza de adunat jucarii, mai am pana la instalare. Masina este un Peugeot 406 sedan iar deocamdata am asa:

Componente fata: Soundstream Reference RF60C [partea de jos]
Ovale spate: JL Audio VR690-CXI
Amp difuzoare: Focal Solid 4

Pentru sub, deocamdata am asa:
2 x JL Audio 8W3v3-4 [4ohm] pentru care vreau incinte inchise, separate, simetrice, pe marginile portbagajului [probabil fibra ca sa pot face formele alea]
Amp Alpine MRP-M350 [suficient pentru sub-urile astea, teoretic 175W RMS / bucata la 2ohm].

HU: momentan am un JVC KD-BT22 care este mult mai bun decat ma asteptam. Sunetul este foarte bun pe amplificarea interna [comparabil cu Alpine 111RM care suna mai prost decat Clarionu' RD3 din fabrica] dar nu stiu cum se comporta pe amplificare. Are 3 preaout-uri, fata/spate sunt de 2.5V, subwoofer de 4V [cam dubioasa ideea cu diferenta asta].
Nu zic ca e batut in cuie HU asta, dar vad ca sunt implementate bine DAC-urile BurrBrown si se simte. Alpine 111RM m-a dezamagit cumplit, iar comparatia este justificata pentru ca in afara de HU nu s-a schimbat nimic in masina [deocamdata ]

Pentru insonorizare cred ca o sa merg pe STP sau Silent Coat ca sunt foarte asemanatoare, eventual ceva pasta Brax pe unde n-are sens chinu' cu folia.

Target-ul este un sistem echilibrat, vreau ceva calitate si putere de bun simt, nu doar boom-boom ca puteam sa trantesc un sub mare si gata. Motiv pentru care sub-urile sunt gandite pentru incinte cu volum mic si sunet intens, difuzoarele sunt foarte bune [am ales Soundstream in loc de DLS R6A sau Focal K2P pentru ca le-am auzit pe toate in aceleasi conditii], sub-urile sunt pe gustul meu [am auzit modelul asta de JL pe 406 si suna superb cu incinte decente], amplificatoarele ar trebui sa fie adecvate.

Parte din instalare va fi si modificarea celor 3 mari cabluri de curent, 0AWG all around, cu 0AWG ajung in portbagaj la distribuitor de unde plec cu 4AWG catre amplificatoare si CarPC [asta e alta discutie si nu are loc aici]. Am pus ochii pe ceva cablu Orion pentru putere, in rest Stinger Pro sau Monster la RCA-uri, Dietz 2x2.5 intre amp si difuzoare, probabil 8/10AWG intre Alpine si sub-uri].

V-as ruga sa va dati cu parerea referitor la jucariile pe care le-am gandit, eventuale propuneri de inlocuire [dar sa fie justificate; eu macar am auzit tot ce-am ales pana aici, deci n-am mers numai pe specificatii si poze]. Ma intereseaza in special partea de HU - daca puteti recomanda ceva serios si care sa merite investitia suplimentara, mai ales ca JVC-ul e deja pus pe masina.
tracks is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -