Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Cluj

Reply
 
Thread Tools
Old 14-09-10, 19:04   #1891
MadManOvi

Stage 4
 
MadManOvi's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 175
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by -LEXION- View Post
iar la 50 kmh poti opri la oricine e pe trecere.
La pariu?
MadManOvi is offline   Reply With Quote
Old 20-09-10, 17:46   #1892
vali_cd

Stage 3
 
vali_cd's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 147
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by -LEXION- View Post
. Hai sa zicem, ca si pietonii sunt vinovati, cand sunt beti si cad in strada sau traverseaza in fuga prin loc nepermis, dar cat timp sunt pe trecere, eu consider, ca orice accident este din vina soferului.

Imi permit sa te contrazic putin...circul destul de mult atat ca pieton, cat si ca sofer. Din punctul de vedere al soferului iti este imposibil sa vezi un pieton care alearga spre trecerea de pietoni de undeva de dupa trotuar, sa zicem de pe un spatiu verde. Tu mergi frumos, nu vezi pe nimeni, chisr daca ai incetinit) si mergi normal, cand te trezesti brusc cu un pieton care isi aminteste ca si-a uitat ceva pe partea cealalta a drumului si alearga dintr-o data de pe trotuar pe strada, pentru ca "e trecere". In acel moment poate ca tu deja nici nu te mai gandesti ca un tampit de genul ar putea sa iti sara in fata si poate ca nici nu il observi. Il lovesti pe trecere si cine e vinovatul? ai zica ca pietonul, insa legea ii da dreptate tot lui.

Mentionez ca situatiile de genul acesta sunt foarte dese, mai ales in zona bd Eroilor, doja, etc. Cel putin mie mi s-a intamplat des si doar prin minune nu am omorat cativa( chiar si la 30 hm/h il omori daca il lovesti cu stalpul masinii in cap).

Cred ca cel mai bine ar fi ca in Turcia...frate acolo nu au deloc prioritate pietonii, ei stiu asta si sa vezi cum isi pazesc pielea...
__________________
it\'s never fast enough
vali_cd is offline   Reply With Quote
Old 20-09-10, 18:18   #1893
300zxtt

Stage 5
 
300zxtt's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,952
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by vali_cd View Post
Cred ca cel mai bine ar fi ca in Turcia...frate acolo nu au deloc prioritate pietonii, ei stiu asta si sa vezi cum isi pazesc pielea...

Corect, si acolo chiar e foarte rar acest gen de accident. Sunt si pieton si sofer, dar nu dau dreptate pietonilor ce se aventureaza cu capul inainte pe trecere , fara sa se asigure. Ei stiu ca au prioritate si atat. Si mor cu dreptatea in mana. Oare-i ajuta asta cu ceva ?
300zxtt is offline   Reply With Quote
Old 21-09-10, 10:16   #1894
micutu_flo

Stage 2
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 50
Default Re: Accidente

si asta se intampla atat in cazul pietonilor cat si al soferilor, din cauza ca majoritatea care nu tin la integritatea personala sau a autoturismului condus sau se cred "zupermani"
scuze de offtopic
cele bune
micutu_flo is offline   Reply With Quote
Old 21-09-10, 14:31   #1895
di48lo

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 557
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by vali_cd View Post
Imi permit sa te contrazic putin... ...In acel moment poate ca tu deja nici nu te mai gandesti ca un tampit de genul ar putea sa iti sara in fata si poate ca nici nu il observi...
Premite-mi sa te contrazic si eu. Trecerea este semnalizata, acest spatiu da prioritate de trecere pentru pietoni iar obliga soferii sa REDUCA viteza chiar daca nu se afla NIMENI in trecere. In alte cuvinte... ar trebui sa te gandesti ca sunt tampiti care trec strada fara sa se asigure, indicatorul nu este pusa DEGEABA!!! ci este pusa pentru TINE, ca sa te avertizeze ca in aceasta lume exista boi care habar n-au de circulatie si s-ar putea ca un astfel de bou sa te surprinda. Este imposibil ca toti pietoni sa fie educati si calificati pentru a circula pe strada, de aceea este logic ca soferii - singurii participanti a traficului care sunt calificati - trebuie sa aiba grija de ei la spatii special amenajat pentru EI. Dar soferii ca tine nu vor sa inteleaga asta, pentru ca s-au saturat de aglomeratia orasului si de amenajarea rutiera subdezvoltata. Nu numai de pietoni v-ati saturat, dar si de soferii nepasatori, care va pun in pericol circuland cum vor muschii lor. Cand mergeti cu masina, tot timpul va intalniti cu astfel de soferi, iar cand ajungeti la o trecere de pietoni atuncea va ganditi "da-n p@ cu regulile, iara trebuie sa reduc viteza? tocmai m-am scapat de 3 idioti... hai ca trec, sa mai stea si pietonii ca ei au toata ziua..."
Daca lovesti un pieton care nu s-a asigurat... iti dau dreptate, e si vina lui. DAR pentru vina lui sufera el, si pentru VINA TA (ca nu erai destul de atent) suferi si tu. E atat de simplu. Cel putin 50% din soferi doresc sa aiba prioritate peste tot, dar intr-un oras aglomerat ca Cluju, asta nu se poate realiza. Daca nu puteti suporta aglomeratia si cauzele ei, mutati-va la Huedin... dar nu cu totii, ca atuncea si Huedinul va fi aglomerat Daca credeti ca regulile sunt proaste doar pentru ca va pun la acordare de prioritate, instamna ca sunteti soferi prosti, chiar si un berbec este mai inteligent decat voi.
di48lo is offline   Reply With Quote
Old 21-09-10, 23:25   #1896
CJ-86-UHE

