Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 16-12-06, 10:15   #1
cip_ri

Stage 2

Default Nelamuriri motor calibra

Salut, vreau sa-mi cumpar un opel calibra si am vazut pe aici ca sunt mai multe tipuri de motoare (C20let etc)... as vrea sa-mi recomandati un motor bun si daca puteti sa-mi explicati si mie in ce constau si cat de tare se simt diferentele dintre ele. Merci!
cip_ri is offline   Reply With Quote
Old 16-12-06, 10:30   #2
GTA
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

GTA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[MERCEDES]
Default Re: Nelamuriri motor calibra

C20LET...2L..16v..turbo...204CP..280NM...cutie 6 trepte...4x4

C20xe....2L...16v....150Cp.....5trepte.....

C20NE....2L....8v.....115CP....5trepte....

Daca dispui de bani mai multi recomand C20LET,masina este bestiala......dar foarte bun este si C20XE(SFI) ,este un motor foarte fiabil si cu costuri de intretinere relativ mici.
Old 16-12-06, 13:56   #3
cip_ri

Stage 2

Merci... poti sa-mi spui cam ce probleme apar la masina asta si cam cat ar ajunge o segmentare la motor si alte minuni dintr-astea care trebuie schimbate cand o cumpar?
Old 17-12-06, 15:27   #4
LiviuTZ

Stage 5

LiviuTZ's Avatar

Member of:
[Opel]

Depinde de masina daca este forjata...oricum distributia trebuie neaparat schimbata!
LiviuTZ is offline   Reply With Quote
Old 17-12-06, 22:48   #5
cip_ri

Stage 2

Aha... si asta cam cat ajunge... sa spunem pentru motorul de 110Kw... cam cat costa piesele care trebuiesc inlocuite, deoarece pentru mine e clara treaba... orice motor as lua, vreau sa-i schimb mai tot in el.. sa fie k nou. Intreb informativ, ca de luat oricum imi iau oricat ar costa piesele, dar nu ar fi rau sa stiu cam cati bani sa strang . Merci!
Old 17-12-06, 22:57   #6
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

enumera niste piese pe care e posibil sa le cumperi,k sa te ajute mai usor baietii
prima, cum a spus liviu este distributia(mai multe piese, dar tre sa le schimbi toate odata asa k e o cheltuiala intreaga,nu poate fi impartita)
nu cred k ar fi o probl pt liviu sa iti spuna cat costa..la fel pt ceilalti posesori de calibra..
cel mai bine spune fiecare ce a schimbat prima data la motor si cat a costat..
ar trebui sa iti faci o idee.. 2 -3 componente o sa iti faca o imagine clara,nu?
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 17-12-06, 23:32   #7
cip_ri

Stage 2

Intr-adevar, cred ca asa ar fi cel mai bine.. sa spuna fiecare ce a schimbat la motor incepand cu kitul de distributie si segmentare... etc. La cutie e posibil sa fie ceva probleme?
Old 17-12-06, 23:46   #8
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

referitor la motor, bucsatul blocului motor, adica adus la cota 0 dupa pistoane te costa cam 4 mil la Luciprod numai cu asta se ocupa.
sau poti lua pistoane cota urmatoare...

piesele nu sunt ieftine, cineva mai sus zicea costuri de intretinere mici pe dracu ! cand te duci undeva si ceri piese de calibra sa nu te mire daca pretul ti-l dubleaza ! asta am simtit`o pe pielea mea.

cutiile de opel nu am auzit sa crape la un mers normal. daca o duci in limita atunci nu tre sa te mire.

pt un motor fiabil ti-as recomanda C20XE-ul cu un consum de 12-13 ar fi ok pt motorul asta.
cel turbo (C20LET) este cu mult mai pretentios.

Last edited by DnI; 17-12-06 at 23:51.
DnI is offline   Reply With Quote
Old 18-12-06, 00:15   #9
cip_ri

Stage 2

Nici nu ma asteptam sa fie ieftin... am avut un opel senator de 180 CP din 1985 si m-am cam obisnuit cu preturile la piese, iar consumul de 13 la suta il gasesc perfect normal... la senator era de 15 - 16... motor de 3000. Super masina, insa nu mai rezista tablaria... In fine... la calibra... fie ea buna, fie rea, oricum vreau sa-i fac motorul k nou fiindca, sa fim seriosi, cine isi ia calibra ca sa duca copiii la gradinitza :d si decat sa-mi pice cand mi-e lumea mai draga si gaura de bani, mai bine imi iau de o grija de la inceput.
Old 18-12-06, 22:17   #10
GTA
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

GTA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[MERCEDES]

Un kit complet de distributie costa cam 1000RON(curea+role+pompa apa),referitor la bucsatul motorului nu recomand....cel mai bine conuiesti blocul pentru urmatoarea cota de reparatie si cumperi setul motor pentru cota respectiva....pe mine m-a costat la Bucuresti pe Magheru 380RON conuitul si rectificat arbore.......am cumparat cuzineti+semicuzineti(originali)+simeringuri supape+simeringuri axe cu came -350RON...o garnitura de chiulasa costa intre 80 si 240RON depinde ce vrei sa pui....
GTA is offline   Reply With Quote
Old 19-12-06, 14:10   #11
cip_ri

Stage 2

Merci pentru sfaturi. Poate o sa radeti, dar nu am treaba cu motoarele .... daca faci chestia asta cu conuitul, nu maresti si capacitatea cilindrica?
Old 20-12-06, 23:39   #12
GTA
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

GTA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by cip_ri View Post
Merci pentru sfaturi. Poate o sa radeti, dar nu am treaba cu motoarele .... daca faci chestia asta cu conuitul, nu maresti si capacitatea cilindrica?
Ba da...dar foarte putin......
GTA is offline   Reply With Quote
Old 21-12-06, 12:02   #13
alygator2000

Stage 5

alygator2000's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[SEAT]

...sunt posesor de c20xe...dar pe astra si sincer...distributzia m'a costat pe la 650ron fara manopera cu pompa de apa inclusiv,dar in rest (in afara de probleme cu relantiul,care nici acum nu stiu de la ce provin nu e pretentzios si consumul sta undeva la 11-12% mers normal in oras. deci...alegerea e la tine...bafta
Old 22-12-06, 19:59   #14
X-Ray-Eyes
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

X-Ray-Eyes's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by alygator2000 View Post
(in afara de probleme cu relantiul,care nici acum nu stiu de la ce provin
Vezi ca e un senzor pe admisie ...Si sub admisie mai exista un recuperator este un recuperator ... verifica-i ...
X-Ray-Eyes is offline   Reply With Quote
Old 22-12-06, 23:22   #15
bob

Stage 5

bob's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-Ray-Eyes View Post
Vezi ca e un senzor pe admisie ...Si sub admisie mai exista un recuperator este un recuperator ... verifica-i ...
valva de relanti sau la ce te referi ? ca si eu am cam aceeasi problema, numai ca la mine cand o apuca se tureaza de nebuna pana in vreo 3500-4000 sta ceva acolo dupa care scade pana se opreste motorul...
bob is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -