Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 07-07-07, 15:00   #1
mmmBetty

Stock

mmmBetty's Avatar

Default rateuri pe esapament

sal .sunt nou pe aici si am si eu o problema.am un opel astra 2001 1.6 16 valve.filtru sport ,evacure rapida remus ,motorul resoftat si dus in 130 de cai.problema mea este urmatoarea:dupa un timp circa o ora de mers cu masina incepe sa dea rateruri pe esapament si nu mai vrea sa se accelereze decat foarte greu si abia cand ajung peste 3000 de ture incepe sa isi dea drumul in suturi.trebuie sa ii dau cap de tura si vreo 10 min nu mai am treba cu ea ,si apoi incepe iar si tot asa ma tine .am cam verificat tot la ea.ca sunt mecanic si chiar incepe sa ma depasesca.pe tester nu imi da absolut nimica.singura concluzie care am ajuns eu este ca tot pe alimentare ,dar nu cred ca pompa ci supapa de reglare de debit de pe retur .eu va intreb daca ati mai patit cumva asa ceva .ms si sper sa ma ajutati
mmmBetty is offline   Reply With Quote
Old 08-07-07, 10:38   #2
cosmin_cosmin_1

Stage 5

cosmin_cosmin_1's Avatar

Default Re: rateuri pe esapament

poate problema e de la softul pe care l-ai pus, o avea vreu parametru gresit, un avans aiurea. ti-a facut si inainte sa pui softul nou?
cosmin_cosmin_1 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-07, 11:07   #3
mmmBetty

Stock

mmmBetty's Avatar

nope.a mers impecabil.masina e resoftata in germania ,si e facuta de vreo 2 ani .si nu am avut probleme cu ea.vam zis merge bine si o apuca,sau mai face iara daca merg cu ea sa zicem vro ora prin oras ,si apoi fac pauza cam vreo ora.si face rau de tot cand plec cu ea,vreo 5 min minute si apoi isi revine.o perioada si apoi iara face ,sau cateodata nu face deloc o zi intreaga .
Old 23-07-07, 15:38   #4
mmmBetty

Stock

mmmBetty's Avatar

mmm, nu e nici supapa ,nici pompa ,nici filtru de aer ca si ala e spor ,nu mai stiu ce sa ii fac. o vand
Old 23-07-07, 16:18   #5
andy_x3m

Stage 5

andy_x3m's Avatar

o sa razi
shi eu am patit ceva asemanator shi s'a rezolvat cum nu se poate mai usor.
dat jos rezervor shi spalat
era mizerie in el care imi bloca admisia de carburant.
pana o vinzi, daca tot eshti mecanic, da jos rezervorul, spala'l, pune'l la loc shi e ffffoarte posibil sa mearga ok masina
numai de bine
Old 24-07-07, 00:24   #6
mmmBetty

Stock

mmmBetty's Avatar

tata chestia cu rezervorul am facut-o de mult ,oricum era lacrima si asa e si acuma. acu veni cu ea o lasai vreo 2 ore cand plecai cu ea numa in suturi mergea si trebuia sa accelerez un pic si sa o las sa ajunga ea la singura la o turatie de 2500.am mers cu ea vreo juma de ora asa ,si apoi sia dat drumu singura si acu e racheta ,metaforic vorbind .acu merge de rupe .maine juma de zi merge bine si apoi nu mai merge ,apoi iar isi revine si tot asa.si testeru nimica . oricum ms de mesaj mai astept si alte pareri poate a mai patit cineva
Old 27-07-07, 00:00   #7
gogas_nas

Stock

Si mie imi face la fel frate, o vectra B pe benzina. Cand ii dau 3 din 4 sau 2 din 3 ca sa ma bag de ex intr`o depasire se ingatuie. Adik are 3-4 ezitari pana pe la 3000 de ture si dupaia isi da drumu. Sau cand vreau sa plec tare cu ia de pe loc, accelerez la max si ea brbrbrbrbr precum carutza. Filtre noi (benzina,aer), fise noi, bujii noi. Unii miau zis sonda landa, altii vreun injector, altii pompa de benzina. Incepusem s`o iau prin eliminare, si`m skimbat toate cele care`am zis,si`am ajuns pe la 5mil, si m`am dat batut. Am dat jos catalizatoru`, i`am pus teava direct, testeru`nu maraie nmk. Mie si frica sa ma bag intro depasire. Nu face mereu, dar.........daca stie cineva asteptam raspuns
gogas_nas is offline   Reply With Quote
Old 27-07-07, 00:05   #8
mmmBetty

Stock

mmmBetty's Avatar

nu stiu tata ce sa zic , verifica supapa egr , mie mia dat niste valori mai mari pe tester fata de cele prescrise si cand mam uitat la explicati mia zis ca trage aer fals .am dat jos egr ul si lam curatat si iam dat cu silicon pe garnitura.am vreo 2 zile de cand merge bine dar nu stiu cat. plec maine la mare si vad cum se comporta.sper sa fi fost de la aia .bafta si tie
Old 27-07-07, 12:58   #9
gogas_nas

Stock

Tati distractie placuta la mare si mersi mult. Kiar daca nu stiu ce dreaq e ala EGR, ma duc si`ntreb la service, poate e din aia
gogas_nas is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -