Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 04-04-11, 12:45   #1
ALpinE1991

Stage 2

Default Arcuri sport (fara amortizoare?)

Salut, vreau sa pun arcuri sport pe un opel astra h si am auzit ca fara amortizoare e riscant, pentru ca ele din fabrica sunt echilibrate si trag si sus si jos sau ceva de genu asta. Nu stiu exact sa ma exprim. Dar as vrea sa stiu daca pun doar arcuri are efecte negative asupra amortizoarelor, bucsilor etc? Sau cum e mai bine? Amortizoare + arcuri sau se poate si "doar arcuri"? Si care sunt riscurile in ambele cazuri? Tin sa mentionez ca nu vreau sa o lipesc de pamant, ci doar sa o las vreo 2-3-4 cm, depinde. Daca se pot face si niste recomandari la piese nu foarte scumpe as fii recunoscator. Mersi.
ALpinE1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-11, 13:21   #2
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]
Default Re: Arcuri sport (fara amortizoare?)

Daca sunt in stare f buna amortizoarele stock , ar merge sa-ti pui doar arcuri de coborare , insa in cateva luni un an ...o sa fii nevoit sa-ti schimbi amortizoarele , pentru ca o sa fie solicitate la maxim in aceasta configuratie.
O sa-ti coboare masina, insa o sa fie la unele hop'uri mai mari barcuta. Nu stiu daca asta iti doresti.
Daca vrei doar cativa centimetri sa ti-o coboare , dar sa ai si putin confort iti recomand o suspensie completa (arcuri + amortizoare) SEMI- Sport ..este mai confortabila fata de cea Sport.

Eu unul am avut, amortizoare stock + arcuri de coborare , si dupa 2 luni mi-au sarit flansele de la amortizoare in capota, dar e posibil sa fie din cauza varstei masinii si posibil sa nu fi schimbat niciodata acele flanse.
VaLeX is offline   Reply With Quote
Old 04-04-11, 13:26   #3
ALpinE1991

Stage 2

Quote:
Originally Posted by VaLeX View Post
Daca sunt in stare f buna amortizoarele stock , ar merge sa-ti pui doar arcuri de coborare , insa in cateva luni un an ...o sa fii nevoit sa-ti schimbi amortizoarele , pentru ca o sa fie solicitate la maxim in aceasta configuratie.
O sa-ti coboare masina, insa o sa fie la unele hop'uri mai mari barcuta. Nu stiu daca asta iti doresti.
Daca vrei doar cativa centimetri sa ti-o coboare , dar sa ai si putin confort iti recomand o suspensie completa (arcuri + amortizoare) SEMI- Sport ..este mai confortabila fata de cea Sport.

Eu unul am avut, amortizoare stock + arcuri de coborare , si dupa 2 luni mi-au sarit flansele de la amortizoare in capota, dar e posibil sa fie din cauza varstei masinii si posibil sa nu fi schimbat niciodata acele flanse.
Exact de asta ma temeam si ma asteptam la raspunsuri d-astea. Deci indicat ar fii o suspensie completa, sa inteleg? Si ce inseamna semi sport si sport? Cum spuneam nu vreau sa fie lipita de pamant (banuiesc ca asta inseamna sport). Daca poti, pune te rog 2 poze comparative intre sport si semi sport. Mersi
Old 04-04-11, 13:40   #4
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

Quote:
Originally Posted by ALpinE1991 View Post
Exact de asta ma temeam si ma asteptam la raspunsuri d-astea. Deci indicat ar fii o suspensie completa, sa inteleg? Si ce inseamna semi sport si sport? Cum spuneam nu vreau sa fie lipita de pamant (banuiesc ca asta inseamna sport). Daca poti, pune te rog 2 poze comparative intre sport si semi sport. Mersi
Diferenta dintre cele doua nu o da garda la sol , sau cu cati cm iti coboara masina , ci de confort. La sport e mai rigida, la semi-sport la putin (acum sa nu-ti imaginez ca o sa te simti ca intr-o masina cu suspensie normala) rigida.
Coborarea ti-o dau arcurile pe care le alegi , din cauza lor coboara masina.

Lipita de pamant ar fi -80 -80 ca si coborare ..sau suspensie reglabila ...
Ceva mai normal , ar fi -40 -40.
Old 04-04-11, 13:44   #5
ALpinE1991

Stage 2

Quote:
Diferenta dintre cele doua nu o da garda la sol , sau cu cati cm iti coboara masina , ci de confort. La sport e mai rigida, la semi-sport la putin (acum sa nu-ti imaginez ca o sa te simti ca intr-o masina cu suspensie normala) rigida.
Coborarea ti-o dau arcurile pe care le alegi , din cauza lor coboara masina.

Lipita de pamant ar fi -80 -80 ca si coborare ..sau suspensie reglabila ...
Ceva mai normal , ar fi -40 -40.
Mersi frumos. Deci arcuri plus amortizoare ar fii recomandat nu?
Old 04-04-11, 13:46   #6
VaLeX
KATANA TEAM Member

Stage 5

VaLeX's Avatar

Member of:
[Opel]
[KATANA TEAM]

Quote:
Originally Posted by ALpinE1991 View Post
Mersi frumos. Deci arcuri plus amortizoare ar fii recomandat nu?
Daca faci o treaba, fa-o buna de la inceput !
Eu unul iti recomand suspensie completa , coborarea ti-o alegi tu.
Bafta
Old 04-04-11, 13:50   #7
ALpinE1991

Stage 2

Quote:
Daca faci o treaba, fa-o buna de la inceput !
Eu unul iti recomand suspensie completa , coborarea ti-o alegi tu.
Bafta
Multumesc Bafta si tie.
Old 04-04-11, 14:08   #8
ALpinE1991

Stage 2

Ca sa nu fac alt topic intreb tot aici. Am o problema la boxa din stanga fata. Face un zgomot ca si cum ar fii sparta dar daca "ridic" manerul usii nu se mai aude absolut nici un zgomot. Deci boxa nu e sparta. Aveti vreo idee de la ce poate sa faca sunetul ala?
Old 05-04-11, 20:40   #9
ALpinE1991

Stage 2

Ma ajuta si pe mine cineva cu o parere?
Old 31-03-12, 19:36   #10
VwV~GLF~

Stage 5

VwV~GLF~'s Avatar

desfa fata usii...probabil ca e vreun fir sau vreun cablaj din usa care atinge membrana difuzorului...desfa si vezi good luck !
VwV~GLF~ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -