| Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW |
06-09-08, 15:16
|
|
 Stage 5
Member of: [VW]
|
confort golf vs megane
salutare tuturor am si eu o intrebare.... saptamana asta am mers cu un megane de la firma care nu are 2 luni de cand e cumparat... si nu stiu ma simteam altfel pare mai teapana masina cand dai intr`o groapa parca nu se simte ca la golf, nu se aude de afara tot e mult mai silentioasa cu toate ca este disel... eu saptamana care vine trebuie sa imi schimb amortizoarele pe spate... ce sa cumpar sa fie masina mai teapana? sau arcurile sunt moi? daca as antifona usile s`ar simtii vre`o schimbare?
Last edited by Smenarul; 06-09-08 at 15:21.
|
|
|
06-09-08, 23:57
|
|
Stage 3
|
Re: confort golf vs megane
In primul rand este vorba de diferenta de clasa. Daca te urci intr un Passat sigur o sa ti placa mai mult decat in Megane..Daca vrei suspensie mai rigida sunt disponibile suspensii pt toate gusturile si toate buzunarele... Da search pe site la BAZAR si o sa vezi tot ce ti trebuie... Daca vrei sa antifonezi usile tot ce o sa rezolvi e sa ti pierzi timpul...asa ca lasa masina asa cum e si bucurate de ea.
|
|
|
07-09-08, 08:55
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Ady_R_001
In primul rand este vorba de diferenta de clasa.
|
Despre ce diferenta de clasa vorbesti?
|
|
|
07-09-08, 12:48
|
|
 Stage 5
|
oke mersi am sa caut pe aici sa vad ce gasesc
|
|
|
07-09-08, 12:53
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Quote:
Originally Posted by Smenarul
salutare tuturor am si eu o intrebare.... saptamana asta am mers cu un megane de la firma care nu are 2 luni de cand e cumparat... si nu stiu ma simteam altfel pare mai teapana masina cand dai intr`o groapa parca nu se simte ca la golf, nu se aude de afara tot e mult mai silentioasa cu toate ca este disel... eu saptamana care vine trebuie sa imi schimb amortizoarele pe spate... ce sa cumpar sa fie masina mai teapana? sau arcurile sunt moi? daca as antifona usile s`ar simtii vre`o schimbare?
|
pai tu compari rashnita de golf 4 din 98 cu megane din 2008 ? e o viata de om diferenta intre ele! normal ca a ta e mai rigida! ce sa zic.. nici g5-u meu nu parea asa comfortabil.. credeam ca ia toate gropile si le simte aiurea dar uite ca mai am si un c220 din 2005 si sincer as prefera mereu golful! se infige si mai bine e comfortul si mai mare!
daca tot vrei sa se simta bine masina ta.. trage un ochi la ce s-a scris mai sus ca oamenii stiu ce zic
|
|
|
08-09-08, 00:43
|
|
 Stage 5
|
golful meu nu e rasnita si nu e nici din 98 ci din 2001 si chiar daca are 7 ani si meganul ala 2 luni golful de cand l`am luat l`am intretinut cat se poate de bine eu voiam doar sa stiu ce are meganul ala in plus fata de golf de se simte mai rigida
|
|
|
08-09-08, 09:08
|
|
|
  Stage 5
|
pt ca este VECHI ! ... eu cand am zis ca e din 98 nu m-am referit la anul fabricatiei golfului tau ( 2001..care si ala e vechi ).. m-am referit la faptul ca designul/piesele/tehnica..... cum vrei tu sa ii zici, sunt facute in 98! tu pe ea ai tehnologie din 98! megane-ul ala are tehnologie din 2004! dar este masina nou nouta! este normal sa fie mai rigid golful pt ca are si o sportivitate aparte! nu stiu cu ce viteza ai luat unele curbe, insa iti pot spune ca la golf4 chiar daca rularea nu e asa comfortabila, iei curbele cu viteze f mari ! si asta conteaza!
|
|
|
08-09-08, 10:06
|
|
 Stage 5
|
Eu nu inteleg cum de nu vi se pare logic ...
Meganul de 2 luni nu a muscat atatea gropi cat a muscat golful tau in 7 ani.
Schimba bucsi pivoti etc pe golful tau , pune alta suspensie (noua) si ai sa simti diferenta.
Nu compara o masina noua , cu una second hand. Chiar daca e golf4. Au si ele o varsta deja , gandeste-te asa...
fac si eu o comparatie intre coaja mea din 88 cu una din 2001. Ca nu inteleg ce are in plus ... (got it?)
caut pleoapa gen clasica...adevarul este ca am gasit nou la 20 eu dar deocamdata fara fonduri si prioritar ar ramane chederele
sa vad cum intra ce si mai intra
|
|
|
|
08-09-08, 10:08
|
|
|
  Stage 5
|
nici dupa ce schimbi toate alea nu o sa se simta mare lucru! ii trebuie o suspensie speciala pt comfort , dar care o sa faca masina sa topaie si sa se rastoarne in curbe
|
|
|
09-09-08, 00:20
|
|
Stage 3
|
Golful este mai rigid in primul rand pt ca s a vrut sa fie mai rigid..sa aibe sportivitate... in schimb megane ul s a axat pe confort adica o suspensie mai moale...in al 2 lea rand megane ul are si cateva kg in plus.. Si nu cred ca varsta masinii are legatura cu rigiditaea suspensiei.. Golf 5 ul este la fel de rigid ca si golf 4.. Eu am golf 4 din 2002 variant, iar fratele meu are golf 4 hachback...al meu are o tinuta de drum mai "elastica" fata de cel al lui fratemiu, in primul rand este mai grea si in al 2lea rand suspensia mea este mai ridicata si mai moale. In schimb se vede diferenta la viraje de mare viteza si nu numai.. In viraje a mea are un ruliu mai pronuntat in timp ce hachbac ul sta "lipit" pe sosea.
|
|
|
09-09-08, 00:29
|
|
 Stage 5
|
stiu ca are o stabilitate incredibila masinuta asta si nu vreau sa`i schimb asta, cat despre viteza in curbe... imi place viteza si in curbe reduc doar cat sa nu ies de pe sosea ... oricum m`ati facut sa inteleg ca asa este el de la mama germanie ... doar eram curios bucsile sunt schimbate si vreau sa schimb si telescoapele si ma gandeam ca astea ar fi una din din piesele care sa faca masina sa nu ma faca sa mai simt gropile in INIMA ca sa spun asa...gropile incerc sa le evit pe cat de mult pot...
|
|
|
09-09-08, 00:57
|
|
Stage 3
|
Treaba e ca oricat am ferii gropile, tot gasim ceva in care sa ne proptim...un canal, un damb de pietris, o linie de tramvai iesita 10 cm in sus...asta e..oricum.. masina e cum trebuie sa fie..chiar in seara asta ma uitam la un proprietar de golf 4 care aproape oprise intr o intersectie numai ca sa treaca liniile de tramvai care erau putin mai sus decat nivelul asfaltului...asta pt ca nu i ajungea rigiditatea golfului si a ales s o tarsaie de asfalt cu o suspensie exagerat de joasa...sunt fel si fel de oameni, pareri si gusturi...fiecare considera un lucru placut sau neplacut..daca tie iti da direct in inima cand dai intr o groapa cu masina stock..dar lu ala care ziceai ca e intr un carusel?? poate lui ii place
|
|
|
09-09-08, 09:01
|
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Smenarul
stiu ca are o stabilitate incredibila masinuta asta si nu vreau sa`i schimb asta, cat despre viteza in curbe... imi place viteza si in curbe reduc doar cat sa nu ies de pe sosea ... oricum m`ati facut sa inteleg ca asa este el de la mama germanie ... doar eram curios bucsile sunt schimbate si vreau sa schimb si telescoapele si ma gandeam ca astea ar fi una din din piesele care sa faca masina sa nu ma faca sa mai simt gropile in INIMA ca sa spun asa...gropile incerc sa le evit pe cat de mult pot...
|
asta incerc sa iti explic! .... in fine daca te linisteste cumva, ii poti schimba suspensiile cu unele originale si noi de g4, + bucsaraia , mare diferenta nu o sa fie dar o sa se simta investitia!
|
|
|
|
|