Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 12-12-13, 22:15   #1
ghiszmo

Stage 5

ghiszmo's Avatar

Default problema directie astra f

Salut,
Am un opel astra f si am o problema la care inca nu am gasit un raspuns sigur si poate ma puteti ajuta. Merg cu masina drept si cand are ea chef imi zmuceste volanul din mana. Miscarea este scurta si puternica si numai spre stanga. De precizat ca in primii 5 km sa zicem nu face nimic. Am verificat bucsi, pivoti, capete de bara, planetare, unghi de fuga, singura care a ramas ar fi caseta de directie. Eu am mai avut probleme cu caseta de directie cu un opel astra dar la acela se manifesta in curbe la un anumit unghi. Masina are servo directie, am uitat sa precizez acest lucru.
Va rog daca aveti vreo idee este bine venita!
Multumesc!
Old 13-12-13, 14:33   #2
MEDES CALAN

Stage 2

MEDES CALAN's Avatar

Default Re: problema directie astra f

"S-ar putea", scriu in ghilimele, ca e vina de bara de torsiune al pinionului de la servodirectia, dar n-am mai auzit ca cand o bara de torsiune defecteaza smulge volanul din mana, deobicei la inceput face ca volanul sa mearga mai usor intr-o parte si apoi apoi sa vireaza singur.

Daca vrei sa verifici si cunosti vreun service ca are placi din cele cu rulment care se pune de sub roata urca masina pe placi si uitate daca volanul se inverte singur.

Last edited by MEDES CALAN; 13-12-13 at 14:36.
MEDES CALAN is offline   Reply With Quote
Old 14-12-13, 16:18   #3
ghiszmo

Stage 5

ghiszmo's Avatar

Default Re: problema directie astra f

am fost la un service unde am facut geometria si totul este ok. Am mai sesizat ca daca merg cu ea drept si debreez si tot smuceste pana cand dau drumul la ambreaj.
ghiszmo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -