Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 14-03-05, 22:35   #1
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]
Default Ce stiti de Opel Tigra?

Salut. Probelma sta in felul urmator: as vrea sa imi iau o masina in jur de 5000-5500 de euro.. Ma gandesc la Tigra pentru ca e o masina micutza, compacta, sportylook, economica si sprintena... Sau cel putin asa cred eu. Nu sunt un cunoscator al marcii Opel, de aceea va cer parerea! Ce stiti de Tigra? Sfaturi, probleme, costuri de intretinere, consum, performante... Ma gandesc in principiu la motorul de 1.4, dar va puteti referi si la cel de 1.6.
Merci

senza cuore saremmo solo macchine
ALXutz is offline   Reply With Quote
Old 15-03-05, 00:14   #2
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

esti sigur ca vrei o masina cu care mai poti sa plimbi doar un pasager?
economica - destul de, nu stiu de 1.4 dar 1.6 consuma in jur de 9 urban
look sport are, dar nu este nici pe departe o masina cu performante demne de o masina 'sport'
probleme des intalnite nu stiu, dar motoarele opel sunt destul de fiabile iar costurile de intretinere/piese la opel sunt mici pentru o marca straina!
teddy is offline   Reply With Quote
Old 15-03-05, 15:17   #3
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

hmmm... sa inteleg ca bancheta spate e doar pt cumparaturi?
Cat despre performante... nu ma astept sa ma dau cu bmwuri, dar macar un logan cred ca pierde la semafor... Sau nu ?!?
Old 15-03-05, 15:47   #4
B 68 VLD

Stage 5

Quote:
Salut. Probelma sta in felul urmator: as vrea sa imi iau o masina in jur de 5000-5500 de euro.. Ma gandesc la Tigra pentru ca e o masina micutza, compacta, sportylook, economica si sprintena... Sau cel putin asa cred eu. Nu sunt un cunoscator al marcii Opel, de aceea va cer parerea! Ce stiti de Tigra? Sfaturi, probleme, costuri de intretinere, consum, performante... Ma gandesc in principiu la motorul de 1.4, dar va puteti referi si la cel de 1.6.
Merci
Nu ai specificat ce doresti de la viitoarea ta masina. In banii aia iti poti cumpara calibra sau daca ai noroc chiar un bmw pisicuta. Mie la Tigra nu-mi place nici forma si nici ca duce lipsa acuta de spatiu dar gusturile nu se discuta.
B 68 VLD is offline   Reply With Quote
Old 15-03-05, 16:18   #5
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Pai problema e simpla, vreau o masina fiabila, micutza, cat de cat sprintena dar economicoasa. Nu vreau sa ingrop prea multi bani in intretinerea ei, asa cum ar necesita un bmw sau o calibra...
Old 15-03-05, 16:46   #6
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

piesele de calibra sunt mai ieftine ca cele de tigra, fiabilitatea fiind la fel. cele de bmw sunt mai scumpe dar bmw-ul este mai fiabil, deci se echivaleaza pe undeva.
nici calibra nici pisica nu-s economicoase.
Old 15-03-05, 17:21   #7
B 68 VLD

Stage 5

Quote:
piesele de calibra sunt mai ieftine ca cele de tigra, fiabilitatea fiind la fel. cele de bmw sunt mai scumpe dar bmw-ul este mai fiabil, deci se echivaleaza pe undeva.
nici calibra nici pisica nu-s economicoase.
Teddy are dreptate. Daca vrei sa consume putin probabil ca tigra ar fi cea mai buna alegere.
Old 15-03-05, 18:14   #8
Ovidiu

Stage 4

Ovidiu's Avatar

In locul tau mi-as lua un Calibra; cat despre consum, nu e cine stie ce problema; dar daca vrei ceva mic, e o alegere buna

Singura problema ar mai fi intretinerea ei, care e mult mai costisitoare decat Calibra, inclusiv pretul masinii

Bafta oricum
Old 15-03-05, 19:35   #9
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Merci baieti pt pareri & sfaturi! Anyway, calibra iese din discutie, pt ca am in familie o masina cu motor de 2l si mi se cam face rau cand vad consum instantaneu de 20 la talpa... Iar consumul mediu este undeva in jur de 14... Sincer sunt un mare fan al masinilor sport&fast, dar deocamdata nu imi permit sa tin o asemenea masina!
Am spus in primul post de ce m-am indreptat catre tigra, pt ca e micuta dar are un aer sportiv, pt ca motorul nu e ff gurmand desi are ceva putere (cel de 1.4 are 90 de cai, cel de 1.6 105cp, astea cu un consum urban sub 10 inteleg...) si pt ca stiu (din auzite) ca opelul este o masina care nu impresioneaza cu nimic, dar este f fiabila iar piesele costa putin. Va rog inca odata, daca gresesc undeva in rationamentul meu contraziceti-ma!
Astept in continuare pareri/sfaturi/experiente personale legate de tigra
Old 15-03-05, 20:05   #10
needBrain
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

needBrain's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

se merita tigra.dar dupa cum ti-au spus si baietzii are encartamentul foarte mic.oricum,motorul trage f bine,in special cel de 1.6 pt ca masina e usoara.daca vrei ceva mai mare cumparatzi un golf3 1.8 90CP pt ca are cuplu mare si cutia scurta,si se incadreaza in suma de 5000-5500 cum cautzi tu.daca te intereseaza,vb cu dogarel pt el are si iti poate da mai multe detalii
Old 15-03-05, 20:24   #11
ALXutz

Stage 5

ALXutz's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Mi-ar placea si un golf... Eu sunt oarecum fan vw... Dar totusi, de ce aduceti mereu vorba de alte masini? E tigra o masina cu probleme incat ma sfatuiti cu totii catre alte masini?
Old 15-03-05, 21:10   #12
B 68 VLD

Stage 5

Quote:
ca opelul este o masina care nu impresioneaza cu nimic
Nu este asa. Au cateva modele foarte foarte reusite.

Exemple:
Astra Bertone Turbo 7.5 sec 100km/h; viteza max 245km/h
Speedster turbo 4.9 sec 100km/h; viteza max 243km/h
Calibra 4x4 turbo 6.8 sec 100km/h; viteza max 245km/h

Astea sunt decat cateva.
Old 15-03-05, 22:34   #13
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

e ok si tigra, nu e o masina cu probleme dar dupa parerea mea spatiul mic din habitaclu merita sacrificat doar pentru o masina cu performante foarte bune sport, si cred ca nu-s singurul cu parerea asta.
Old 15-03-05, 22:41   #14
steph

Stage 5

steph's Avatar

bey alxutz iar uiti frate ca mai ai si prieteni sambata seara?? ))

mai bine ramai cu passatu ca io nu ma vad in spate la tigra ))
steph is offline   Reply With Quote
Old 16-03-05, 10:43   #15
Mondeo
Extreme Racing Member

Stage 5

Mondeo's Avatar

Member of:
[Extreme Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]

sunt shi eu de acord referitor la tigra: mult prea micutza merge mai mult a mashina pt o fata, sau de 2 persoane, consum la 1.6 bun 9 orash-6 afara mers decent , are prea multe plastice prin ea o sa te pliktisesti repede de tigra... nu prea ai ce sa faci pe la ea

- Copyright 2026 4Tuning -