Stage 5
 
CJ-86-UHE's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 593
Default Re: Accidente

Anumite reguli de circulatie( ex: pe unde sa treci strada, cum sa treci strada, etc) se invata de cand esti mic copil. Daca in cei 7 ani de acasa parintii incompetenti (cu gandire comunista), ii invata pe copiii ca trecerea de pietoni e a lor si nu trebuie sa se asigure, acei copii sunt invatati la scoala in clasele 1-4. Eu imi amitnesc ca am avut cateva ore destinate educatiei rutiere si a fost prezent si ceva delegat de la politia rutiera.
__________________
Dimensiunea maximă pentru o imagine în semnătură este de 500x100 pixeli.
CJ-86-UHE is offline   Reply With Quote
Old 22-09-10, 11:01   #1897
vali_cd

Stage 3
 
vali_cd's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 147
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by di48lo View Post
Trecerea este semnalizata, acest spatiu da prioritate de trecere pentru pietoni iar obliga soferii sa REDUCA viteza chiar daca nu se afla NIMENI in trecere.

Este imposibil ca toti pietoni sa fie educati si calificati pentru a circula pe strada, de aceea este logic ca soferii - singurii participanti a traficului care sunt calificati - trebuie sa aiba grija de ei la spatii special amenajat pentru EI.
Nu pot sa fiu de acord cu tine...intr-adevar trecerea e semnalizata ca sa fii atent, dar nu ca sa opresti. A fii atent inseamna sa te uiti inainte si daca nu e nici un pericol sa iti continui drumul, la fel ca si la intersectiile cu indicatoare: daca tu ai cedeaza trecerea, te asiguri, nu vine nimeni de pe drumul cu prioritate, dai sa treci, moment in care te loveste unul ce vine cu 150 km/h, pe care nu aveai cum sa il vezi. Tu ti-ai indeplinit sarcina. Ai incetinit, te-ai asigurat, conform legii, dupa care ti-ai continuat drumul. La fel si cu pietonii cretini: te asiguri, nu e nimeni, mergi mai departe, mai ales daca nu il vezi nici pe trotuar ca ar avea intentia sa traverseze... In legatura cu a doua propozitie pe care ti-am citat-o, ai zis corect...pietonii nu stiu sa circule pe "strada", de aia tre sa se fereasca de ea, sa ramana pe trotuar, iar daca vor pe strada sa se informeze inainte cum se circula pe ea...

Asa ca un off topic sa spunem...imediat dupa ce am scris postul precedent, am patit urmatorul lucru: ma indreptam dinspre centru spre polus. La Billa( unde este pasaj recent renovat + trecere de pietoni semaforizata tot din cauza pietonilor cretini) opresc la rosu...eram in coloana. Se face verde si dau sa pornesc, la fel si toata coloana (in fata si spatele meu). Fac 4-5 metri, cand me trezesc(cu verde la masini si rosu la pietoni) cu 2 fatute care se gandesc sa alerge printre masini spre partea cealalta a drumului. Din fericire le observ(ca stiu ca exists cretini de genul si sunt atent), franez, franeaza si cel din spate, iar cel din spatele lui bufff...una in fundul celui din spatele meu....acuma vin cu intrebarea: Cine e vinovatul? Cine acopera despagubirea? mie mi s-ar parea corect ca acele 2 fete. Ele au provocat de fapt accidentul. Cel cu cateva masini in spatele meu nu avea de unde sa viseze ca pe verde trebuie sa opreasca, la 2 metri dupa ce a plecat de pe loc
vali_cd is offline   Reply With Quote
Old 22-09-10, 19:17   #1898
di48lo

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 557
Default Re: Accidente

Trecerea fiind dirijata, bineinteles ca fetitele sunt de vina. Daca nu si-au indeplinit 14 ani, parintii sunt responsabili si pentru neglijenta. Recunosc, sunt foarte multi oameni care nu au respect fata de soferi. Lipseste educatia. Tinerii (dar si multi dintre adulti) se uita numai la filme, la videoclipuri si invata numai prostii, se cred in centrul lumii si nimic nu le intereseaza in afara de beneficiu si de placere. Asta e din cauza schimbarii dupa comunism, dintr-o clipa in alta ai voie la toate si poti realiza/consuma orice. Oamenii sunt prea ocupati cu consumarea pentru a gandi la lucruri mai importante de ex. bun simt. Revenind la Off-Topic soferii au obligatia de a reduce viteza (si nu a opri) doar la treceri nedirijate. Cert este de ambele parti sa se asigure, si daca politistul chiar isi face treaba cum trebuie, va lua asta in considerare cand decide cine-i vinovat.
Trecerile de pietoni sunt special amenajate pentru pietoni, deci nu apartine numai autovehiculelor precum restul drumului. Cum am mai scris dinainte, din cauza ca autoritatile pot califica numai pe soferi, soferii trebuie sa fie mai atenti la treceri nedirijate. Sa nu mentin, ca un autovehicul inseamna mare pericol pentru un pieton, asta nu e adevarat invers.

Last edited by di48lo; 22-09-10 at 19:21.
di48lo is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 01:15   #1899
CJ-86-UHE

Stage 5
 
CJ-86-UHE's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 593
Default Re: Accidente

Si cel mai nasol din toate astea sunt masinile parcate fix inainte de trecere ca sa nu mai vorbim de autoutilitare sau mai rau, camioane...
CJ-86-UHE is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 01:28   #1900
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Accidente

la trecerea de pietoni trebuie sa incetinesti

o dam acum in barci cine e de vina sau nu
poate vine un orb si chiar daca e semaforizata si ai verde si el are rosu
daca a ridicat bastonul esti obligat sa opresti
deci chiar daca ai verde la semafor si e trecere de pieton tot trebuie sa incetinesti ca nu sti cum i-ti sare un nebun in fata si faci puscarie pe degeaba ca l-ai omorat pe ala si ai nenorocit 2 familii
pe a ta ca esti la puscarie si familia mortului ca nu mai au tata,sot si ce-o mai fi el ea dupa caz
cangri is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 01:31   #1901
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by CJ-86-UHE View Post
Si cel mai nasol din toate astea sunt masinile parcate fix inainte de trecere ca sa nu mai vorbim de autoutilitare sau mai rau, camioane...
nu-i misto legea in state care spune:
- este interzisa staionarea voluntara sau involuntara la mai putin de 50 de metrii de cai de access - treceri de pietoni - si intersectii

ca sa nu mai vb ca in zonele cu scoli si gradinite sunt semafoare speciale cu 100 de metrii pana in scoala care au lumini galbene intermitente si care sunt temporizate cu pauzele si programul scolii si cand sunt aprinse nu ai voie sa depasesti viteza de 20m/h

pe cand si la noi asemenea legi
cangri is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 09:37   #1902
Nemesh17

Stage 4
 
Nemesh17's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 194
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by cangri View Post
nu-i misto legea in state care spune:
- este interzisa staionarea voluntara sau involuntara la mai putin de 50 de metrii de cai de access - treceri de pietoni - si intersectii
Anul trecut, veneam de la Polus Center si treceam drumul de la practiker spre reprezentanta VW parca, o intersectie cam periculoasa, ma asigur daca vine de la dreapta, de la stanga, ma uit in spate daca face cineva la dreapta, nu se vedea nimic, erau parcate 2-3 tiruri langa semnul NU PARCA, IN CAZ CONTRAR SE RIDICA MASINA, ma asigur cat de bine, m-am dus mai spre intrarea la practiker ca sa am timp in caz de ceva, fac 1 metru in drum si a si facut un audi la dreapta accelerand care nu a incetinit si m-a obligat sa fug inapoi pe trotuar, dupa asta au venit alti oameni care au trecut linistiti pe acolo pe cand eu nu prea mai aveam curaj sa trec.
__________________
Nemesh17 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 09:53   #1903
CJ-86-UHE

Stage 5
 
CJ-86-UHE's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 593
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by cangri View Post
nu-i misto legea in state care spune:
- este interzisa staionarea voluntara sau involuntara la mai putin de 50 de metrii de cai de access - treceri de pietoni - si intersectii
Ba da, dar daca s-ar si aplica
CJ-86-UHE is offline   Reply With Quote
Old 23-09-10, 13:26   #1904
cangri
Opel Driver

Stage 5
 
cangri's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,886
Member of:
[Opel]
Default Re: Accidente

Quote:
Originally Posted by CJ-86-UHE View Post
Ba da, dar daca s-ar si aplica
acolo se aplica ca deh e lege nu tocmeala)
cangri is offline   Reply With Quote
Old 01-10-10, 10:36   #1905
mrlonca

Stage 5
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 719
Default Re: Accidente

pe mine cel mai tare ma irita cretinii care trec pe trecere chiar daca este rosu ca doar este trecere dar lor nu le suspenda nime nimik dar eu daca trec pe rosu 3 luni pe dreapta ca am trecut pe rosu cu masina,nu mi se pare corect eu daca as fi politist as vana toata ziua specimentele astea si pac amenda cate 500lei si apoi s>ar mai potoli si pietonii sigur
mrlonca is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -