Despre cine a fost KOS-u - cel mai mare pilot din istoria Craiovei ...care a murit \"de mana altui sofer\" !
Prietenii au fost socati de vestea mortii lui Costinel. El facea parte dintr-un grup de impatimiti ai volanului si participa de cite ori avea ocazia la raliurile de amatori. O parte din prieteni au tinut sa il insoteasca de la morga din Slatina, peste 15 masini conducindu-l acasa pe KOS-u', cum era alintat Costinel.
Bogdan Petrescu, copilotul lui KOS si unul dintre cei mai buni prieteni, spunea: \"A fost prietenul meu cel mai bun. Vineri, pe la sapte, am vorbit cu el pentru ultima oara. L-am intrebat cind se intoarce de la Bucuresti, pentru ca pregatisem deja masina pentru raliul de la Tirgu Jiu. Mi s-a parut cam trist, sau obosit. El, care era foarte grijuliu si vesel si imi spunea intotdeauna sa nu uit sa mai fac cite ceva la masina, de data aceea mi-a spus doar ca nu stie cind se intoarce si ca mai vorbim. Poate a fost o premonitie. Era un tip deosebit. Nimeni nu s-a certat niciodata cu el. Iubea masinile si cursele . Ne facuseram atitea planuri! Visam amindoi ca la anul sa participam la Campionatul National de Raliu, la profesionisti cu o Lancia Delta Integrale, sa concuram pe ea. De acum incolo o sa alerg pentru el, cu numele si poza lui pe masina facuta impreuna, la care am muncit doi ani...\"
Numarul mare al celor prezenti la inmormintarea tinarului a fost suficient de graitor pentru cit de apreciat si de iubit a fost Costinel. \"Te vom iubi mereu, KOS-ule\", \"Vom alerga in cinstea ta si asa cum iti placea si tie!\", scria pe doliul asezat pe unele dintre masini. Prietenii spun ca este o ironie a sortii faptul ca baiatul, supravietuitor a nenumarate accidente de masina, unele dintre ele chiar spectaculoase, a murit \"de mina altui sofer\" . Parintii lui Kos incearca sa supravietuiasca durerii pricinuite de moartea singurului copil, iar prietena tinarului nu mai avea putere in ziua inmormintarii decit sa il strige sfisietor: \"Puiul meu, puiul meu\".
Costinel era cunoscut in toata tara ca un mare iubitor de masini, un adevarat campion!
Un prieten de-al lui spunea:\"Kos-ule nu te voi uita niciodata. Un exemplu pot sa dau ce suflet mare a avut Kos-u: s-a intors pe autostrada 80Km ca sa ma ia in Bucuresti\", cred ca e de la sine inteles ce om era si in rest meditati si voi. Vei ramane pentru totdeauna in inima mea!!!!!\"
O alta fata care l-a cunoscut spunea:\"Nu cred ca exista vreun pasionat de masini care sa nu fii auzit cel putin cine era el si ce insemnau el pentru raliurile din Romania.
Pentru KOS-u' nu conta ca te cunostea sau nu, ca erai cel mai bun sau cel mai slab, era tot timpul acolo pentru toti!
Niciodata nu o sa regret ca l-am cunoscut, ci doar ca l-am pierdut ( atat eu cat noi toti ).
In incheiere nu vreau sa spun decat ce era scris pe masina:In veci nu te vom uita!\"
Dumnezeu sa-l ierte