Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FORD > Zona tehnica Ford

Zona tehnica Ford Zona tehnica, secrete, tips&tricks Ford

Reply

Thread Tools
Old 27-03-08, 22:31   #1
Solim

Stage 2

Default Vreau sa schimb motorul de pe Mondeo cu unul de pe sierra

Am un Mondeo combi din '93 1.6 16v, 90cp,de la care vreau mai mult dar n-am de unde. e cam lenes,si plus de asta si consuma multisor,in rest motorul e perfect,nu are nici o problema.As vrea sa stiu daca s-ar putea pune un motor de pe un sierra tot combi, din 92 2.0i 120cp dar fara prea multe modificari si costuri?
Solim is offline   Reply With Quote
Old 28-03-08, 14:02   #2
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]
Default Re: Vreau sa schimb motorul de pe Mondeo cu unul de pe sierra

Nu se merita !!!! costul motorului, modificarilor (ca nu doar de motor ai nevoie ci si de alte elemente), manopera, omologare vor destul de "generoase" mai bine iti iei alt Mondeo cu motor mai puternic (1.8 Zetec sau unul de 2.0 si 136 de cai).
Old 28-03-08, 22:34   #3
Solim

Stage 2

Quote:
Originally Posted by NWZeu View Post
Nu se merita !!!! costul motorului, modificarilor (ca nu doar de motor ai nevoie ci si de alte elemente), manopera, omologare vor destul de "generoase" mai bine iti iei alt Mondeo cu motor mai puternic (1.8 Zetec sau unul de 2.0 si 136 de cai).
Faza-i ca de alt Mondeo n-am bani ,motor si ce mai trebuie pe langa am de la un alt sierra care a fost busit,dar motorul e neatins.deci teroetic,cheltuiala ar fi manopera + omologatul.manopera sa zicem ca e 100e si omologatu 250e.si la banii astia eu zic ca se merita sa schimb motorul,tinand cont de performantele lui fata de astalalt.am pus preturile aproximativ ca nu le stiu exact.cine stie,sa zica mai exact.Intrebarea e daca se poate schimba fara prea mari modificari,adica daca se potriveste pe mondeo?
Old 29-03-08, 15:23   #4
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]

In manopera de 100 de euro trebuie sa scoata motorul, cutia, puntea fata (Sierra e tractiune spate iar Mondeo e fata asa ca sunt curios cum vrei sa o adaptezi) .... unde ai gasit tu asemea preturi iar la omologat 250e ..... eu zic sa te informezi mai bine deoarece preturile sunt mult mai mari.
NWZeu is offline   Reply With Quote
Old 30-03-08, 00:33   #5
Solim

Stage 2

NWzeu mai citeste o data sa nu ma intelegi gresit,am intrebat daca se potriveste pe mondeo.....si astept raspunsuri.(se poate sau nu se poate? )
Quote:
Originally Posted by Solim View Post
am pus preturile aproximativ ca nu le stiu exact.cine stie,sa zica mai exact.Intrebarea e daca se poate schimba fara prea mari modificari,adica daca se potriveste pe mondeo?
Old 31-03-08, 09:43   #6
Maskatu

Stage 5

Maskatu's Avatar

Orice se poate...... daca au reusit aia la big daddy sa schimbe sasiul de la un camion si motorul si sa le puna pe un schelete de elicopter.... eu zic ca motor/motor nu e asa greu DAR trebuie refacuta toata instalatia electrica, evacurea refacuta(saxofonul), suportii de motor repozitionati, sierra are tractiune spate, mondeo are fatza... daca ai vrea sa pui de sierra, recomand cossy dar e cam mare bataia de cap.... mai bine iei o sierra daca iti place...
Old 31-03-08, 13:41   #7
Solim

Stage 2

nah, pe mine ma interesa daca puteam sa fac schimbul,dar fara prea mari complicatii/costuri. din cate ai zis tu,as cam lasa-o balta.... pacat,imi faceam ceva sperante...
Old 31-03-08, 14:45   #8
Maskatu

Stage 5

Maskatu's Avatar

Sa schimbi un motor cu altul nu ar fii greu... DACA ar fii acelasi model adica sa fii pus tot de mondeo eventual mai mare, dar sa pui de sierra... e total diferit chiar daca e ford... iti zic eu ca daca te apuci o sa vezi cate complicatii apar pe drum si o sa iti para rau ca te-ai apucat si o sa zici "mai bine nu ma apucam" . Si resursele sunt limitate... daca era sa zici ca ai bani cacalau si vrei sa faci experimente si ceva unic mergea... dar asa nu are rost sa iti bati joc de bani. Ai zis ca esti super multumit de motor doar ca e cam lenes... poti sa lucrezi pe motoru asta daca tot zici ca ai ceva banisori.... ii schimbi evacurea, filtrul de aer, galeria de admisie, clapeta de acceleratie... bla bla bla
Maskatu is offline   Reply With Quote
Old 31-03-08, 15:05   #9
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]