24-06-05, 14:58
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [VW] [Old School Cars]
|
Modificari motor de dacie 1.4
Salve tuturor, eu sunt un pic incepator, asa ca am sa incerc sa fac introducerea cat mai scurt posibila. Bottom line, intrebarea ar fi daca e cineva in Iasi care sa-si fi montat carburatoare orizontale, si eventual cam ce alte modificari a facut/unde.Mersi anticipat si incantat de cunostinta, Iasi
|
28-06-05, 08:01
|
|
 Stage 5
Member of: [Crazy Drivers]
|
Deci carburatoare care pot fi montate pe Dacie sunt cele de Cielo , carburatoarele de Renault Fuego asta o stiu sigur , sau poti sa-ti faci comanda de un Webber dublu corp si asta se potriveste ,dar ai de facut niste modificari . Pentru niste modificari facute la Dacie uitate pe site la Dacia Turbo trebuie sa fie cu poze unul sau doua filmuletze si lista cu modificari. Dacia are 120 cai cu numarul TM- -NOS sa o cauti ca trebuie sa mai fie pe site , o sati fie de folos .
|
28-06-05, 11:15
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Date tehnice sau idei constructive
Salve Low_Ridah si mersi de post. Problema mea e ca in principiu cam stiu ce as vrea sa fac, dar experienta redusa in ale mecanicii ma fac sa ma gandesc de nspe mii de ori inainte sa ma bag. Acum am un solex dublu corp pe masina, si stiu ca e destul de dificil sa iil reglezi sa-ti pape sub 9 la suta in oras i sa mai si trag. Deocamdata masina se duce destul de bine, dar intotdeauna e loc de mai mult. In fond, asta e spiritu' tuningului, nu ?  Chestia e ca ma bate gandu' ca o sa trebuiasca de schimbat axa cu came, modificat arborele, chiulasa, supape schimbate, galerii marite, etc. Eventual poate are cineva idee unde pot gasi niste carburatoare Weber 40DCOE32. Nu as vrea sa schimb motoru', pentru ca imi doresc sa scot tot ce poate masina, plus ca m-a scos din destule situatii grele si mi-a intrat la suflet. In concluzie cam am nevoie de cineva care le are si ma poate ajuta.
|
|
|
28-06-05, 12:04
|
|
 Stage 5
|
Pentru a face niste schimbari la masina de acest fel nu trebuie sa mergi la firme de tuning pentru ca acestea iti vor oferi niste solutii foarte scumpe si nu stiu daca multe au kituri de acest gen pentru Dacie . Ar trebui sa mergi la un mecanic cu multa experienta . Nu trebuie sa cauti pe internet chestii deastea , ar trebui sa cauti prin cartier la mecanicii aia mici care stau si fac masini prin garaje .
|
|
|
28-06-05, 12:19
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Ce spui tu e perfect adevarat si crede-ma ca la asta m-am gandit in primu' rand. Problema e ca pe unde stau eu (cica cartier rezidential) numai ateliere de mecanica sau persoane pasionate de mecanica nu gasesc. De asta am si apelat la un forum care ar trebui sa fie dedicat celor cu o cutie de viteze in loc de creier si un arbore cotit in loc de inima. Oricum, am citit cam tot ce se putea citi de pe forum in materie de tuning pe Dacie, chiar daca am observat ca in marea majoritate a cazurilor tuningu' pe Dacie a insemnat de fapt 2 pasi: 1.aruncat motor 1.3 sau 1.4 dupa caz, 2.introdus motor+cutie+eventual turbina de pe altceva (R5GTT sau Fuego sau VW). Ideea e ca am nevoie de cineva care sa le aiba cu astea, pentru ca a fi pasionat nu e de-ajuns, si asa cum ajut si eu pe oricine are orice problema cu orice comp, asa am si eu nevoie de ajutor acum. Pacat ca nu mi-am urmat din prima pasiunea ca sa fac o fuckultate de mecanica sau TCM ceva  . AC-u' si info nu prea au treaba cu motoarele cu combustie interna  )
|
|
|
28-06-05, 12:24
|
|
 Stage 5
|
Imi pare foarte rau dar din pacate dupa cum vezi nu prea iti sunt de folos atata timp cat eu sunt in Suceava iar tu esti in Iasi nu cunost Iasiul aproape deloc ..
|
|
|
28-06-05, 12:24
|
|
 Stage 5
|
carburator de cielo? super tare.... sigur nu merge unu de leganza? sau te lacetti? ca asa fac astia acum... baga si carburator si injectie electronica asistata
|
|
|
28-06-05, 13:24
|
|
 Stage 5
|
Vezi ce se intampla daca iti lasi prietenii sa stea pe net te trezestii cu acuzatii dinastea ca nu jtii nik imi cer scuze pentru indicatiile date de prietenul meu in legatura cu intrebarea lui r383l , dar dupa ce vine si imi zice ca nu intelege de ce cielo are si injectie si carburator nu iti vine sai dai dupa cap? Am sta stiu deacum sa dau Log Out cand mai las pe altu la calc k vad cami sariti in cap!
|
|
|
28-06-05, 13:27
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Pentru Sin: omule, daca ceva constructiv nu poti sa spui, atunci lasa-ne. Nu stiu cat de bine te pricepi tu la mecanica. Oricat te-ai pricepe, tre' sa fii un infumurat sa crezi ca nu mai ai de invatat. Asa ca incearca sa iei si tu exemplu omului din SV si sa dai o mana de ajutor. In principiu cred ca asta e rolu adevarat al unei comunitati de tuning/racing, nu ? Sau pentru tine totul se reduce la intalniri in fata la Fidelio sau la Casa Studentilor si laude in privinta propriului Cielo  Sincer sa-ti zic le am cu mecanica cat sa stiu sa-mi rezolv o problema cu masina sa nu raman in drum, dar imi doresc sa invat. Asa ca daca ai ceva de impartasit, pls nu te sfii. Respect. Si intr-adevar, Cielo are injectie asistata electronic. Da' presupun ca daca la o adica vrei sa pui o turbosuflanta pe un cielo...adaptezi injectia, nu ?  Carburetors rule
|
|
|
28-06-05, 13:48
|
|
 Stage 5
|
mai citeste o data ce am scris... filtreaza informatia.. analizeaza.. si la sfarsit trage o concluzie
Si cred ca ar trebui sa-ti masori cuvintele.... nu ne cunoastem.. nu ne tragem de sireturi.. nu e treaba ta pe unde stau eu si nici ce fac acolo  Hai sa nu fim nesimtiti
|
|
|
28-06-05, 13:58
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
'traiti am inteles  Da' tot nu pricep dc in loc sa dai un sfat la inaltimea cunostintelor tale in materie, te-ai legat de om. Oricum, sper sa ne vedem pe Independentei intr-o zi, sa facem cunostinta la UMF sa mai testez si eu ce-am mai pus pe masina  . Respect. P.S.: come on, chill...nu m-am referit la tine. Contrar a ceea ce crezi tu, n-am nimic cu tine sau cu cei care stau unde stau. Pur si simplu nu agreez ideea de a spune ca-ti iubesti masina da' stai cu ea in parcare si vb. Sincer sa fiu, de Dacia mea, cavou pe roti cum e din fabrica, trag pana imi da afara uleiu' din chiulasa  , si de cand ma urc in ea numai sa stau undeva pe langa nu ma gandesc. In fine, the point is ca am cerut un sfat in cel mai amical si sportiv spirit cu putinta, iar tot ce ai facut tu a fost sa te legi de omu' din sv si sa deviezi de la subiect. Te respect ca sofer si te-as respecta si ca pilot, daca te-as vedea cum mergi, da' chiar nu inteleg de ce daca te consideri mai presus, nu dai o mana de ajutor. Masina ta e stock sau e modificata...si daca e mod, ti-ai facut-o tu ? P.S. Plz hai sa dam amandoi dovada de mai putina agresivitate (in afara soselei) si de mai multa colegialitate. In fond, amandoi avem cifra octanica ridicata in singe, nu ?
|
|
|
28-06-05, 14:51
|
|
 Stage 5
|
nu ma dau mecanic.. ca nu sunt  pur si simplu m-am incretit cand am auzit de carburatorul de la cielo  sfaturi pt dacii.. in mare tot ce se poate face e scris pe 4tuning.. si a fost deja incercat de altii..
in iasi.. eu stiu o singura berlina cu modificari.. ceva piese de gordini.. nu am detalii...
.. cat despre dat in masina... benzina e scumpa... as vreau eu sa pot conduce non stop  .. dar asta nu inseamna ca folosesc masina doar ca suport in parcari.. acolo se sta din alte motive..
|
|
|
28-06-05, 15:08
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Chiar ma gandeam ca ar fi fost foarte ciudat sa incep posturile de pe 4tuning cu o cearta. Apreciez si iti multumesc pentru sfat. Sper sa il gasesc si sa pot lua legatura cu detinatorul berlinei. Daca nu, am sa incerc sa ma bag eu in ea, cu datele tehnice luate de la altii care au facut treaba deja. Cuplu mare si drum drept, si sper sa ne vedem si pe strada. Si intr-adevar, gazu-i scump arde-l-ar focu' :P. Respect.
|
|
|
29-06-05, 09:25
|
|
 Stage 5
|
As putea sa mai adaug k unele din spusele amicului meu drag de ieri sunt adevarate , dar greseala facuta de el cu carburatorul de Cielo nu este intentionata , omul nu se pricepe prea bine la masini si mecanica dar a mai scris din auzite k tot timpul sta cu mine si ne uitam pe 4 tuning si a mai invatat si el , dar in legatura cu carburatorul pe Dacie pot sati spun k un amic deal meu are unul de Fuego precum a mai scris si amicul meu dar nu creste puterea motorului cu prea mult ... pana in 10 cai, si k sa scoata 10 cai ia trbuit reglaje facute la o firma specializata din Sv care face reglajele pe Calculator ,nu reglaje dupa ureche . Sunt multe modificari pe care le poti aduce unei Dacii dar trebuie facute multe piese la comanda . Bineinteles rezultatul poate fi uimitor dar in ceea ce te priveste buzunarul ar cam trebui sa il ai plin , si sa nu mai vorbim k daca ramai in pana nu jtiu ce te faci !
|
|
|
08-08-05, 20:23
|
|
Stage 2
|
ba o dacie daca nu e tunata nu poti sa mergi cu ea,nu cred ca mai e vreuna stock toate au cate o bucata de de sarma ghimpata la motor 
traiasca bras ca e plin iasul de dacia tuning
cand mai esti la umf la semafor ai grija sa nu iti sara uleiul pe parbriz si sa faci accident...
|
|
|