Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Iasi

Reply

Thread Tools
Old 12-12-08, 09:10   #1
florintomy

Stock

Exclamation suierat portbagaj Audi a4

Salut. Am si eu o problema daca ma puteti ajuta. Am un audi a4 1.8 Turbo din 2004. Mi-a aparut un suierat in portbagaj, ca o fluieratura atunci cand accelerez. Acest lucru nu apare tot timpul si imi dispare la un moment dat. Intr-o zi acest fluierat a ramas vreo 2-3 minute constant,se auzea neintrerupt si a trebuit sa opresc motorul . De altfel mi se aude si cand pun contactul, deci cand se amorseaza pompa de benzina. Mi s-a zis ca ar fi pompa de benzina pe duca. Habar nu aveam ca pompa este in portbagaj sau in spate. Stiti pe cineva care face drumuri periodice in germania sau de pot sa-mi iau o pompa, daca intr-adevar aceasta este problema, pt ca am sunat la autocenter si mi-au zis ceva de 12 milioane pe original. Nu ma intereseaza sa fie originala,poate sa fie si pe echivalent. Va multumesc mult.
florintomy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-08, 11:48   #2
ZyZ
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

ZyZ's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Old School Cars]
Default Re: suierat portbagaj Audi a4

Verifica mai intai care pompa face probleme. E posibil sa ai doua pompe, una ridicatoare, in rezervor, si una de mare presiune undeva sub masina. Atunci cand pui contactul pompele lucreaza pana se amorseaza instalatia (se ajunge la presiune de lucru in rampa), apoi se opresc. Nu intotdeauna prezenta sunetului duce inevitabil la defectarea pompei. Daca totusi esti sigur ca asta e pe cale sa se-ntample, cred ca poti gasi o pompa echivalenta la dezmembrari sau la magazine pe producator (nu pe original). Afla de pe un TecDoc sau Autodata ce presiune baga pompa si forma, si poti pune o pompa de benzina echivalenta. Bafta !
Old 12-12-08, 22:08   #3
florintomy

Stock

multumesc mult de raspuns. Am sa ma duc saptamana viitoare intr-un service sa vad care ar fi problema. Intrebarea mea ar fi de exemplu daca ar putea disparea in timp zgomotul aceasta si care ar fi cauza acestui zgomot. Mi s-a spus ca pompa s-ar strica de la benzina proasta sau atunci cand nu se merge cu cel putin jumatate de rezervor de benzina.
florintomy is offline   Reply With Quote
Old 12-12-08, 22:25   #4
ZyZ
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

ZyZ's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Old School Cars]

Pompa se poate strica si de la benzina, dar de obicei se strica atunci cand nu baga debit continuu, adica atunci cand mergi cu cativa litri de benzina in rezervor, iar la o curba mai in forta sau la o denivelare (de exemplu), pompa ajunge sa impinga...aer.
ZyZ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -