tu hotarasti unde iti faci diagnoza si reparatiile
eu iti impartasesc din experienta mea de bmw-ista ... chiar daca nu m-am lovit de pb majore la 520D-ul meu
am sa incep sistematic ...defect profesional... deci
1. ca sa afli cit cost un senzor de ulei sau orice alta piesa suni la Trado (tel. e pe site-ul lor)-ceri la divizia vinzari piese bmw si soliciti sa-ti spuna care e pretul pt piesa ta (trebuie sa le dictezi nr. de autentificare din certificatul de inmatriculare), eventual daca are pe stoc, daca nu trebuie sa faci comanda si pt asta tre sa mergi la ei sa platesti un avans
2. e un tip la service-ul de la dealer care lucreaza mereu masina unei cunostinte de-ale mele, insa nu stiu decit numele acelui tip (Dan) - eu nu am fost in acest service decit pt diagnoza aceea, de care vorbeam mai sus ...dupa care imi mergea masina impiedicata (dar si-au remediat imediat neglijenta) - aste e ...cine stie - o fi avut o zi proasta meseriasul- oricine poate gresi, numai ca atunci se intimpla pe masina ta iti pasa mai putin de motivele meseriasului.
!!!!! iNSIST - nu lasa masina pe mina lor, sa-ti schimbe "ce trebuie" la ea, pt ca ai toate sansele sa falimentezi la ei si cu toate astea sa nu regasesti pe masina piesele din deviz care se zice ca ar fi schimbate schimbate
tie sa-ti spuna ce e cu ea si ....ai sa te mai gindesti dupa aceea ce schimbi si ce nu ...si daca chiar e cazul sa faci schimbarile alea
sfaturile astea le-am primit si eu de la prieteni de-ai mei ...detinatori de bmw
3. tot ce am miscat pe a mea a fost facut de mecanicul la care m-a indrumat unul din bmw-istii din preajma mea, care cumnat "a muscat-o" tare cu trado
- repet - mare lucru eu nu am facut la a mea (schimbat consumabile=toate filtrele), discurile de frina si un colier toba, iar sapt viitoare ma duc sa-mi schimbe flansa cardan (am comandat-o la trado) - tot ce a fost de schimbat am luat numai pe original
- daca vrei sa vb cu mecanicul la care ma duc eu - iti dau nr de tel si vb cu el : Bogdan; tel 0740-049.123
- si Lucian - cel care face diagnoza (are programele de la bmw pe laptop) stiu ca face si reparatii, e meticulos, insa eu m-am obisnuit sa merg la Bogdan
(meseriasi buni erau si la service-ul lui Badoi Traian 0723-641.494, am fost cu opelul la el, de cind am bmw-ul nu am mai fost)
Succes ....si ai grija si la nenorocitele de strazi de la noi