Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Drift Section - Sideways Action

Drift Section - Sideways Action Totul despre Drift: Proiecte, Evenimente, Poze, Filme, etc.

Reply

Thread Tools
Old 26-02-10, 10:01   #1
MC Mate

Stage 5

MC Mate's Avatar

Member of:
[Moderators]
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Nissan]
Default EXCLUSIV: Adam Kerenyi si BMW E36 M5

King of Europe Drift Series 2009 s-a incheiat cu Adam Kerenyi pe pozitia 1. Majoritatea celor ce au urmarit etapele King Of Europe Drift au fost impresionati atat de spectacolul oferit de acesta, cat si de corectitudinea executarii drifturilor. Masina a fost un soc pentru toata lumea, fiind singura din campionat modificata radical, astfel incat pozitia pilotului sa fie in locul banchetei spate.

Despre evolutiile pilotului Adam Kerenyi stim cu totii sau, daca nu stim, vom afla acum. Ne-am gandit sa va prezentam intreaga evolutie IN PREMIERA a celui ce este intitulat King of Europe Drift Series 2009 si, nu in ultimul rand, masina cu care concureaza.

Adam Kerenyi a intrat in lumea sporturilor cu motor la varsta de 5 ani, cand acesta a fost invatat sa mearga pe motocicleta chiar de catre tatal sau. La 8 ani a intrat in karting avandu-l ca profesor pe Janos Kesjar pana la 14 ani, acesta invatandu-l pe tanarul pilot sa abordeze virajele cu viteze cat mai ridicate, obtinand timpi impresionanti pe circuitele de karting. In anul 2004 a renuntat la motociclete si a inceput sa conduca masini cu tractiune spate si sa participe la diferite curse de indemanare si slalom pentru amatori. Din anul 2006 a participat la toate evenimentele oficiale de drift din Ungaria si in numeroase etape europene. 2005 a fost primul an in care driftul a aparut ca sport in Ungaria, Adam Kerenyi avand un rol important, infiintand Asociatia de Drift din Ungaria.

Tot in acest an, Adam Kerenyi si-a achizitionat prima masina ce avea sa fie folosita in special pentru drift - un BMW E30 cu motor Alpina de 2.700cmc. In 2006 a castigat locul al doilea in Campionatul de Drift din Ungaria si a participat la cat mai multe evenimente de Drag si Demo pentru a-si prezenta atat masina, cat si calitatile de pilot pe care le detinea. Acest an i-a adus locul al 3-lea in International Drift Challenge, iar revista germana Sport Auto Magazin a facut un articol despre rezultatele acestuia.

Anul 2007 a venit cu o configuratie noua a masinii, aceasta fiind echipata cu un motor V8 de 4.400 cmc, iar evenimentul organizat pe Hockenheim-Ring a strans 25.000 de vizitatori.

In 2008, Adam Kerenyi si-a facut aparitia cu deja cunoscutul BMW E36 echipat cu un motor M5 de 3.800 cmc, ce scoate nu mai putin de 400 CP. Motorul masinii a fost impins catre interior cu circa 40 cm pentru a obtine impartirea greutatii egala pe ambele punti, proiect unic in Europa.

Cum la un proiect atat de ambitios motorul nu putea ramane la valorile date de fabricant, s-a modificat chiuloasa, au fost introduse pistoane forjate Wiseco, iar ECU a fost optimizat pentru a face fata cerintelor pilotului. Alte detalii includ admisie directa K&N si evacuare dubla cu diametru de 55 mm. Partea de transmisie a primit o cutie de viteze in 6 trepte si un diferential autoblocant cu raport foarte scurt 4,45.

De asemenea, suspensiile si directia au fost modificate, Adam alegand amortizoare G4 Racing reglabile cu arcuri de la KW. S-au adaugat bascule si brate reglabile ce ajuta la modificarea pozitiei rotilor cat si unghiul acestora, in timp ce caseta de directie a fost inlocuita cu una imprumutata de la BMW M3 E92. Franele au fost schimbate cu discuri Zimmerman Racing si placute Ferodo DS 3000 plus frana de mana hidraulica.

La exterior, masina a primit un facelift de BMW E46 si pachet M3, acestea fiind completate decapota, plafonul si portbagajul din fibra de carbon. Aripile fata au fost modificate si inlocuite de unele din fibra de sticla, in timp ce aripile spate au fost evazate pentru a permite montarea unor roti late. Lista cu modificari exterioare se incheie cu jantele Dotz Togue 8x17” sau Dotz Tupac 9, respectiv 10x18”.

La interior nu sunt prea multe de precizat, decat un roll cage in 6 puncte, 2 scaune sport si o frana de mana hidraulica.

La interior nu sunt prea multe de precizat, decat un roll cage in 6 puncte, 2 scaune sport si o frana de mana hidraulica.

EX BMW E30 325i 175 CP || EX posesor BMW E36 COUPE 2.5 24v 193 cp

Last edited by boy_wonder; 26-02-10 at 10:44.
MC Mate is offline   Reply With Quote
Old 31-05-10, 09:57   #2
BAD-GUY

Stage 5

BAD-GUY's Avatar

Default Re: EXCLUSIV: Adam Kerenyi si BMW E36 M5

Mie nu-mi place ,am inceput in ultimul timp sa urmaresc cam tot ce inseamna drift in Europa,m-a prins si pe mine microbul ca sa zic asa,am fost si la Cluj saptamana trecuta unde am vazut live o etapa din KOE 2010,acolo mi-am si creat prima impresie mai amanuntita despre Drift,pur si simplu de Kerenyi nu mi-a placut poate datorita setup'ului masini,nu mi se pare chiar asa de fairplay fata de ceilalti si ar trebui un regulament mai restrictiv in privinta asta,pentru ca altfel cine stie ce mutanti o sa vedem,si din cate am inteles si chiar vazut nu e asa de fairplay tipu si recurge la niste smecherii pentru a castiga.Daca tot si-a modificat masina asa extrem de a mutat motorul si scaunul pilotului mai in spate,oare nu era mai indicat sa lase doar un scaun,adica cel al pilotului si sa fie pus central?sau in privinta asta exista un regulament? adica trebuie neaparat 2 scaune in masina?