Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Alte discutii Opel

Reply

Thread Tools
Old 26-09-10, 12:30   #1
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Default Sfaturi Bertone

Buna ziua , ma gandeam sa imi achizitionez un Opel Astra Bertone din anii 2000+ 1.8 benzina sau de 2.2 si as vrea sa stiu care sunt probleme care le intalnim la aceasta masina pentru ca multi mi-au spus ca nu e o masina fiabila si nu are rost sa o cumperi dupa 120.000 km si treaba este ca eu as vrea sa imi cumpar una undeva intre 110.000km si 160.000km.Doresc sa o cumpar neinmatriculata si varianta Euro4 din afara sau de aici.
La varianta Turbo am inteles ca turbina pica si te costa ceva sa o faci.Si parearea mea despre Opeluri a scazut foarte mult de acum 4 ani cand o ruda a dat la 180.000 km un Vectra Caravan diesel caruia ii cazuse de 2 ori turbina.
In concluzie vreau sa stiu daca merita achizitionat un bertone intre kilometri specificati si daca este greu de intretinut si ca pretul consumabilelor sau alte intretineri.Mentionez ca nu as vrea sa ii fac modificari si nici nu merg foarte mult cu masina.
Multumesc.
vlad300 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-10, 22:52   #2
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Default Re: Sfaturi Bertone

As vrea si eu daca sunteti amabili niste sfaturi
Old 30-09-10, 03:10   #3
TzuTzu77
MACS Member

Stage 5

TzuTzu77's Avatar

Member of:
[MACS]
[Opel]

Motoarele de 1.8 si 2.2 sunt ok, ca avantaj la 1.8 ai taxe mai mici si faptul ca e un motor destul de comun, iar la 2.2 distributia pe lant si puterea ceva mai mare. Nici turbo nu e de speriat, daca masina a fost ingrijita, nici turbinele alea nu-s facute din plastic, cu o exploatare corecta tin destul de mult.
Ca intretinere, e Opel, deci ieftin, majoritatea pieselor au preturi decente, mai ales avand in vedere ca foarte multe sunt comune cu Astra G, Zafira, etc.
In general e o masina ok, depinde de noroc si atentie, o masina de 10 ani poate ascunde multe bube, mai ales daca o iei de la noi.

2001 Nocturnoblau Astra G Coupe Z20LET
TzuTzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-10, 23:43   #4
GTXR

Stage 5

Member of:
[Opel]
[FORD]

Eu unul as recomanda bertone turbo,consumul in mers normal este putin mai mare decat cele aspirate fie ca e 1.8 sau 2.2,cunosc f bine masina pt ca are un prieten,si e senzatie sincer cand intra turbina.La partea mecanica e destul de rezistenta asa brate bucse,eu am un astra g am 80.000 de km pe drmurile din Romania si deabea acuma a inceput sa imi bata f putin o bucse...Aspectul e destul de frumos,motoarele se vad care sunt date in ele,dau ulei pe la garnituri,scot fum mult cand sunt turate mai tare,pe o rampa o vezi,turbina o poti verifica daca are joc...eu zic sa gasesti o masina care sa nu fie aranjata de vanzare chiar daca nu arata 'tzipla' ,'impecabila'.Verifica atent discurile de frana daca sunt schimbate recent sau daca au fost schimbate,si uzura lor,daca sunt uzate rau inseamna ca omu a mai dat in ea,pt ca franeaza mai brusc,astea mai arata si nr lor de km reali,in general sunt manarite...

Last edited by GTXR; 30-09-10 at 23:46.
GTXR is offline   Reply With Quote
Old 02-10-10, 12:16   #5
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Mersi de sfat stiti cumva cam cat ar fi o turbina de bertone?
Old 15-06-11, 16:17   #6
Ghostyz0r

Stage 5

Ghostyz0r's Avatar

Mai este topicul de actualitate?....As dorii si eu niste informatii despre un consum...la motorul de 1.8(125cp) al unei cabriolete....
Ghostyz0r is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -