salut baieti! sunt un posesor de manta b si tocmai m-am lovit de o problema majora cu masina si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta voi.
am un manta din 76. il am de un an si incet-incet i-am adus unele imbunatatiri: instalatie electrica refacuta complet, scaune curse, hamuri, volan si pedale sport, praguri originale noi noute, i-am coborat garda, interior, compartim motor si portbagaj curatat, deruginol, grund, izolatie, vopsea( ca la carte). refacut pod pedalier, aripi. bloc semnalizare vectra.
motorul este 19, 75cp, 55kw. l-am desfacut( pt ca incepuse sa bata ceva) si m-am apucat sa-l refac, asa ca pentru mine. rectificat arbore, rectificat biele, cuzineti GM( 250 lei) etc. in carte este trecut un motor de 13, asa ca am zis sa il trec asta de 19, daca tot il refac, sa nu am prbl la rar.
si acuma bomba: idiotii de la rarl nu ma lasa sa trec motorul asta pt ca modelul 19 nu a fost pus pe manta in anii respectivi, decat pe rekord. pe manta cica a fost pus doar 19E si 19S.
acuma sunt tare dezorientat.

ce ma sfatuiti sa fac? are cineva de vanzare un motor de 19-20 de vanzare care s-ar putea omologa? sa refac motorul de 13 si sa-l pun ala mi se pare o profanare. e totusi un manta. sa-l pun doar pt rar motorul de 13 si apoi sa circul ilegal cu 19 al meu?
m-am gandit si la varianta care ma sperie cel mai tare, sa fiu nevoit sa o vand. ce ziceti, cam cat ar face? eventual ceva oferte? este cineva interesat de motorul asta de rekord?
masina mai are trapa, jante BMW 15", tabla f buna, bine curatata de rugina.
parti proaste: ar trebui puse ceva faruri faine, acuma am ceva spaime, adaptate romaneste

. si masina trebuie vopsita.
o sa incerc zilele astea sa bag si ceva poze cu printesa.
nu m-as desparti de ea, mai ales ca am investit multisor deja. nu mai vorbesc de sutele de ore de munca.
salutari si multam anticipat!