Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Drift Section - Sideways Action

Drift Section - Sideways Action Totul despre Drift: Proiecte, Evenimente, Poze, Filme, etc.

Reply
 
Thread Tools
Old 19-04-10, 18:01   #1
MC Mate

Stage 5
 
MC Mate's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,358
Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Nissan]
Default Nicolas Heyer si Ford Sierra

Azi va prezentam un alt drifter francez pe nume Nicolas Heyer; multi dintre voi l-ati vazut evoluand in KOE Drift Series cu a lui Sierra portocalie.

Nicolas Heyer a descoperit driftul in anul 2003. Pe atunci conducea un Ford Sierra GT cu motor 2.000 cmc, acesta ajutandu-l pe Nicolas sa prinda tainele driftului si sa-si doreasca mai mult de la acest sport. Dupa ce a hotarat ca vrea sa investeasca bani in masina pentru a fi una Drift Spec, Nicolas s-a apucat sa o modifice in totalitate.

Motorul a fost inlocuit cu un Cosworth de 2000cmc, din care nu prea a mai ramas nimic stock. Pistoanele au fost inlocuite cu unele WRC forjate, bielele sunt, de asemenea, forjate, iar in locul axelor cu came standard au aparut unele... WRC. Turbina este GT30R, iar wastegate-ul extern HKS gtII. La finalul acestor modificari, motorul a scos o putere de 524 cp.

Pe partea de transmisie, Nicolas ne-a spus ca nu s-au efectuat modificari; suspensia fiind insa inlocuita cu una AVO Coilover.


Caroseria a fost complet modificata de catre Turbotechnique, podeaua portbagajului fiind inlaturata complet. Fetele exterioare ale usilor au fost inlocuite de unele din fibra de sticla, la fel si aripile fata-spate, acestea fiind si mai late decat cele originale ale masinii. In concluzie, putem spune acum ca masina este construita din fibra de carbon si fibra de sticla intarita cu kevlar.

La interior a fost montat un rollcage in 10 puncte, iar bordul a fost inlocuit de unul custom din carbon. Scaunul este tot din carbon, iar ca instrumente de bord au ramas doar cele esentiale - baterie, apa, ulei si turometru.

Rotile pe 17” fata si 18” spate termina lista cu modificari a masinii lui Nicolas. Ramane sa-l intalnim din nou, anul acesta, la King of Europe Drift Series etapa a 2-a Cluj.





In palmaresul lui Nicolas Heyer regasim:
Campion “TOYO King of Europe drift series” 2006
Dubaï drift challenge 2007 – locul 3
KING OF EUROPE Drift Series 2008 - 2 participari ( doreau terminarea masinii pentru 2009 )
PARIS TUNING SHOW 2008 – 5 zile de show a 4 demonstratii pe zi
KING OF EUROPE Drift Series 2009 – locul 7 la general

__________________
SABLARE SI POWDERCOATING

EX BMW E30 325i 175 CP || EX posesor BMW E36 COUPE 2.5 24v 193 cp
MC Mate is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -