Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Alte discutii VW

Reply

Thread Tools
Old 27-04-12, 20:04   #1
Villy100

Stock

Default Inmatriculare Golf 4 Break! Ajutor!!!

Va rog sa ma scuzati daca am postat unde nu trebuia, insa sunt nou pe forum...
Acum doua saptamani tatal meu a cumparat un Golf 4 Break din Germania. Momentan el nu este in tara, eu sunt student in alt oras, asa ca, a lasat toate actele masinii unei cunostinte pentru a o inmatricula. Acea cunostinta a facut inmatricularea si ne-a transmis ca inmatricularea cap-coada a costat 7000 de lei, fara ai fi platita contributia lui. Ceea ce as vrea eu sa stiu e: cat costa o inmatriculare cap-coada a unui VW Golf 4 Break din 2006 (fara filtru de particule)? Ma refer si la asigurare, plus traducere si legalizare acte, plus alte cheltuieli de care, sincer, habar nu am...Vreau sa precizez ca tot aceasta cunostinta i-a facut si RAR-ul. Nu mai tin minte norma de poluare, insa taxa de inmatriculare era in jur de 5200-5500 de lei. Va multumesc!
Villy100 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-12, 10:07   #2
matei5

Stage 3

Default Re: Inmatriculare Golf 4 Break! Ajutor!!!

Quote:
Originally Posted by Villy100 View Post
Va rog sa ma scuzati daca am postat unde nu trebuia, insa sunt nou pe forum...
Acum doua saptamani tatal meu a cumparat un Golf 4 Break din Germania. Momentan el nu este in tara, eu sunt student in alt oras, asa ca, a lasat toate actele masinii unei cunostinte pentru a o inmatricula. Acea cunostinta a facut inmatricularea si ne-a transmis ca inmatricularea cap-coada a costat 7000 de lei, fara ai fi platita contributia lui. Ceea ce as vrea eu sa stiu e: cat costa o inmatriculare cap-coada a unui VW Golf 4 Break din 2006 (fara filtru de particule)? Ma refer si la asigurare, plus traducere si legalizare acte, plus alte cheltuieli de care, sincer, habar nu am...Vreau sa precizez ca tot aceasta cunostinta i-a facut si RAR-ul. Nu mai tin minte norma de poluare, insa taxa de inmatriculare era in jur de 5200-5500 de lei. Va multumesc!
Daca e diesel si taxa a fost 5200-5500 ,la RAR 400 de lei traduceri 120 de lei,inca 2 taxe aproximativ 100 de lei numerele in jur de 50 de lei sau 80 preferentiale,asigurare + alte cheltuieli mici,a costata cam 1500-1700 de lei cu toate actele deci cam atat l-a dus.
matei5 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-12, 18:33   #3
Oahu

Stock

Post Re: Inmatriculare Golf 4 Break! Ajutor!!!

Ar fi cam asa :taxa 5451 Ron daca masina a fost prima oara inmatriculata dupa luna in care s-a calculat taxa adica >04.2006 daca a fost inmatriculata sub 04.2006 e 4877 Ron . Traducerile cam 30lei/foaie tradusa si ai 3 foi brief mare , mic act vanzare Rarul (itp-ul , indetificare ,cartea etc ) astea costa aproximativ 400 Ron , Talonul e 37 Ron , se mai plateste 54 lei o taxa la administratila locala pentru prima inmatriculare , asigurarea care e obligatoriu pe min. 6 luni e variabila dar ca idee aprox 350ROn/6luni , mai ieftin daca soferul are peste 50 ani , numerele la rand sunt 40 iar cele preferentiale sunt 85 . Daca masina avea numerele expirate cele de germania trebuiau luate altele noi pentru drumul pana la rar si in cazul asta costa inca vreo 110-120 ron. Sa se faca dosarul pentru inmatriculare la politie se ia cam 15-20 ron cu tot cu cererile dactilografiate , plus daca nu cunosti politistul iti cere procura ca sa poate fi inmatriculata de altcineva care costa undeva la 75 Ron plus xeroxuri care costa si alea undeva la 5-10 ron , impozitul care e undeva la 140-150 Ron(incepand din mai pana la sfarsitul anului) in 30zile trebuie platit altfel iei amenda 50 ron plus penalizare pe zi. Deci un total maxim ar fi 5451+100+400+37+54+350+85+30+150 = 6657 Ron daca pui asigurare pe un an iesi la 7000 Ron deci probabil ca astia sunt bani platiti .(am exemplificat cam tot procesul sper ca te-ai lamurit .
Oahu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -