Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 13-02-08, 00:03   #1
ofroad2003

Stage 2

ofroad2003's Avatar

Default debitmetru vectra A

debitmetru asta mecanic de la vectra mea cred ca face figuri
Sa uzat potentiometru ala sau cum i spune din el si la ralanty merge ca la curse?ce sa fac ?
Se poate adapta cumva un debitmetru simplu fara clapeta.sau ce sai fac?astia la reprezentanta la baia mare au la 1700 ron??unu nou.
Ala original sa dus tot asa.asta de acuma e un second.se poate buli de la filtru sport??
carei meserias sa dea cu parerea in mine.Sa indoi lamelele sa calce mai bine pe suprafata?
ofroad2003 is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 11:44   #2
Xdriver

Stage 5

Xdriver's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[CSR]
[Opel]
[Old School Cars]
[FORD]
Default Re: debitmetru vectra A

Nu se poate adapta altul
Ai grija si dc iti iei altul, pt ca sunt mai multe tipuri. Incearca-l pe motor inainte sa il cumperi.
Poti incerca sa il cureti pe cel original cu spray de contacte........dar dc e f uzat.....la gunoi cu el.
Filtrul de aer sport nu are nici o influenta negativa. Eu am de vreo5 ani si totul e ok.
Xdriver is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 17:54   #3
ofroad2003

Stage 2

ofroad2003's Avatar

cand am cumparat pe asta care face figuri (nu tot timpu asa cand il ia)de la dezmembrari tanti a zis ca e de 2000 si lam testat acolo pe loc .a mers ce a mers da acuma cred ca mai fac umpic si gata cu asta.cand a inceput sa faca si asta(ca a mai facut mai demult.aproape 1 an )am facut o smecherie.am largit gaurile placutei cu rezistenta si lam mutat cu 2 mm mai spre axul clapetei.in asa fel incat sa descrie un arc de cerc umpic mai sus fata de urma veche.trebuie sa fi atent cu lamelele de contact(acolo cred ca am gresit eu)poate leam indoit din greseala mai tare si sa uzat dracia.
Lucru asta poate ajuta pe mai multa lume in dificultate de tinut mai tine un an pana faci rost de un altu.
Am sa mai incerc cu spreyu dade dade.
De ce am intrebat daca se poate schimba... pt ca am gasit unu de nissan sauceva asemanator licienta BOsch tot cu acelasi nr de pini.dar ma gandesc la comp ca nu primeste aceleas semnale ca la asta .La mecanica fac eu tot da la electric nu prea imi place
multam mult
Old 13-02-08, 18:59   #4
BC-20-LET
Audi Driver

Stage 5

BC-20-LET's Avatar

Member of:
[AUDI]

Daca vrei sa cumperi debitmetru, cumpara exact modelul care este pentru codul tau de motor .
Nu fa improvizatii cu alte debitmetre, ca lasa ca se potriveste. In acest caz ECU va primi date eronate, lucru vazut de mine intr-un service Opel la un Frontera .

Citesti aici, daca vrei sa-l cureti :
https://forum.4tuning.ro/showthread.p...75#post1354775
Old 13-02-08, 22:08   #5
ofroad2003

Stage 2

ofroad2003's Avatar

ms mult .trebuie sa incerc ce asi zis.pe luni ca mai am de lucru la un renault.cum scap cum sar pe a mea.am citit postu cu curatatu.si a mea mai face faza cu turatia 1000-2500.dupa actiune dau un reply
- Copyright 2026 4Tuning -